Samarbejder Apple med Nike om wearable gadgets?

0

RYGTE: Nye rygter mener at vide, at Nike dropper den fysiske udgave af deres fitnessarmbånd FuelBand. Dette giver nye rygter til et samarbejde mellem Nike og Apple.

Nike FuelBand (Foto: Nike)
Nike FuelBand (Foto: Nike)

Nikes fitnessarmbånd FuelBand, der måler brugerens fysiske aktivitet, går måske en usikker fremtid i møde. Mark Parker, administrerende direktør i Nike, har i hvert fald så godt som bekræftet, at selskabet nu dropper udviklingen af hardware-delen for at satse på softwaren. Det skriver Ekstra Bladet.

Denne udtalelse har sat gang i spekulationerne om, et eventuelt samarbejde og Apple dermed måske har sikret sig en seriøs joker, når de senere i år ventes at lancere deres iWatch.

iOS 8 byder på nyheder – se hvilke her

I hvert fald vil Nike ikke præsentere et konkurrerende produkt. Da de ifølge Cnet, har skilt sig af med det meste af udviklingsholdet, der stod bag FuelBand og dermed droppet planerne om at lancere en opdateret version til efteråret. Dog er der ingen tvivl om, at Nike ønsker at bevare brugere af FuelBand.

– “I dag har vi 30 millioner brugere af FuelBand. Vi håber, at kunne få det tal op over 100 millioner, lød det således fra Mark Parker i et interview med CNBC, hvor han ikke direkte bekræftede, at selskabet har droppet harware-ambitionerne. Men udtalte, at de ville fokusere mere på software-delen fremadrettet og fortsat ville være en del af bærbare enheder. Dette kan så tolkes som en indirekte bekræftelse.

Derfor er spekulationerne også godt i gang med, at det kunne betyde et samarbejde mellem Nike og Apple. Grunden til disse spekulationer er blandt andet, at Apples topchef Tim Cook sidder Nikes bestyrelse. Og Mark Parker fortalte også, at der har været et samarbejde i lang tid de to selskaber imellem og de er spændte på, hvor det bringer dem hen.

Nike FuelBand (Foto: Nike)
Nike FuelBand (Foto: Nike)

Mark Parker afviste heller ikke, at vi vil kunne se et fremtidigt produkt, som er skabt i fællesskab mellem de to selskaber – dog bekræftede hand et heller ikke.

Apple tilbyder gratis knap-reparation af iPhone 5

– “Samarbejdet vil fortsætte. Jeg er personligt, ligesom alle hos Nike, meget spændte på, hvad fremtiden vil bringe,” lød det fra Mark Parker.

Der har også tidligere været skriverier om, at Apples næste store opdatering af iOS-platformen vil have mere fokus på sundhed og motion.

Mere til historien

87 procent af alle aktive iOS-enheder har installeret den nyeste version af softwaren – iOS 7. Det viser de seneste tal fra Apple. Opgørelsen er ikke opgjort med de mindre opdateringer, som eksempelvis iOS 7.1.1.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer