HTC One (M8) – stadig den eneste ene?
TEST: HTC One (M8) er fremragende efterfølger, til sidste års succes. Desværre har HTC droppet det, som gjorde HTC One helt unik.
HTC One (M7) fra foråret 2013 har været en kæmpe succes for HTC. Det er den mest prisvindende telefon på markedet i hele 2013, og selv konkurrenterne har været enige med anmelderne i, at det på alle måder har været et glimrende, ja næsten perfekt, produkt.
HTC siger selv, at One har været deres bedst sælgende smartphone nogensinde. Men i det samlede marked, er HTCs position styrtdykket.
Ifølge analytiker Niel Mawston ved Strategy Analytics var HTCs globale markedsandel i 2013, kun omkring to procent.
Et virkeligt vigtigt produkt
Tilbage i 2011 havde HTC ifølge IDC en markedsandel på 8.9 procent. HTC er ikke længere på IDC’s hitlister, men må forholde sig til, at markedet i 2013 blev styret af Samsung (31.3 %), Apple (15.3 %) og Huawei (4.9 %). Selv LG og Lenovo har større markedsandele end HTC.
Med fakta på plads er det tydeligt for enhver, at HTC One (M8) er helt ufattelig vigtig for HTC. For hvad er alternativet, hvis telefonen igen vinder alle priser, men fortsat ikke formår at gøre sig gældende på salget?
Uanset de lidt dystre udsigter er det også et faktum, at HTC One (M8) er en interessant efterfølger, til sidste års succes.
Finpudset lækkert design
Med M8 i hånden er man overhovedet ikke i tvivl om de familiære bånd til forgængeren. Designlinjerne og materialerne er de samme, dog med den undtagelse, at størrelsen er forøget en smule, og at hjørnerne er mindre firkantede – nu har den bløde runde kurver.
Telefonen er samlet af to stykker. Bunden er skåret ud af ét stykke aluminium, og har derfor ingen samlinger. Når toppen lægges ned i bunddelen opstår der en såkaldt ”zero gap construction” – altså ingen tydelige samlinger. Flot ingeniør – og designarbejde!
Sidste års HTC One havde et kabinet hvor 70 procent var metal. I den nye model er hele 90 procent af indpakningen i metal. Det er lykkedes HTC at forøge metalmængden, uden det (så vidt jeg oplever) er gået ud over mobildækningen, eller rækkevidden på trådløst netværk.
HTC One (M8) måler 146.4 x 70.6 x 9.4 mm. Den er både bredere og længere end forgængeren, og tykkelsen er forøget fra 9.3 til 9.4 mm. Telefonen har også taget på i vægt. Nu vejer den hele 160 gram mod 143 gram tidligere.
Når man har produkterne ved siden af hinanden er størrelse og overvægt tydelig, og jeg får straks tanken; hvorfor har HTC ikke bibeholdt størrelsen fra HTC One (M7). Med andre ord. Det nye design er klart federe, men den fylder lidt for meget.
Indgangen til Nano SIM-kort sidder på telefonens øverste venstre side, mens MicroSD kort kan indsættes øverst til højre. Det er også på højre side, at lydstyrkekontrollen findes.
– Podcast: Derfor er SIM-kort mere et bare et stykke plastik
Powerknappen er flyttet fra venstre til højre side af toppen og for højrehåndede er dette en klar forbedring. I bunden finder vi MicroUSB-porten og stikket til headset.
Større skærm – stadig flot
Skærmen er fortsat af typen Super LCD3, og dette IPS-display, er et rigtig godt valg. Farverne er realistiske og ikke overdrevne. Nogle mobilproducenter har en kedelig tendens til at booste farverne, for at få skærmen til at fremstå bedre.
– Podcast: Lær mere om fordele og ulemper ved skærmtyperne
Betragtningsvinklen er fantastisk, og selv når skærmen holdes i en vinkel på 90 grader, er det fortsat muligt at aflæse indholdet, uden det bliver udvasket.
En af ulemperne ved skærmtypen er manglen på sort, som ofte ses med et gråligt skær. Derimod er den hvide farve ganske pæn.
Opløsningen i Full HD på 1080 x 1920 pixels er fordelt over 5.0-tommer. Det er en forøgelse fra 4.7 tommer. Samsung Galaxy S5 har 5.1 tommer, men denne telefon er på flere punkter mindre og lettere i dens samlede udtryk.
– Det skal du vide om Samsung Galaxy S5
Skærmoverfladen er beskyttet af den nyeste udgave, version 3, af Gorilla Glass fra Corning. I forhold til Gorilla Glass 2 er der tale om en forøgelse af styrken med en faktor tre. På CES 2013 demonstrerede Corning holdbarheden. Du kan se videoen her.
Alt i alt har jeg oplevelsen af, at der er tale om en skærm, der er blandt de allerbedste på markedet.
Nye skærmfunktioner
HTC har introduceret en række nye skærmfunktioner, som i hvert fald i HTC-regi, er nye. Det er muligt at vække telefonen fra standby, ved at dobbelt-tappe på skærmen, men det kan ikke lade sig gøre, som på LG G2, at lægge HTC One til at sove igen, ved at tappe på skærmen.
Med forskellige swipes kan nogle af mobilens funktioner aktiveres direkte fra standby. Hvis der trækkes en finger fra venstre mod højre åbnes Blinkfeed. Trækkes nedad aktiveres stemmekommando. Oplåsning kan ske blot ved at tage telefonen i hånden, og swipe op midt på skærmen.
HTC kalder dette for Motion Launch.
Har du brug for hurtigt at tage et billede, er det blot at holde telefonen horisontalt, og trykke på volumen-knappen, der aktiverer kameraet. Den samme tast kan anvendes som udløser for kameraet.
Ved indgående opkald kan dette accepteres, blot ved at tage mobilen op til øret. En udmærket funktion, som blandt andet LG tidligere har introduceret. For kunderne er det en kæmpe gevinst, at producenterne lader sig inspirere af hinanden.
Motion Launch er en god ide, men de fleste af funktionerne er først for alvor anvendelige, når der ikke benyttes pinkode eller anden låsefunktion på telefonen, da denne så vil skulle indtastes før eksempelvis Blinkfeed kan åbnes direkte.
Uanset hvor mange nyskabelser der puttes ind i en ny mobil, så er det sjovt nok ofte de små ting, som dobbelt-tap for at vågne, man i hverdagen kommer til at sætte mest pris på, da de ganske simpelt giver god mening, og ikke er opskruet salgsgas.
Det nye Sense 6.0
Lad det være sagt med det samme. Brugerflade tilpasninger er en smagssag og ikke nødvendigvis noget alle kan blive enige om. Men her er min mening om HTC Sense 6.
– HTC Sense 6 kommer også til ældre modeller
HTC har gennem tiden justeret enormt på Sense-brugerfladen, og på et tidspunkt var der en overflod af muligheder, der endte i uoverskuelighed.
Med HTC One (M7) kom HTC Sense 5.0. Her roste jeg HTC for den tiltrængte oprydning. Som jeg beskrev det, så havde HTC gennemført et ”kill your darlings”-projekt.
Der var re-designet ur- og vejr widget, programmenuen fik nyt layout og en rodet oplevelse var forvandlet til en mere enkel og strømlinet stil. At HTC havde gjort farvepaletten gråtonet og sort, fik HTC One (M7) med Sense 5.0, til at fremstå væsentligt mere eksklusiv end konkurrenternes produkter.
Men! Nu er der sket noget. HTC har tændt for farve-tv’et igen, og i deres præsentation lagde de endda vægt på, at brugeren selv kan installere nye skrifttyper. Derudover har designerne foretaget over 100 farvejusteringer i forhold til tidligere Sense-versioner. Som standard er der fire forskellige temaer at vælge mellem. Det er ikke muligt, at oprette egne farvevalg.
Brugeren kan selv ændre skrifttype og hente nye fra nettet. Det sker under ”skærm” – ”skrifttype”.
Holdt! Stop! Nu gik det lige så godt. HTC One var anderledes en konkurrenterne, fordi der var truffet nogle modige valg, der lagde sin helt egen stil. Nu, ja! Nu trækker HTC, efter min mening, i den forkerte retning.
Nu fantastisk topmenu
Jeg efterlyste på HTC One (M7) en bedre udnyttelse af topgardinet, hvor jeg savnede direkte adgang til at aktivere f.eks. Bluetooth, Wi-Fi, m.v. Det har jeg fået nu.
Træk ned med to fingre, hvorefter en liste af muligheder kommer frem. Lysstyrke og lydprofiler kan justeres direkte fra listen, og de underliggende muligheder åbnes ved at holde et øjeblik på ikonet. Du kan selv vælge, hvilke funktioner der skal være en del af de 12 hurtiggenveje, samt rækkefølgen af disse. Der findes i alt 24 mulige hurtig-genvejs muligheder.
Jeg er særligt vild med ”Forstyr ikke”-funktionen. Her kan angives hvilke tidspunkter på døgnet, eller dagen i ugen, at telefonen skal undlade at forstyrre med opkald, notifikationer osv. Og da denne feature har en let tilgængelig knap, er det også let at aktivere tilstanden manuelt, før man eksempelvis går ind til et møde.
Der kan oprettes undtagelser, så udvalgte personer alligevel kommer igennem, når Forstyr ikke er aktiv. I den tilsvarende funktion på iPhone kan det aktiveres, så personer der ringer op flere gange i træk, inden for en kortere periode, alligevel kommer igennem. Dette er ikke muligt på HTC One (M8).
HTC Blinkfeed er ikke noget særligt længere
Den største nyhed ved HTC One (M7) med Sense 5.0, var HTC Blinkfeed, der samlede ens personlige nyheder fra udvalgte kilder, og som automatisk rykkede informationer om dagens kalenderaftaler op til toppen. Fra morgenstunden var der altid et godt overblik.
HTC Blinkfeed var den primære hjemmeskærm med ur, dato og vejrudsigt på toppen. Men sådan er det ikke længere. Hvad skete der lige der, HTC? Nu mødes brugeren af en helt almindelig startskærm, fuldkommen som hos konkurrenterne. Det særlige og unikke er væk. Blinkfeed er henvist til en sekundær placering – der blades mod højre fra startskærmen.
Desværre finder mange nok aldrig ud af, hvordan Blinkfeed sættes som standard-startskærm, da det ikke tilfældet fra starten. Så her kommer hjælpen.
Hold på skærmen og vælg ”Administrer sider på startskærmen”. Ryk over på Blinkfeed og tryk ”Angiv som start”. Nu ser det ud som før, dog med undtagelsen af farvevalget, der som standard er grønt, med mindre der aktivt vælges et gråtonet tema.
Med standard-temaet er genveje til opkald, beskeder osv. relativt utydeligt, da der ikke er nogen adskillelse mellem de farvede ikoner og den farvede baggrund.
Jeg ved godt, at man selv kan justere HTC One (M8) ind, så den ”ligner sig selv”. Men jeg forstår ikke ændringen, da Blinkfeed netop var det største salgsnummer ved sidste års model, og noget som gjorde HTC helt anderledes.
Ifølge HTC fik Blinkfeed tre millioner brugere de første seks måneder efter introduktionen. 78 procent af HTC One-brugerne anvender Blinkfeed. Dette tal vil givet vis nok falde en del nu.
Generelt har Blinkfeed fået flere funktioner. Udover flere indholdskilder, kan der også oprettes egne søgeord. Jeg har naturligvis oprettet ”meremobil” som et søgeord.
Stadig 4 Ultrapixels
HTC er stået af megapixels ræset, hvilket er godt. I hvert fald set ud fra et professionelt perspektiv. Men Ultrapixels, som de kalder den større sensor, er ualmindeligt vanskeligt at forklare slutbrugerne, hvad går ud på.
I et interview med MereMobil.dk erkender Graham Wheeler, produktdirektør i HTC, at Ultrapixels er en kommunikationsmæssig udfordring.
Kort forklaret: Ultrapixels er et udtryk for en kamerasensor, der er i stand til at tage mere lys ind. Færre men større pixels betyder, i princippet, mindre billedstøj.
Men uanset hvordan det drejes og hvilke ord der anvendes, så er et billede fra HTC One (begge modeller) 2688 x 1520 pixels stort – altså svarende til fire megapixels. Der skal kun tre megapixels til, for at kunne fremkalde et foto i A4-format, så fire burde være rigeligt.
– Podcast: Sådan bliver du en bedre mobilfotograf
Billederne fra HTC One (M8) er rimelige, uden at være prangende. Til fotodeling på sociale medier, klarer de sig fint, men så snart der skæres et udsnit, opdages begrænsningerne. Der er ganske simpelt ikke nok pixels at arbejde med, og resultatet er et uskarpt resultat. Kameraet har også vanskeligt ved at håndtere modlys, og billeder indendørs bliver grynede med tildens til sløring, hvis ikke motivet står stille. Der er også tendens til farver der er livløse.
Der er ikke optisk billedstabilisator (OIS) i HTC One (M8). I stedet bruges ”smart stabilization”, som forsøger at håndtere stabiliseringen via software. Det er bare ikke at sammenligne med den 2.000 Hz stabilisator, der er i HTC One (M7).
HTC har redesignet autofokus-systemet således, der kan fokuseres på 0,3 sekunder. Også LED fotolyset er forbedret, så farvetemperaturen justeres, til at matche omgivelserne bedre. Resultatet er mere naturlige fotos.
Siden sidste års HTC One er der ikke sket nogen stor synlig forbedring af denne del, hvilket jeg synes er ærgerligt. Personligt synes jeg ”Ultrapixels” burde være droppet, da det er vanskeligt at forklare. I stedet skulle der være satset på et almindeligt godt lysfølsomt kamera.
Der er tale om en 28 millimeter linse med f/2.0 og en sensorstørrelse på 1/3”. Frontkameraet er på fem megapixels (bemærk ikke ultrapixels) med f/2.0 og vidvinkel.
Billederne fra kameraet i HTC One (M8) er dem som klarer sig dårligst, når jeg sammenligner med resultatet fra konkurrerende topmodeller.
Jeg gjorde en interessant observation i forbindelse med kameratesten. Et billede taget i mørke omgivelser blev faktisk bedre med frontkameraet, end med hovedkameraet.
Fotos taget med HTC One M8
Flere kamerafunktioner
Som om Ultrapixels ikke var svært nok. Nu kommer så også ”Duo Camera”, der er en ekstra linse som indsamler flere billedinformationer til at beregne afstanden mellem motiverne i billedet.
Nu kan man efter billedet er taget, vælge objektet man ønsker at fokusere på, hvilket kan skabe fotos der ser mere professionelle ud.
UFocus, Sløring af objekter og Dimension Plus er blandt mulighederne. Dertil kommer muligheden for at animere sne eller blade på billederne.
Med UFokus kan den ekstra dybdeinformation fra Duo Camera udnyttes, til at fokusere på et bestemt objekt i billedet. Sløring af objekter anvendes til at lave effekter, som at få en del af billedet til at fremstå som en skitsetegning.
Kameradelen er fyldt med forskellige effektfunktioner, så det helst specielle moment kan skabes.
Jeg ville aldrig selv købe en telefon på denne baggrund. Kravet må være, at billedet fra begyndelsen er godt, inden forskellige fancy features introduceres. Det er sjovt at lege med, men i hverdagen tvivler jeg på, at det bliver brugt af ret mange. Og det er begrænset hvilken glæde det giver, når billedet får perspektiv ved at anvende Dimension Plus, og vippe telefonen imens. Hvad skal jeg bruge det til?
Jeg kender ikke ret mange, der bruger tid på billedredigering inden et foto rammer Facebook eller Instagram. Langt de fleste tager billedet, hvorefter det deles.
Det er i øvrigt en fiks detalje, at der skiftes mellem front og bagkamera, ved at trække fingeren over skærmen, oppefra og ned (eller omvendt).
HTC har bevaret muligheden for at optage Zoe shots, altså små minivideooptagelser. Sammen med Zoe Highlights laver telefonen automatisk film baseret på ens oplevelser. Her kombineres fotos, Zoe shots og videoklips sammen med musik og et tema, der sætter liv i det hele.
Zoe Highlights er et af HTC Ones stærkeste kort, når det handler om fotodelen i produktet.
Men samlet er kameraoplevelsen i HTC One (M8) under, hvad der kan forventes fra en moderne topmodel.
Eksempel på Zoe Highlight fra HTC One (M8)
God browser, men uden Chrome-sync
I de nyere Android telefoner er browseren efterhånden Google Chrome over hele linjen, men ikke hos HTC der fortsat har deres egen – og den er slet ikke så dårlig.
Den vigtigste feature er text-reflow, som automatisk justerer tekster på websites, så de tilpasses skærmens bredde, uanset zoom-niveau. Dette er genialt, og noget som på mange andre telefoner er savnet.
Ulempen ved HTCs browser er den manglende synkronisering med Google Chrome på computeren.
HTC One (M8) har alle mobile netværksforbindelser op til 4G LTE i Cat4. Det betyder teoretisk downloadhastighed op til 150 mbit/s. Forgængeren havde LTE i Cat3 der er normeret til 100 mbit/s download. I praktisk skal du dog kun forvente mellem 20 og 30 mbit/s. Der er naturligvis også mulighed for at benytte telefonen som mobilt hotspot.
Lille plads internt – men meget eksternt
HTC One (M7) har 32 GB indbygget hukommelse, og ikke mulighed for udvidelse, men det laver M8’eren om på. Her får du 16 GB intern hukommelse og mulighed for at udvide med et microSD-kort på op til 128 GB.
Derudover medfølger en promotion til Google Drive, som tilføjer ekstra 50 GB plads til de 15 GB der tilbydes gratis i skyen. Med andre ord der er plads nok.
Vær opmærksom på, at Google Drive pladsen udløber efter to år. Når de 50 GB promotion udløber forbliver ens data på tjenesten, men der vil ikke kunne lægges mere op, med mindre der købes ekstra. Læs mere om betingelserne.
Lang batteritid
Batteriet i HTC One (M8) er forøget fra 2.300 til 2.600 mAh, men der er fintunet en del på softwaren, der styrer batteri og dermed strømforbruget.
Jeg har i testperioden haft en dag med mange samtaler, og brug af navigation i omkring fem timer. Det trak omkring 11 timers drift ud af enheden. På en mere almindelig dag havde jeg 38 procent tilbage efter 15 timer og 41 minutters drift.
Der er ingen tvivl om, at HTC One (M8) har en virkelig god performance på dette punkt.
Dertil kommer en såkaldt ”Extreme Power Saving Mode”. Her forvandles HTC One til en ”dum” telefon, der stort set kun kan bruges til SMS og samtaler samt et hurtigt kig i kalenderen. Ved 10 procent strøm tilbage på batteriet, kan telefonen fortsat være standby i 30 timer.
Tilstanden reducerer CPU-forbruget, skruer ned for skærmlyset, fjerner vibration og afbryder pedometeret. Dataforbindelsen slås automatisk fra, når skærmen er slukket.
Jeg har ikke selv haft mulighed for, at lade telefonen ligge så længe, at jeg har kunne teste HTCs løfter (trods alt er det jo en smartphone). Men Pocketnow.com har haft rimelige succes, med at teste netop denne funktion
Samsung Galaxy S5 har en tilsvarende funktionalitet. Men uanset hvad, så er det et fremragende, og brugbart, tiltag.
HTC One (M8) har medfølgende oplader med et output på 1.5 amp. Med denne kan telefonen på kun én time lades til 80 procents kapacitet.
– Web-TV: Oplev strømspareren i Galaxy S5
Batteriet kan ikke skiftes af brugeren selv, og det anbefales ikke at forsøge. Forgængeren scorede 1 ud af 10 i Ifixit.com’s reparationstest. Den nye ligger på 2 ud af 10, og er dermed komplet umuligt at pille fra hinanden på egen hånd.
Video: Ifixit åbner HTC One (M8)
Rimelig performance
Når det kommer til hastighedsoplevelsen fejler HTC One (M8) ikke noget. Alt er snappy, og der er ingen ventetider på åbning af applikationer, eller når der tjekkes nyheder på nettet. Der er heller ikke noget der hænger i bremsen. Så alt i alt en glimrende oplevelse.
Målt i rå ydelse med Antutu Benchmark ender M8 på 36.312 point. Det er rimeligt, og på niveau med Samsung Galaxy Note 3 og LG G2.
Det er Quadcomm Snapdragon 801 processoren der er motoren i telefonen. Den har quad-core 2.3 GHz. Grafikken håndteres af Adreno 330. Det er stort set samme hardware som i Galaxy S5 (Snapdragon 801 2.5 GHz quad-core) og Sony Xperia Z2 (Snapdragon 801 2.3 GHz quad-core).
HTC One (M8) er altså fint på niveau med, hvad konkurrenterne tilbyder.
Fantastisk lyd med kraftig power
HTC samarbejder ikke længere med Beats Audio, så nu må du nøjes med HTC BoomSound. I praksis har det dog ingen betydning.
Stereohøjtalerne på fronten spiller stadig fantastisk, og ingen andre telefoner har endnu overgået dette. I forhold til sidste års HTC One er højtalerkamrene redesignet, og nu kan telefonen spille 25 procent højere. Der er også indlagt en ny forstærkerchip, som sætter yderligere gang i lyden.
Det medfølgende in-ear headset spiller ret godt, og jeg er tilfreds med lyden. Men når der lyttes grundigt efter er det tydeligt, at poweren er kunstigt skabt. Hi-fi entusiaster vil nok løbe skrigende bort. Derimod vil fans af fed lyd med stor fylde, være vældigt begejstrede.
Lydkvaliteten ved samtaler, er i øvrigt også god.
Nyt cover: HTC Dot View
Som tilkøb kommer et helt nyudviklet cover, HTC Dot View, der klikkes på uden på telefonen. Bagsiden er i tynd plastik, mens fronten har en gummibelægning.
Coveret har perforeret forside hvor lyset fra skærmen slipper gennem de små huller. Grafikken der ses gennem hullerne, minder om en blanding mellem grafikken på Commodore 64 og tekst-tv.
Når coveret er lukket kan klokken og vejret vises (tap to gange). Men også information om mistede opkald, telefonsvarer, beskeder, kalender-remindere m.v., vises som grafik.
Et opkald kan besvares, eller afvises ved, at køre fingeren enten op eller ned på coveret.
HTC Dot View er genialt og innovativt, men desværre har det en enorm udfordring. Når der skrives beskeder, og coverets forside lægges om på bagsiden, bliver telefonen til et blødt hoppende underlag, der i praktisk gør Dot View mere irriterede end praktisk.
Prisen på HTC Dot View bliver omkring 270 kroner, ifølge Proshop.dk.
Konklusion: Er det så stadig den eneste ene?
Nej! Kun én kan være den eneste ene, og det var i min optik, HTC One (M7).
Alle de grundlæggende funktioner er på plads. Et godt tastatur, glimrende SMS-håndtering og markedets bedste Microsoft Exchange mailoplevelse. Dertil kommer fremragende samspil mellem opkald og kontakter.
Jeg synes, HTC er sluppet for let omkring HTC One (M8). Dette er ikke en ny telefon, men en relancering, fordi forgængeren ikke for alvor flyttede markedsandele. Og når der er tale om verdens mest prisvindende telefon, er det oplagt at prøve igen – endda med samme navn. Det har jeg bestemt ikke noget imod.
Sidste år så vi gennem fingre med, at kameraet ikke performende så godt, som man burde forvente, fordi resten af produktet var så totalt nyskabende. I år køres videre med stort set det samme kamera, blot tilføjet ”Duo Camera”. Og nu har HTC så hele to ting, der er svært at forklare kunderne. Softwarefunktionerne omkring fokus og baggrunde er fine, men jeg tror ikke de vil blive brugt i dagligdagen – særligt ikke når billederne grundlæggende har en for ringe kvalitet.
Jeg er trist over, at layoutet i brugerfladen er gået fra en eksklusiv gråtone og sort-oplevelsen, der var unik, til farvelade – præcis som konkurrenterne. Jeg forstår heller ikke, hvorfor HTC Blinkfeed er flyttet fra forsiden. Det var også unikt for HTC, at turde det. Nu gør de bare bare mere som de andre.
Derudover synes jeg, at telefonen er blevet for stor og for tung, uden at den ekstra størrelse giver mening. Det kan være at en eventuelt kommende HTC One (M8) Mini bliver produktet, som for alvor rykker.
HTC One (M8) er en telefon jeg gerne anbefaler, men topkarakterer gives kun sjældent. Vi ender på fem ud af seks stjerner.
Se også vores web-TV anmeldelse af HTC One (M8) her…
Dagsprisen er omkring 5.000 kroner uden abonnement, ifølge Bibob.dk.
Web-TV: Første kig på HTC One (M8)
Fordele / ulemper
Fordele
– Lækkert design i gode materialer
– God skærm, fremragende lyd
– Stabil telefon med lang strømtid
Ulemper
– Kameraet er ikke godt nok – ingen billedstabilisering
– For meget farvelade i forhold til HTC One (M7)
– Kun 16 GB hukommelse
Mere til historien
HTC One (M8) blev offentligt præsenteret ved events i London og New York den 25. marts 2014. Allerede ugen efter landede den i de første danske butikker.