Applikation hjælper mod jetlag

0

Nogle forskere fra University of Michigan har udviklet en applikation, der rent videnskabeligt afhjælper jetlag.

Screenshots fra applikationen Entrain
Screenshots fra applikationen Entrain

Rejser du på tværs af tidszoner, så kender du måske til det at have jetlag. Nu har forskere på University of Michigan opfundet en applikation, der kan minimere jetlag og dermed kan forbedre kvaliteten af din rejse. Det skriver Ekstra Bladet.

Applikationen hedder Entrain og er i al sin enkelthed matematisk.

Danny Forger, matematikprofessor, har skabt sin egen model for, hvornår øjnene skal udsættes for lys og hvornår de skal skånes.

For at udvikle applikationen har de set på tusinder af døgnrytmer og hvordan den indre pacemaker er klar til at blive omstillet langt hurtigere, end man tidligere har troet. Blot ved at justere, hvornår man starter og slutter en dag.

Entrain, som applikationen hedder, er det videnskabelige ord for, at komme sig oven på jetlag og applikationen benytter sig af ”body hack”. Applikationen gør det, at den fortæller brugeren hvornår han/hun skal opholde sig i det skarpest mulige dagslys og hvornår du skal være fuldstændig i mørke. Der er mere end 1.000 forskellige rejser inkluderet i applikationen.

– “Vi er bestemt ikke de første, der giver gode råd til at undgå jetag, men vores udregninger viser den bedste og hurtigste måde at vænne kroppen til en ny tidszone,” siger Danny Forger.

Applikationen Entrain kan downloades gratis i Apples App Store.

Mere til historien

For de fleste er jetlag ikke et stort problem. Men er du ofte udsat for jetlag, så øges risikoen for kræft, depression og sukkersyge.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer