Internet dækning er vigtigere end beliggenhed

0

Adgangen til internettet er blevet et langt vigtigere parameter, når vi danskere køber eller lejer sommerhus. Særligt der hvor det kniber med fastnetforbindelsen.

Sommer
Mobil- og internetdækningen er vigtig rundt i sommerlandet, når der skal købes eller lejes sommerhus

Når vi danskere leder efter et sommerhus til ferien, hvad enten det er til leje eller køb, så er internetdækning og mobildækning blevet langt vigtigere for danskerne. Derfor gør ejendomsmæglere også klogt i, at sætte sig ind i mulighederne for at få hul igennem til Facebook, YouTube og HBO.

– ”Vi møder mange sommerhus-købere, der som noget af det første tjekker, hvor god mobilforbindelsen er. Selv om vi gerne vil trække stikket ud i ferien, så er der ingen tvivl om, at muligheden for at komme online er utrolig vigtig. Vi vil nemlig gerne kombinere naturen og roen i sommerhuset med muligheden for at kunne dele vores ferieoplevelser på de sociale medier, måske sende et par mails og nyde en god film eller serie om aftenen – eller på børnenes iPad om morgenen. Derfor er det et stort plus med ordentlig dækning og mulighed for internet,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home og tilføjer, at huse med internet også er i højere kurs ved sommerhus-udlejning.

TIP: Gør-det selv: Mobilt bredbånd til udkantsdanmark

Skal du have internet i et sommerhus, så er løsningen oftest en form for mobil løsning frem for den faste forbindelse. Hvilket skyldes, at 4G-mobilnettet efterhånden har nået et niveau, som slår den faste forbindelse, hvilket også giver nye muligheder i sommerhusområder.

– “Vi ruller netop nu 4G med langtrækkende sendere ud i mange tyndtbefolkede områder, hvilket vil give hurtigt mobilt internet f.eks. ved mange af vores kyster,” fortæller Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Mobilnetværkene gøres klar til sommerferien

Det er dog ikke kun på smartphonen, at dette er en god løsning også producenterne af routere har fået øjnene op for 4G-netværket. Hvilket gør sig gældende ved, at mange nye routere har plads til et sim-kort, så de understøtter det mobile netværk.

Mere til historien

Siden marts måned har Telia og Telenor eksempelvis opsat 12 nye 4G-sendere på Djursland, hvoraf langt de fleste opererer på de langtrækkende 800 MHz-frekvenser, der er særligt egnet til mere tyndtbefolkede områder. Derudover kommer 6 nye 3G-sendere og 2 nye 2G-sendere.

Læs også:

TEST: Yota Ruby 4G bredbåndsrouter – god i sommerhuset?

WEB-TV: Carrier Aggregation: Se fremtidens lynhurtige mobilnet

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer