Samsung Galaxy Note 3 – når størrelse giver mening

MINITEST: Galaxy Note 3 er endnu en Android-phablet, men her får brugeren mere end bare en stor skærm. Vi har testet markedets bedste phablet.

Samsung Galaxy Note 3, phablet

Samsung Galaxy Note 3.

Mange helt ”almindelige” mobilbrugere ryster på hovedet, når de ser de kæmpe store smartphones, også kaldet phablets. Men Samsung har bevist, at der for alvor er et marked for disse store skærme, med mere end 40 millioner solgte eksemplarer, af deres to tidligere Galaxy Note-modeller – Note 1 og Note 2.

Samsungs Note-serie har en medfølgende stylus, hvilket konkurrenterne ikke har. Denne udvider funktionaliteten med en masse nye funktioner.

Siden første Note kom på markedet i 2011, så er mulighederne man får med S-Pen, blevet markant forbedret og udviklet.

Kort om telefonen

Galaxy Note 3 vejer 168 gram, hvilket er 11 gram mindre end forgængeren – og de fysiske mål er også en lille smule mindre, til trods for, at skærmen faktisk er blevet større, den er nemlig vokset fra 5,5 tommer til 5,7 tommer.

Note 3 kommer med en Super AMOLED skærm, der har en Full HD opløsning på 1080 x 1920 pixels. Den byder også på 4G LTE i Cat4, som giver teoretiske hastigheder på op til 150 Mbit/s i download og 50 Mbit/s i upload.

Processoren er en 2.3 GHz quad-core med Adreno 330 GPU, hvilket vel er en af Android-markedets absolut bedste pt.

Galaxy Note 3 kommer med Android 4.3 Jelly Bean, og Samsungs egen TouchWiz-brugerflade ovenpå.

Vores testeksemplar havde 32 GB intern hukommelse, som yderligere kunne udvides med op til 64 GB ekstern hukommelse via microSD-kort.

Batteriet ligger på 3.200 mAh, og har uden problemer kunne holde til en hel arbejdsdag.

Designet er ikke nyskabende

Med Galaxy Note 3 fortsætter Samsung samme design-udtryk på fronten af telefonen, som de tidligere Notes, samt både Galaxy S III og Galaxy S4. Men kigger man på bagsiden, så er der her et nyt udtryk – for selvom telefonen er lavet i plastik, så har bagsiden nu fået et læder-look.

Designet har dog vist sig, at være noget brugerne elsker, og netop derfor er det ganske klogt, ikke at ændre mere end blot bagsiden.

Mange smarte funktioner

Galaxy Note har en række af de samme funktioner, som Galaxy S4 også tilbyder, så der er rig lejlighed for at sætte sig ind i en masse tekniske detaljer. Og synes du skærmen er for stor til nogle ting, så kan du altid sørge for, at indstille skærmen til en-håndsbetjening.

Når du tager S-Pennen ud af din Note 3, så får du en række muligheder, såsom Luft-kommando, Handlings-notat, Scrapbog, Pennevindue og meget mere. Det er også muligt, at få den til at få dine ulæselige kragetæer, lavet om til læsbar tekst, samt klippe tekst fra en hjemmeside og få det overført til en SMS-besked – blot ved ”drag’n’drop”.

Kameraet – få en masse kamerafunktioner

Da Samsung i maj måned lancerede deres Galaxy S4 kom de også med en række nye kamerafunktioner, og disse er ført videre på Note 3. Så med Note 3 kan du også tage billeder med både kameraet og frontkameraet på én gang, så du selv er med i billedet.

Man får et kamera på 13 megapixels, samt 2 megapixels frontkamera, og muligheden for at optage i Full HD (30 fps). Videooptageren understøtter faktisk Full HD i 4K-kvalitet, hvilket er 3840 x 2160 pixels i 16:9 format.

Flere muligheder med tilbehør

Foruden at selve produktet er helstøbt, så er der også et væld af tilbehørsmuligheder, der for alvor giver nye muligheder. Eksempelvis et cover, som har plads til kreditkort inden i, samt covers med vindue i (S View Cover).

Og er man virkelig gadget-interesseret, så kan man ikke andet end synes, det er lidt sjovt med Samsungs smartwatch Galaxy Gear.

Samsung Galaxy Note 3.

Samsung Galaxy Note 3.

Konklusion – tredje gang er lykkens gang

Samsung har for alvor skabt et interessant produkt med Note 3 – forgængerne har begge været interessante, men tredje gang er lykkens gang.

Galaxy Note 3 er uden sammenligning lige nu ”kongen” af phablets, for her kan konkurrenterne slet ikke være med – deres produkter er blot en forvokset smartphone, som ikke tilbyder noget særligt.

Der er ingen tvivl, Note II var et rigtig godt og interessant produkt fra Samsung, men Note 3 har taget mig med storm i testperioden. Note 3 lander på en topkarakter og fortjener 6 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Galaxy Note 3 blev præsenteret ved IFA messen i Berling den 4. september 2013, og da den nåede butikkerne solgte den 5 millioner enheder, inden for den første måned. Med Samsung Galaxy Note 3 følger også ét års adgang til Evernote Premium.

Læs også Samsungs egne ord om Note 3.

Samsung Galaxy Note 3
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram