Fremtidens smartphone oplader har ladezone på 4,5 meter

Trådløse opladere er ingen nyhed, men denne trådløse oplader leverer strøm til batteriet over flere meters afstand.

Vi kæmper en evig kamp for at holde strøm på den bærbare computer, smartphone eller tablet. Desværre taber vi til teknikken, og må forbi en stikkontakt.

I en ikke så fjern fremtid kan gadgets oplades trådløst over store afstande, og med det rigtige setup, behøver vi aldrig sætte telefonen i opladeren. Strømmen er så at sige i luften omkring os.

Idéen kommer fra et relativt nyt selskab med navnet Energous, skriver Amobil.no. De har konstrueret prototypen på det, de kalder "Energous Energy Router", der har fået navnet Watt Up.

Apparatet udsender stråler på 10 watt i med en rækkevide på op til 4,5 meter. Med nogle stykker af disse vil hele huset eller lejligheden kunne få ladezoner, hvor batteriet kan få tiltrængt strømjuice.

- Apple tilbagekalder iPhone opladere pga brandfare

Energous Energy Router

Energous Energy Router

Hemmelig teknik

De trådløse opladere vi hidtil har kendt kræver stort set fysisk kontakt. Gevinsten er i virkeligheden kun, at brugeren slipper for at sætte stikket i telefonen, og blot kan placere smartphonen på laderen.

Den traditionelle metode bruger magnetisk resonans, hvor to elektriske ledere, anvender samme frekvens. Sendes der elektricitet gennem den ene giver det resonans og energi, som opfanges af den anden leder. Metoden kendes også fra kogeplader, baseret på induktion.

Energous vil ikke afsløre teknikken i deres system, men siger de vil fremvise systemet på CES 2015 i Las Vegas i begyndelsen af januar.

Firmaet er nået forholdsvist langt i processen. I maj 2014 udsendte de en pressemeddelelse hvor relativt store forretningsaftaler blev fremlagt.

- Pas på med uoriginale opladere

Video: Demonstration af Watt Up

http://www.youtube.com/watch?v=F1qB4EpF4Rs

Mere til historien

Trådløs opladning er ikke standardiseret i dag og der findes forskellige bud løsninger. Qi er en af løsningerne som Asus, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung, BlackBerry og Sony har tilsluttet sig. Qi kan oplade på en afstand af op til fire centimeter.

Læs også
- Fem råd til længere batteri-levetid

 

Ny trådløs standard fremvist – Qi2

En ny trådløs oplade-standard er netop fremvist. Qi2 gør det lettere og mere strømeffektivt at oplade trådløst. Qi2 er baseret på Apples MagSafe.

(mere…)
Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram