Samsung vil bruge nethinden som kode

0

I fremtiden kan du måske låse din smartphone eller tablet op via din nethinde. Læs mere om det her.

Billedet Samsung har langt op på Twitter
Billedet Samsung har langt op på Twitter

En af de store udfordringer i mobilbranchen er, at få folk til at sikre deres enheder og den information de indeholder.

Der er flere undersøgelser, som viser, hvor få der faktisk aktiverer en PIN-kode eller anden form for sikring af enheden. Og det ser ud til, at Samsung vil gøre noget ved det.

Samsung har uploadet et billede på en af selskabets Twitter-konti, @SamsungExynos, hvor de viser, at de arbejder på at bruge nethinden som kodelås. Det skriver Amobil.no.

Normalt er biometriske låse noget, som ses på film og lignende, men det er også begyndt at komme mere og mere i mobilverdenen med ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæsere.

Problemet med ansigtsgenkendelse har været, at man har kunne holde et nogenlunde godt billede op af enhedens ejer og så har den kunne låse enheden op. Da der kun bruges et kamera til løsningen betyder det, at den ikke tager hensyn til fordybninger i ansigtet, hvilket ellers kunne gøre løsningen mere sikker.

Fingeraftrykslæserne er mere sikre, men dog er flere af dem fortsat for upræcise, så man skal trække fingeren over sensoren mange gange før det lykkedes at låse op.

Så løsningen med nethinden, som Samsung arbejder på, kan gøre mange ting nemmere. Vi kigger trods alt alle ned på mobiltelefonen størstedelen af tiden vi bruger den, så kan øjet bruges til at låse en kode op med, så burde det være en super løsning for de fleste.

Allerede inden lanceringen af Galaxy S5 gik der mange rygter om en nethinde-scanner, men her var funktionen altså ikke med – og købere af enheden må nøjes med en fingeraftrykslæser i hjemknappen. Den gang forlød det, at Samsung havde droppet nethindescanneren, da den ville være svær at bruge i dårligt lys og generelt vanskelig for folk med briller.

WEB-TV: Samsung Galaxy S5 – se den lille sejr

Om det nogensinde bliver til en funktion vi får i et endeligt produkt eller det blot er noget der arbejdes på hos Samsung er uvist.

Mere til historien

Det ventes, at Samsung vil offentliggøre Samsung Galaxy Note 4 under den kommende IFA-messe i Berlin.

Læs også:
TEST: Samsung Galaxy S5 – den bedste Galaxy

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer