30 år med Apples Mac-computere

WEB-TV: I fredags var det 30 år siden, at den første Mac-computer kom ud til forbrugerne. Kom med et smut tilbage i tiden.

Den første MacIntosh fra 1984

Den første Macintosh fra 1984

Apple præsenterede den 22. januar 1984 de amerikanske forbrugere for Macintosh for første gang, under en reklamepause i Super Bowl-finalen mellem Raiders og Redskins. Det var en af datidens dyreste reklamefilm, som blev introduceret af Ridley Scott. Filmen hed ”1984” og havde det klare budskab, at Apple tog kampen op mod ”Big Brother” aka IBM.

 - Apple har solgt rød Mac Pro for million-beløb

To dage senere, altså den 24. januar 1984, sendte Apple den nye Macintosh ud til de amerikanske forbrugere.

 - Vild batteritid på ny Macbook Air

Den første Mac havde 128 KB hukommelse, 9 tommer skærm og to programmer, et tekstprogram og et tegneprogram. Harddisk var der ikke noget af. Prisen var på lige under 2.500 dollar og på de første to en halv måned blev der solgt 50.000 eksemplarer.

 - TEST: MacBook Pro 13” med Retina Skærm – kompakt kraftværk

Til sammenligning tog det samme tid for Apple, at sælge 1 millioner iPhones, da den første generation af iPhone blev lanceret tilbage i 2007. Den første iPhone kom med 4, 8 og 16 GB intern hukommelse, 3.5 tommer skærm og den kunne gå på internettet, afspille musik, sende og modtage emails og SMS. Først i 2008 kom Apple med deres App Store.

Du kan læse mere om 30 år med Mac her.

Mere til historien

Den første Macintosh fra 1984 var den første masseproducerede kommercielle computer, som havde en grafisk brugerflade (GUI) – og brugerfladen betegnes som WIMP – der står for ”window, icon, menu, pointing device”.

Keyboardet på Apples Mac-computere ligner ikke det traditionelle PC-keyboard. Apple har givet det et lidt andet design, ligesom det også indeholder en række specielle taster.

Læs også:
iPad Mini Retina og iMac 27″ – en mini og en maxi

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

 

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram