Libratone Loop – design-rigtig lydoplevelse

TEST: Libratone tilbyder en dansk designhøjtaler med overbevisende god lyd, i stort set alle situationer.

I efteråret 2013 introducerede den danske lydvirksomhed Libratone den trådløse højtaler Libratone Loop.

Loop har et frækt udtryk, som man med rette kan kalde for et design-statement. Den runde front, med et stofcover i italiensk uld, der minder om et eksklusivt gulvtæppe, tiltaler mange, men frastøder også dem som ikke er i målgruppen.

Jeg tror ikke, denne højtaler købes hvis ens holdning er ”den er da meget pæn”. Enten er man til designet, eller også er man ikke. I testperioden har Libratone Loop passet fint ind i min stue, men gæsterne har ind i mellem reageret kraftigt, positivt som negativt på den.

Designet på Libratone Loop har paralleller til BeoPlay A9 fra Bang & Olufsen, der kom på markedet i oktober 2012.

Stilfuld ophængning

Højtaleren kan stå på gulvet eller monteres på væggen. Der ligger både fodstand og vægbeslag i salgspakken. Der er ikke batteri indbygget, så uanset hvilken monteringsløsning der vælges, er et strømkabel påkrævet.

Vægbeslaget er blot en lille hvid krog, der skrues ind i væggen. Højtaleren hænges efterfølgende på krogen. Enkelt og stilfuldt.

Selvom det ser godt ud når Libratone Loop er hængt op, så må jeg indskyde den bemærkning, at alle officielle billeder viser højtaleren uden kabler. Så snart der trækkes strømkabel, forsvinder en del af det eksklusive og stilfulde.

 – Test: Bose CineMate leverer ultimativ tv- og filmlyd

Indbygget forstærker

Libratone Loop kræver ikke tilslutning til ekstern forstærker, da den har indbygget aktiv 120 Watt forstærker med DSP.

Der er tale om en stand-alone 2.1 stereo højtaler, så du skal ikke tænke på højre og venstre kanal, som i traditionelle systemer. Konkret betyder det, at Loop spiller begge kanaler, og derfor er dette ikke produktet til musikentusiasten, som nyder at lytte til musikkens detaljer, fra en perfekt opsat lytteposition.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er enkeltstående højtalere et kompromis. Hvis du er på udkig efter aktive højtalere, der har rigtig stereolyd, så tag et kig på SmallPod Air, som vi tidligere har testet.

 – Test: SmallPod Air og Parrot Zikmu Solo

Mange muligheder for tilslutning

Dette produkt er meget alsidigt når det kommer til hvilke lydinputs der er understøttet.

Libratone Loop har Apple Airplay, så musik kan sendes til højtaleren fra Mac, iPhone og iPad. Også PlayDirect, en udvidelse til AirPlay, er indbygget. Her er man ikke afhængig af et lokalt trådløst netværk, da telefonen og højtaleren, opretter deres egen interne Wi-Fi forbindelse, som transmitterer musikken.

Android, Windows Phone 8 og Windows er ikke glemt hos Libratone, der også tilbyder DLNA, der kan udnyttes hvis man har en musikapplikation, der understøtter dette.

Der er desuden USB-lydtilslutning der fungerer med iPod, iPhone og iPad samt 3.5 mm minijack-stik indgang, så stort set alle andre enheder, såsom tablets, mp3-afspillere og smartphones, kan tilsluttes.

Bluetooth er nok den eneste mangelvare, når det kommer til tilslutningsmuligheder.

Sådan lyder Libratone Loop

Godt! Højt! Sådan kan det bedst beskrives. Der er detaljer i musikken, og der er ingen overdreven bas til at mudre lydbilledet.

Der er en god fyldig lyd, også i et pænt stort rum, og selv ved lave lydstyrker er taleforståelsen og detaljeringsgraden god.

Libratone Loop formår at gengive stort set alle musikarter på godkendt facon, og via en app til mobilen kan du selv justere forskellige parametre, f.eks. afstanden til væggene omkring højtaleren, hvorefter lyden optimeres yderligere.

Der er også mulighed for at vælge forskellige forindstillinger, så lydoplevelsen kan tilpasses til alt fra jazz til dance.

Selvom højtaleren kun har en diameter på 33 centimeter, kan den spille særdeles højt, også uden det lyder grimt og dårligt.

Oplevelsen af lyd og lydkvalitet er meget individuel. Derfor vil jeg anbefale at besøge en forretning, der kan give dig en lyddemonstration.

 – Test: Små højtalere til køkken og soveværelse

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk anbefaler Libratone Loop.

Konklusion: Dansk design og dyr lyd

Du kommer ikke i nærheden af Libratone Loop, hvis ikke du har 3.700 kroner, som er cirkaprisen på produktet. Til den pris, er der mange alternativer på markedet, som bør udforskes, inden du køber.

Tiltaler det danske design dig, der er ingen tvivl om, at du bliver glad for denne meget alsidige højtaler.

Libratone Loop er en enkeltstående højtaler, som jeg vurderer henvender sig til musikforbrugere, der ikke ønsker det traditionelle højtaler og lydsetup i hjemmet med store højtalere, forstærker og kabler, men alligevel gerne vil have god lyd.

Lyden er produktets force, for den er virkelig god i alle situationer, så jeg kan fint uddele 5 ud af 6 stjerner, og udmærkelsen ”MereMobil.dk Anbefaler”.

Fordele

– Kompakt størrelse
– God lyd i alle situationer
– Understøtter mange enheder og tilslutninger


Ulemper

– Kræver strømtilslutning – ikke indbygget batteri
– Kun én farve (cover i salgspakken
– Høj pris

Mere til historien

Ifølge materialet fra Libratone, så benyttes rummets vægge til at reflektere lydbølgerne, så musikken breder sig i rummet. Det kaldes FullRomm-teknologi.

Libratone Loop
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram