Tablet-salget overgår salget af PC’ere i 2015

Den klassiske PC-computer må allerede i 2015 se sig overhalet af tabletcomputeren, når det kommer til salgstallene – men det er ikke Apples iPad, som trækker det længste strå.

Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Xperia Z2 Tablet (Foto: MereMobil.dk)

Ganske som ventet så måtte det jo ske – nemlig at salget af tabletcomputere ville overhale PC-salget på verdensplan. Allerede i slutningen af 2013, skrev vi iPad’en og konkurrenternes bud på tablets ville presse den traditionelle computer i 2014.

Men det ser ud til, at det globale salg af tabletcomputere allerede næste år vil overhale PC-salget, selvom vi næste år vil købe flere PC’ere end tilfældet har været i år. Det viser nye prognoser fra analysehuset Gartner, ifølge Dr.dk.

Gartner spår, at der næste år vil blive solgt små 321 millioner tabletcomputere mod blot små 317 millioner PC-computere (inklusive Apples Mac-computere). I år forventes det, at salget af tablets ender på omkring 256 millioner enheder på verdensplan.

Tablets vælges fremfor computer

Det er ikke den populære iPad fra Apple, som flest ønsker at købe. Derimod er det ifølge Gartner særligt de billigere tablets, som driver væksten.

 – Salget af Android-tablets oversteg iPad i 2013

Gartner forudser også, at Android-platformen uden sammenligning vil være den mest dominerende på tværs af smartphones, tablets og PC’ere næste år.

 – Læs også: 30 år med Apples Mac-computere

1,37 milliarder Android-enheder, det er hvad Gartner forventer, der vil blive solgt næste år, mens de forventer Apple vil sælge 301 millioner smartphones, tablets og computere.

66 procent af alle solgte mobiler vil år være smartphones, og det tal ventes at stige til 88 procent i 2018.

Mere til historien

Apple lancerede deres første iPad i 2010 og siden er det gået stærkt. Siden har konkurrenterne også fået fat om markedet, hvor Apple ellers længe dominerede.

OnePlus klar med ny tablet

KORT NYT: OnePlus har netop lanceret en ny mellemklasse-tablet, som allerede lander i handlen i næste uge.

(mere…)
Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Apples iPad-udvalg er kaotisk

Det er forvirrende at vælge den rette iPad, men i 2024 rydder Apple op, forlyder det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram