Telia og Telenor slår 2G-netværket sammen

I nat går netværkssammenlægningen mellem Telia og Telenors mobilnet ind i sidste etape, da deres 2G-netværk slås sammen.

Mobilmast telemast antenne netværk

Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

I nat (natten til tirsdag den 20. maj 2014) indledes sidste etape af Telia og Telenors netværkssammenlægning, hvilket dækker over at selskabernes 2G-netværk slås sammen. Første etape er på Sydsjælland.

Telia og Telenor lagde allerede i slutningen af 2012 deres 4G-netværk sammen, som det første, hvorefter 3G-netværkene fulgte. Sammenlægningen af 3G-netværkene blev afsluttet i april måned i år. Dermed er det kun selskabernes 2G-netværk, som mangler i den historiske sammenlægning.

 - Telia og Telenors 3G-netværk bliver ét

 - ”Vi glæder os meget til denne afsluttende fase i udviklingen af Danmarks bedste mobilnetværk. Netværkene er slået sammen én teknologi ad gangen, og efterhånden, som alle teknologier er lagt sammen i et område, kan vi tænke det ind i designet af netværket, så hver enkelt teknologi udnyttes bedst muligt. Det betyder, at vi mere intelligent kan indstille netværket til kundernes forbrug og f.eks. opprioritere 4G-dækning i områder, hvor kunderne bruger meget data,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

Med netværkssammenlægningen får kunderne hos de to selskaber en bedre oplevelse, hvad angår dækning, kapacitet og kvalitet.

Det nye samlede netværk vil dække 99,9 procent af danskerne med 2G og 3G dækning, mens circa 95 procent er dækket med 4G dækning.

 - Se hvor godt Telia og Telenors netværk dækker

Men der er også positive ting ved sammenlægningen for selskaberne, da projektet mindsker omkostningerne til leje af jord til master, samt der bliver mindre omkostninger til energi og optimal udnyttelse af ressourcer af nye master.

Mere til historien

Det er første gang i verden, at to selskabers mobilnetværk lægges sammen på tværs af alle teknologier.

Nokia er valgt som eneleverandør på det historiske projekt og på trods af deres omfattende globale erfaring med netværksdeling, så er dette også en milepæl for virksomheden, fordi det for første gang i verdenshistorien handler om en sammenlægning af netværk og frekvenser på tværs af alle teknologier – 2G (GSM), 3G (UMTS) og 4G (LTE).

Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram