Fremtidens smartphone oplader har ladezone på 4,5 meter

3

Trådløse opladere er ingen nyhed, men denne trådløse oplader leverer strøm til batteriet over flere meters afstand.

Vi kæmper en evig kamp for at holde strøm på den bærbare computer, smartphone eller tablet. Desværre taber vi til teknikken, og må forbi en stikkontakt.

I en ikke så fjern fremtid kan gadgets oplades trådløst over store afstande, og med det rigtige setup, behøver vi aldrig sætte telefonen i opladeren. Strømmen er så at sige i luften omkring os.

Idéen kommer fra et relativt nyt selskab med navnet Energous, skriver Amobil.no. De har konstrueret prototypen på det, de kalder “Energous Energy Router”, der har fået navnet Watt Up.

Apparatet udsender stråler på 10 watt i med en rækkevide på op til 4,5 meter. Med nogle stykker af disse vil hele huset eller lejligheden kunne få ladezoner, hvor batteriet kan få tiltrængt strømjuice.

Apple tilbagekalder iPhone opladere pga brandfare

Energous Energy Router
Energous Energy Router

Hemmelig teknik

De trådløse opladere vi hidtil har kendt kræver stort set fysisk kontakt. Gevinsten er i virkeligheden kun, at brugeren slipper for at sætte stikket i telefonen, og blot kan placere smartphonen på laderen.

Den traditionelle metode bruger magnetisk resonans, hvor to elektriske ledere, anvender samme frekvens. Sendes der elektricitet gennem den ene giver det resonans og energi, som opfanges af den anden leder. Metoden kendes også fra kogeplader, baseret på induktion.

Energous vil ikke afsløre teknikken i deres system, men siger de vil fremvise systemet på CES 2015 i Las Vegas i begyndelsen af januar.

Firmaet er nået forholdsvist langt i processen. I maj 2014 udsendte de en pressemeddelelse hvor relativt store forretningsaftaler blev fremlagt.

Pas på med uoriginale opladere

Video: Demonstration af Watt Up

http://www.youtube.com/watch?v=F1qB4EpF4Rs

Mere til historien

Trådløs opladning er ikke standardiseret i dag og der findes forskellige bud løsninger. Qi er en af løsningerne som Asus, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung, BlackBerry og Sony har tilsluttet sig. Qi kan oplade på en afstand af op til fire centimeter.

Læs også
Fem råd til længere batteri-levetid

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer