Tyvstart på lav dataroaming i Europa

EU har vedtaget at fjerne roaming-taksterne i december 2015, men et dansk teleselskab har tyvstartet i nogle interessante lande.

Lavere mobiltakster i Europa er et konkurrenceparameter der rør på sig.

Teleselskabet 3 giver allerede nu mulighed for at smartphonen kan benyttes som hjemme, når der rejses til seks udvalgte lande. Men flere selskaber er klar med tilbud til de rejsende mobilkunder.

Teleselskabet 1Dataplan tilbyder eksempelvis et data SIM-kort, der dækker over 40 lande i Europa, hvor man til en fast månedlig pris på 373,75 kroner får 1 GB data. Derudover tilbydes en række forskellige prisplaner for, hvordan der kan toppes op med yderligere data.

 – ”Kunderne kan surfe for en fast pris uden at være bekymret for at regningen eksploderer. Hos andre teleselskaber koster det op til 80 kr./MB at surfe i USA – derfor er der betydelige besparelser ved at bruge vores simkort,” siger Peter True som er administrerende direktør i 1Dataplan.

Blandt landene som er dækket er Tyrkiet, Bulgarien, USA og Italien.

Mere til historien

Den primære investor i 1Dataplan er Syddansk Teknologisk Innovation. Formålet er at gøre mobilt internet tilgængeligt til fast pris i hele verden.

Tags:

Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.