Over halvdelen af alle Android-brugere har Jelly Bean

Google har netop frigivet en nye tal, som viser hvordan den aktuelle fordeling er af Android-versionerne – og Jelly Bean er nu på mere end halvdelen af de aktive Android-enheder.

Den seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versioner, som Google frigiver en gang om måneden viser, at Android 4.4 KitKat fortsætter med at vokse – og mere end halvdelen nu har Android Jelly Bean. Nærmere præcis har 56,5 procent af de aktive Android-enheder, som har besøgt Google Play Store i en syv-dages periode frem til 7. juli 2014, Android Jelly Bean installeret.

Opgørelsen over Android-versionernes fordeling (Kilde: Android developer)

Opgørelsen over Android-versionernes fordeling (Kilde: Android developer)

Derimod er der nu ”kun” er 13,5 procent, som har Android 2.3 Gingerbread installeret. Denne version har ellers været ret længe om at miste ”markedsandele”.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

KitKat har nu 13,6 procent markedsandel

Android 3.0 forsvandt helt ud af billedet i sidste måneds oversigt.

Mere til historien

Tallene fra Google Play er et udtryk for fordelingen af Android-enheder, der aktivt besøger Google Play-butikken. Der kan altså være Android-enheder, der ikke har besøgt butikken, og derfor ikke er med i opgørelsen.

Læs også:
Apples markedstal set fra et Android synspunkt


Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.