LG G3 – alt om LGs nye supermobil

2

LG G3 har ultra høj skærmopløsning, optisk stabiliseret kamera og understøtter op til 2 TB ekstern hukommelse. Her er, hvad du skal vide om LGs top-smartphone.

LG har nu offentliggjort efterfølgeren til LG G2, der kom på markedet i sen-sommeren sidste år.

G2 fik en god modtagelse verden over. Blandt andet det forholdsvist lave prispunkt, godt kamera og den nye Rear Key, var blandt de ting mobilen fik ros for.

LG G3, som den nye udgave hedder, bygger videre på de grundsten, som forgængeren lagde. LG sagde selv, at G3 er blevet skabt ved at lytte til kundernes ønsker, om det så er nok til at skabe en salgssucces, må tiden vise.

Web-TV: Vi har prøvet LG G3

Stor skærm – men ikke stor mobil

Skærmen på 5.5 tommer ville umiddelbart få mange til at løbe skrigende bort, hvis ikke kanterne omkring skærmen var reduceret til et minimum. Heldigvis er de det.

LG G3 er trods den store skærm kun 74.6 millimeter i bredden, hvilket er en smule mere end Samsung Galaxy S5. Vægten er 149 gram – altså fire gram tungere end Galaxy S5.

Selvom der kan siges meget positivt om skærmen og størrelsen, kommer vi ikke udenom, at LG G3 når alt kommer til alt, ER en relativt stor smartphone, eller ”phablet” som er massebetegnelsen for disse storskærms mobiler.

Opløsningen er noget højere end Samsungs topmodel. Vi taler QHD-opløsning med 2560 x 1440 pixels og en PPI på 538.

SkærmOpløsningStørrelseVægtCPU
LG G35.5”2560×1440 px146.3 x 74.6 x 8.9 mm149 grQuad-core 2.6 GHz
Galaxy S55.1”1080×1920 px142.0 x 72.5 x 8.1 mm145 grQuad-core 2.5 GHz

Kamera med OIS samt selfie-fokus

LG fik meget ros for kameraet i LG G2, og opløsningen på 13 megapixels er ført videre til den nye model. Det samme er den optiske billedstabilisator (OIS), som hverken HTC One (M8), Sony Xperia Z2 eller Samsung Galaxy S5 kan bryste sig af.

Med udover at stabilisatoren nu på papiret hedder OIS+, er der også kommet hurtigere autofokus. Her har LG sat en lille laser i, som er med til at udmåle fokuspunktet.

LG har også sat fokus på selfies. Frontkameraet er på 2.1 megapixels, men bruger bevægelse til at hjælpe med til et bedre selfie-foto. I stedet for at du skal ramme kameraknappen, når telefonen holdes i strakt arm, kan du blot holde en hånd med spredte fingre op foran kameraet. Så snart hånden knyttes begynder nedtællingen. Tre sekunder senere er billedet i kassen.

LG G3 har også knock-code, der kan anvendes til oplåsning af telefonen.

Forbedring af brugerfladen og 2 TB ekstra hukommelse

LG har ryddet op i brugerfladen, og ikonerne har nu har fået et fladt design og mere minimalistisk look. Hvilket resulterer i, at det knapt er så rodet som tidligere. Det ses blandt andet ved genvejene i topmenuen. Det er også blevet muligt at afinstallere flere af de standardprogrammer, som telefonen er født med.

LG G3 kommer med Android 4.4.2 KitKat ud af salgspakken.

Telefonen drives af Snapdragon 801 processor fra Qualcomm. Det vil sige 2.5 GHz quad-core. I udgaven der sælges i Danmark er der 3 GB RAM og 32 GB intern hukommelse. Der findes også en 16 GB variant med 2 GB RAM.

Er der ikke plads nok, kan der indsættes et microSD-kort. Her understøttes helt op til 2 TB (terabyte), hvilket er den største understøttede hukommelse, vi endnu har set på en smartphone.

Så mange RAM har LG G3

Har det hele

LG G3 står ikke tilbage for konkurrenterne i markedet når det kommer til specifikationerne.

Den har NFC, A-GPS/Glonass, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), 4G LTE og batteri på 3.000 mAh.

Selvom batteriet har samme størrelse, som forgængeren lover LG, at G3 holder op mod 10 procent længere levetid på en opladning. Derudover understøtter mobilen trådløs opladning (Qi wireless power).

Telefonen har glasfront men plastik bagside, der dog kan tages af, så batteriet kan udskiftes. Selvom materialevalget er lidt kedeligt, har LG forsøgt at skabe en metal-finish i udtrykket. Desuden er bagsiden knapt så modtagelig overfor fedtfingre, lover LG i materialet.

 LG G3 – duel mod konkurrenterne

Kommer snart

LG Nordic oplyser til MereMobil.dk, at LG G3 kommer i de danske butikker i slutningen af juni måned.

Vi har endnu ikke kunne få oplyst prisen, men allerede nu ligger det fast, at landets største operatør, TDC, ikke tager produktet i sortiment.

Farveudvalget bliver Metallic Black, Silk White og Shine Gold. Ifølge LGs materiale komme alle udgaverne til Danmark.

Denne artikel opdateres så snart der er nyt.

LG G3 – pris og tilgængelighed i Danmark

Mere til historien

LG G3 blev officiel tirsdag den 27. maj 2014, men op til eventen blev næsten alle specifikationerne, pressefotos m.m. lækket på nettet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer