Test af docking-højtalere: Kraftfuld lyd til til alle rum – stue, køkken og soveværelse

3

TEST: Der er i alle smartphones små højtalere, som reelt ikke er udviklet til afspilning af musik i stor stil, men det afholder ikke folk fra at bruge dem. Vi har testet tre alternativer til forskellige rum i huset.

Højtalerne i smartphones er blevet markant bedre med årene, men de er fortsat en skændsel mod kunstnerens oprindelige tanke. En af de absolut bedste højtalere til afspilning af musik i en smartphone, sidder dog uden tvivl i “Årets Mobil 2013” HTC One.

HTC One – den nye smartphonekonge

Der findes et utal af eksterne højtalere i mange forskellige afskygninger og prisniveauer. Vi har udvalgt og lyttet til tre forskellige typer, som passer til hvert deres rum i huset.

Uanset hvor gode disse højtalere er, så kan de ikke erstatte en rigtig hifi-oplevelse, men det kan forbedre lyden, så den bliver mere interessant, for dem som lytter.

De udvalgte i testen her passer med én undtagelse kun til iPhone, som er den smartphone, med det bredeste tilbehørsprogram – dog er konkurrenterne ved at komme efter det. Højtalere med Bluetooth passer også til de fleste smartphones, her kan en mulighed være Jabra Solemate Max, som kommer i handlen i nær fremtid.

Køkken-højtaleren

Philips Docking Speaker DS7580/10
Philips Docking Speaker DS7580/10

Philips højtaleren Docking Speaker DS7580/10 passer rigtitg fint på en hylde i køkkenet. Du placerer din iPhone i en dock midt mellem de to højtalerenheder, hvilket med det samme sender en fyldig lyd ud i rummet.

Der er i lydspektret en fin balance,  selv når der ikke spilles ret højt.

Den største ulempe er, at Docking Speaker kræver strømtilslutning, og ikke har et batteri indbygget. Til gengæld oplades telefonen, når musikken spiller.

Pris: Set ned til 799 kroner.

Lyd og clockradio

Philips Docking Speaker DS11555/12
Philips Docking Speaker DS11555/12

Det er også Philips, som står bag den testede højtaler til soveværelset. Den lyder navnet Docking Speaker DS11555/12 og har et stort display, der viser klokken, mens den oplader din iPhone. I dens udtryk minder den en del om en “gammeldags” clockradio.

Lyden er ikke i nærheden af samme kvalitet, som køkkenhøjtaleren, men er trods alt bedre end telefonens egen højtaler.

Desværre har Philips ikke tænkt på at indbygge et batteri, så docken kan huske hvad klokken er, hvis strømmen er slukket til den.

Pris: Set ned til 615 kroner.

Powerlyd til stuen

Parrot Zikmu Solo er et kraftværk af lyd til stuen med et design i pyramideform. I bunden sidder en 40 watt subwoofer. Diskanten leveres af 2 x 20 watt i toppen. Dertil kommer en 20 watt mellemtone højtaler, placeret mellem top og bund.

Samlet får du 100 watt output fra den indbyggede Class D forstærker. Tilslutning sker via blandt andet Bluetooth, Wi-Fi og kabel. Zikmu Solo kan anvendes til andre telefoner end iPhone, som i øvrigt kun er understøttet fra iPhone 4S og bagud, hvis docken i toppen skal anvendes.

Parrot Zikmu Solo
Parrot Zikmu Solo

Lyden er vanvittig god og har en fantastisk god fylde og dybde, uden det er gået ud over diskant og mellemtone, som er pænt repræsenteret.

Via en app til Android og iPhone kan lyden justeres yderligere. Blandt andet kan det angives om højtaleren står i et hjørne, op af en væg, samt hvor stort rummet er.

Ulempen ved denne højtaler en prisen, der er overdreven voldsom.

Pris: Set ned til 4.999 kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer