Huawei MediaPad X1 – det første kig

WEB-TV: Huawei præsenterede i går den store smartphone MediaPad X1 – eller er det en tablet med telefon-egenskaber? Vi har set nærmere.

MediaPad X1

Huawei MediaPad X1 (Kilde: Huawei)

Da Huawei lancerede deres MediaPad X1 til Mobile World Congress blev den sammenlignet med iPad Mini, men er der tale om en tablet, en smartphone eller en phablet?

Huawei MediaPad X1 – verdens letteste phablet

Definitionen på en phablet går mellem 5 og 6,9 tommer, hvilket reelt betyder der må være tale om en tablet med telefon-egenskaber.

Thor Gøtz, Salgsdirektør i Huawei Danmark, kalder MediaPad X1 for en cross-over mellem en smartphone og en tablet, men altså ikke en phablet. Men en tablet og en smartphone.

– ”Som udgangspunkt er det her produkt en 7-tommer tablet, hvor du har en udvidet funktionalitet at du har mulighed for at ringe,” lød det fra Thor Gøtz til MereMobil.dk.

Huawei præsenterer ny tablet MediaPad M1

MediaPad X1 bliver tilgængelig i Europa i marts måned. Den kommer med 4G-forbindelse og 16GB intern hukommelse til under 3.000 kroner.

Mere til historien

Huawei lancerede også deres Huawei Ascend G6, som er en smartphone i den prisbillige end. Den forventes, at få en pris på omkring 1.999 kroner uden abonnement.

 


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.