Storytel – stream dine lydbøger på mobilen

3

TEST: Storytel er for dig, som elsker lydbøger og gerne vil have dem med på farten. Vi har testet streamingtjenesten.

Idéen bag streamingtjenesten Storytel er rigtig god og faktisk også ganske på sin plads, da der efterhånden findes et væld af andre streamingtjenester til stort set alle behov, når det kommer til underholdning – hvad enten der er tale om bøger, film og musik.

Storytel – streaming af lydbøger

Storytel er et super godt alternativ til Mofibo, der tilbyder e-bøger i abonnement. Modsat Mofibo skal du ikke læse bøgerne selv på Storytel. I stedet læses de op, da det nemlig er lydbøger. Det betyder også, at du kan høre eksempelvis den nyeste Bridget Jones historie, når du cykler, går tur, maler eller træner i fitnesscenteret.

Tjenesten er blevet et hit i Sverige, hvor der sidste år var mere end 45.000 mennesker med et abonnement hos tjenesten.

Én bog = lang tid

Der er heller ikke tvivl om, at der i Danmark formentlig er et marked for det. Personligt er jeg dog ikke i målgruppen. I testperioden har jeg virkelig forsøgt mig, men 11 timer og 41 minutter og 29 sekunder er bare for ”lang tid” at være om en bog. Hvor mange timer man egentlig selv ville være om at læse den, det er jeg ikke klar over. Men for at bevare koncentrationen er jeg i hvert fald klart mere til selv at læse bøgerne.

Men det er jo smag og behag – og det er forskelligt. Nogle kan jo koncentrere sig om en lydbog, og for de der har koncentrationen til at høre historier/bøger på den måde, er Storytel rigtig smart.

Desværre er udvalget af bøger alt for småt endnu. Vi har tjekket hvor mange af bøgerne fra bestsellerlisten hos Arnold Busck i kategorien ”Skønlitteratur & Krimi”, der findes på Storytel. Og ud af top 10-listen findes kun to af bøgerne. Så tjenesten er endnu ikke moden nok til, at de der virkelig elsker bøger er klar til at springe på tjenesten.

Et abonnement koster 99 kroner om måneden, hvilket altså er det samme, som Spotify tager for en måneds premium-abonnement. Her opnår man adgang til flere millioner musiknumre på forskellige platforme – ubegrænset, samt også mulighed for lytning offline.

Konkurrenten netlydbog.dk tilbyder en del af de samme ting som Storytel, men er gratis. Derfor får man også alt for lidt for de 99 kroner om måneden hos Storytel. Hos netlydbog.dk er der netop nu 3.411 titler, som man kan tilgå gratis, og udvalget vokser hele tiden. Vi har i øvrigt også her fundet præcis de samme to titler, som Storytel også tilbød, ud af top 10 listen fra Arnold Busck.

Derfor kræver det, at Storytel bliver mere moden, så også alle forlag leverer bøger til tjenesten.

Afspilningen er godkendt

Under testen har vi benyttet Storytel på smartphonen, hvilket har fungeret rigtig godt. Særligt den ”sleep-time” lignende funktion har vi sat pris på, da det er rigtigt rart man kan sætte den til at slutte efter cirka 15 minutter eller andet, så den kan bruges som godnatlæsning (det kan også være hyggeligt som voksen).

Det er også godt, at man har overblik over andre bøger fra forfatteren og oplæseren.

Applikationen giver desuden mulighed for, at man kan bedømme bøgerne og skrive kommentarer.

Udvalget af bøger giver også mulighed for børnebøger – eksempelvis Otto er et næsehorn, som er oplæst af Peter Frödin.

Lyt: Afliver e-bøger de fysiske bøger (podcast)

Konklusion – Storytel har et stykke endnu

Der er ingen tvivl om, at Storytel er en interessant tjeneste, men der er dog et stykke endnu før man kan sige den er ”alle pengene værd”. Med en tjeneste, som netlydbog.dk på markedet som konkurent, er der for mange mangler til, at det på nuværende tidspunkt er fair at betale 99 kroner om måneden For Storytel.

Til gengæld skal det siges, at applikationen er flot udviklet, samt meget nem og overskuelig at bruge. Havde tjenesten kostet det halve eller max 75 kroner om måneden, så var der også mere valuta for pengene.

Storytel har været et interessant bekendtskab og for de, som elsker lydbøger er den super interessant. Dog skal man bruge meget tid på lydbøger før, at 99 kroner om måneden tjenes hjem i brug.

Er du i tvivl om Storytel kunne være noget for dig, så anbefaler vi dig, at du gør brug af de 14 dages gratis prøvetid, som tjenesten tilbyder.

Konklusionen er, at Storytel er en super god og brugervenlig tjeneste, men alt for dyr ifølge vores vurdering. Derfor ender den på 4 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Storytel er startet i Sverige tilbage i 2005, og har siden dengang oplevet en fordobling i væksten fra år til år. Der er de seneste seks år lyttet til mere end en million lydbøger.

Storytel

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer