Tablet-salget overgår salget af PC’ere i 2015

0

Den klassiske PC-computer må allerede i 2015 se sig overhalet af tabletcomputeren, når det kommer til salgstallene – men det er ikke Apples iPad, som trækker det længste strå.

Sony Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z2 Tablet (Foto: MereMobil.dk)

Ganske som ventet så måtte det jo ske – nemlig at salget af tabletcomputere ville overhale PC-salget på verdensplan. Allerede i slutningen af 2013, skrev vi iPad’en og konkurrenternes bud på tablets ville presse den traditionelle computer i 2014.

Men det ser ud til, at det globale salg af tabletcomputere allerede næste år vil overhale PC-salget, selvom vi næste år vil købe flere PC’ere end tilfældet har været i år. Det viser nye prognoser fra analysehuset Gartner, ifølge Dr.dk.

Gartner spår, at der næste år vil blive solgt små 321 millioner tabletcomputere mod blot små 317 millioner PC-computere (inklusive Apples Mac-computere). I år forventes det, at salget af tablets ender på omkring 256 millioner enheder på verdensplan.

Tablets vælges fremfor computer

Det er ikke den populære iPad fra Apple, som flest ønsker at købe. Derimod er det ifølge Gartner særligt de billigere tablets, som driver væksten.

 – Salget af Android-tablets oversteg iPad i 2013

Gartner forudser også, at Android-platformen uden sammenligning vil være den mest dominerende på tværs af smartphones, tablets og PC’ere næste år.

 – Læs også: 30 år med Apples Mac-computere

1,37 milliarder Android-enheder, det er hvad Gartner forventer, der vil blive solgt næste år, mens de forventer Apple vil sælge 301 millioner smartphones, tablets og computere.

66 procent af alle solgte mobiler vil år være smartphones, og det tal ventes at stige til 88 procent i 2018.

Mere til historien

Apple lancerede deres første iPad i 2010 og siden er det gået stærkt. Siden har konkurrenterne også fået fat om markedet, hvor Apple ellers længe dominerede.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer