Applikation hjælper mod jetlag

Nogle forskere fra University of Michigan har udviklet en applikation, der rent videnskabeligt afhjælper jetlag.

Screenshots fra applikationen Entrain

Screenshots fra applikationen Entrain

Rejser du på tværs af tidszoner, så kender du måske til det at have jetlag. Nu har forskere på University of Michigan opfundet en applikation, der kan minimere jetlag og dermed kan forbedre kvaliteten af din rejse. Det skriver Ekstra Bladet.

Applikationen hedder Entrain og er i al sin enkelthed matematisk.

Danny Forger, matematikprofessor, har skabt sin egen model for, hvornår øjnene skal udsættes for lys og hvornår de skal skånes.

For at udvikle applikationen har de set på tusinder af døgnrytmer og hvordan den indre pacemaker er klar til at blive omstillet langt hurtigere, end man tidligere har troet. Blot ved at justere, hvornår man starter og slutter en dag.

Entrain, som applikationen hedder, er det videnskabelige ord for, at komme sig oven på jetlag og applikationen benytter sig af ”body hack”. Applikationen gør det, at den fortæller brugeren hvornår han/hun skal opholde sig i det skarpest mulige dagslys og hvornår du skal være fuldstændig i mørke. Der er mere end 1.000 forskellige rejser inkluderet i applikationen.

- “Vi er bestemt ikke de første, der giver gode råd til at undgå jetag, men vores udregninger viser den bedste og hurtigste måde at vænne kroppen til en ny tidszone,” siger Danny Forger.

Applikationen Entrain kan downloades gratis i Apples App Store.

Mere til historien

For de fleste er jetlag ikke et stort problem. Men er du ofte udsat for jetlag, så øges risikoen for kræft, depression og sukkersyge.

Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

(mere…)
Rejsebillet-appen er forsinket

Appen Rejsebillet skulle have været frigivet tilbage i marts, men firmaet bag Rejsekort har stadig ikke appen klar.

(mere…)
Pas på falske Threads apps! Threads er ikke klar i Danmark

SVINDEL: Er du blevet interesseret i den nye Threads-app, som er blevet så populær, så pas på hvad du downloader.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram