Populær amerikansk mobilbetalings app skifter navn

1

De amerikanske teleselskabers bud på en mobilbetalings applikation er utrolig populær, men navnet har været et problem – derfor skifter den nu navn.

Visa mobilbetaling
Et eksempel på mobilbetaling med et system fra Visa. (Foto: Visa).

I Danmark har vi MobilePay, som uden tvivl er den mest populære mobilbetalingsapplikation herhjemme. Mens det i USA er  landets største teleselskaber med støtte fra nogle af de største banker, som står bag amerikanernes mest populære mobilbetalings-applikation.

Isis blev startet af mobilselskaberne AT&T, T-Mobile og Verizon, derudover samarbejder bankerne Chase og Wells Fargo med Isis, desuden er American Express også med ombord i samarbejdet.

Betal med MobilePay i webshops

Siden har Isis oplevet en stor popularitet, men altså også fået et større problem med navnet på tjenesten. Det skriver Business.dk.

– ”For fire år siden ledte vi efter et brand, der kunne rumme vores vision. Vi ville have et navn, der gav vores selskab og værdier liv. Mere end alt andet ville vi have et brand, der fangede simpliciteten af vores produkt. Vi valgte Isis,” skriver administrerende direktør for Isis, altså betalingstjenesten, Michael Abbott, på selskabets hjemmeside.

Men mobilbetalingstjenesten deler nu navn med den meget voldelige, sunnimuslimske milits ISIS, som de seneste måneder har skabt kaos i Irak med blandt andet massehenrettelser og religiøse udrensninger.

– “Lige meget hvor tilfældigt det er, har vi ingen interesse i at dele navn med en gruppe, hvis navn er blevet synonymt med vold. Derfor har vi som selskab besluttet os for at rebrande os. At ændre et brand er aldrig let, men vi ved, at det er den rigtige beslutning,” skriver Michael Abbott.

Tjenesten har været aktiv siden november 2013 og i april måned fik de mere end 20.000 nye brugere om dagen, ifølge selskabets hjemmeside.

Mere til historien

Danske Bank frigav applikationen MobilePay i maj måned 2013 og har siden da fået mere end 1,2 millioner brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer