KitKat har nu 13,6 procent markedsandel

0

Nye tal fra Google viser, at Android 4.4 KitKat nu har en markedsandel på 13,6 procent.

Google har nu offentliggjort nye tal over fordelingen af Android-enheder på Google Play, og antallet af KitKat-brugere er som forventet steget. Ved sidste opgørelse lå tallet på 8,5 procent, men nu er det oppe på hele 13,6 procent.

Android 4.0 er gået tilbage fra 13,4 procent af markedet til 12,3 procent, og findes dermed på færre enheder end Android 4.4 gør. Andelen af Android 4.1-brugere er ligeledes faldet – fra 33,5 procent til 29 procent.

Mængden af brugere på både Android 4.2 og Android 4.3 er vokset en anelse – fra hhv. 18,8 procent og 8,5 procent til hhv. 19,1 procent og 10,3 procent.

 – Apple blærer sig måske med oppustede tal

Android 2.3 – også kendt som Gingerbread – fortsætter sin tilbagegang, og er gået fra 16,2 procent af markedet til 14,9 procent. Dermed ligger den samlede markedsandel for Android 4.x nu på 84,3 procent.

Det er desuden værd at bemærke, at Android 3.x – kendt som Honeycomb – helt er forsvundet fra oversigten. Tidligere havde Android 3.2 en markedsandel på 0.1 procent, men tallet lader nu til at være faldet under en promille og er derfor blevet fjernet.

Android 3.x var den første dedikerede tablet-udgave af Android, og er siden blevet erstattet af Android 4.x, der forenede smartphones og tablets. Android-tablets udgør i skrivende stund 12,4 procent af de enheder, der besøger Google Play.

Mere til historien

Tallene fra Google Play er et udtryk for fordelingen af Android-enheder, der aktivt besøger Google Play-butikken. Der kan altså være Android-enheder, der ikke har besøgt butikken, og derfor ikke er med i opgørelsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer