Samsung vil bruge nethinden som kode

I fremtiden kan du måske låse din smartphone eller tablet op via din nethinde. Læs mere om det her.

Billedet Samsung har langt op på Twitter

Billedet Samsung har langt op på Twitter

En af de store udfordringer i mobilbranchen er, at få folk til at sikre deres enheder og den information de indeholder.

Der er flere undersøgelser, som viser, hvor få der faktisk aktiverer en PIN-kode eller anden form for sikring af enheden. Og det ser ud til, at Samsung vil gøre noget ved det.

Samsung har uploadet et billede på en af selskabets Twitter-konti, @SamsungExynos, hvor de viser, at de arbejder på at bruge nethinden som kodelås. Det skriver Amobil.no.

Normalt er biometriske låse noget, som ses på film og lignende, men det er også begyndt at komme mere og mere i mobilverdenen med ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæsere.

Problemet med ansigtsgenkendelse har været, at man har kunne holde et nogenlunde godt billede op af enhedens ejer og så har den kunne låse enheden op. Da der kun bruges et kamera til løsningen betyder det, at den ikke tager hensyn til fordybninger i ansigtet, hvilket ellers kunne gøre løsningen mere sikker.

Fingeraftrykslæserne er mere sikre, men dog er flere af dem fortsat for upræcise, så man skal trække fingeren over sensoren mange gange før det lykkedes at låse op.

Så løsningen med nethinden, som Samsung arbejder på, kan gøre mange ting nemmere. Vi kigger trods alt alle ned på mobiltelefonen størstedelen af tiden vi bruger den, så kan øjet bruges til at låse en kode op med, så burde det være en super løsning for de fleste.

Allerede inden lanceringen af Galaxy S5 gik der mange rygter om en nethinde-scanner, men her var funktionen altså ikke med – og købere af enheden må nøjes med en fingeraftrykslæser i hjemknappen. Den gang forlød det, at Samsung havde droppet nethindescanneren, da den ville være svær at bruge i dårligt lys og generelt vanskelig for folk med briller.

WEB-TV: Samsung Galaxy S5 – se den lille sejr

Om det nogensinde bliver til en funktion vi får i et endeligt produkt eller det blot er noget der arbejdes på hos Samsung er uvist.

Mere til historien

Det ventes, at Samsung vil offentliggøre Samsung Galaxy Note 4 under den kommende IFA-messe i Berlin.

Læs også:
TEST: Samsung Galaxy S5 – den bedste Galaxy

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram