HTC Desire 500 – et godt køb til fair pris

TEST: HTC Desire 500 er en telefon, som er et rigtigt godt køb til fair pris. Men der er et par kompromisser man skal være indstillet på.

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

Tilbage i august måned offentliggjorde HTC telefonen Desire 500, som er en mellem-klasse mobil. Tidligere på året blev storebroderen Desire 600 præsenteret, som dog aldrig fandt vejen til de danske butikker.

Men Desire 500 kom i handlen herhjemme i september måned, og forskellene på Desire 500 og Desire 600 er primært, at Desire 600 kom med dual-SIM. Desire 500 har kun plads til ét SIM-kort, og understøtter microSIM.

Kort om HTC Desire 500

Desire 500 kommer med 4,3 tommer skærm med en opløsning på 480 x 800 pixels (217 PPI), 1.2 GHz quad-core Snapdragon 200 processor, 1 GB RAM, 4 GB intern hukommelse (kan udvides med microSD-kort på op til 64GB), 8 megapixels kamera, 1,6 megapixels frontkamera, og et batteri på 1.800 mAh.

Under motorhjelmen findes Android i version 4.1.2, som har HTCs egen brugerflade HTC Sense 5.0 ovenpå.

Da HTC præsenterede topmodellen HTC One, var Blinkfeed en ny funktion i Sense 5.0. Blinkfeed er også at finde på HTC Desire 500.

TEST: HTC One – den nye smartphonekonge

Du får med HTC Desire 500 en telefon, som fremstår grafisk flot, og der er genkendelighed til HTC One, med Blinkfeed-funktionen.

HTC Desire 500 er en telefon i et fornuftigt prisniveau, hvilket blandt andet betyder, at den ikke understøtter det hurtige 4G LTE netværk.

Designet i plastik – men enkel og flot

HTC Desire 500 er designet i plastik, og kan købes i farverne Glacier Blue og Glossy black. Vores testeksemplar er Glacier Blue. En ganske pæn telefon, der i ”dansk sprog” er hvid med turkis kant. På bagsiden findes HTC-logoet, og der er en turkis farve omkring kameraet.

Telefonen ligger med sine svagt afrundede kanter godt i hånden. Dens vægt er 123 gram. De fysiske mål er 131,8 x 66,9 x 9,9 mm.

Lyt til vores podcast Billige telefoner – derfor er de vigtige

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

Dagligdagsbrug fungerer fint

HTC Desire 500 har i testperioden fungeret ganske fint i dagligdagsbrug, men man skal ikke bruge telefonen til ret meget før, at man har sikret sig en ekstra udgift.

Mobilens indbyggede hukommelse på 4 GB er hurtigt brugt op, da også selve systemet og de præ-installerede applikationer tager noget af pladsen, og der medfølger ikke et microSD-kort i salgspakken.

Når man har isat et eksternt hukommelseskort, så er det bare at komme i gang med at bruge telefonen, og i dagligdagsbruget mærker man ikke, med mindre man sidder direkte og sammenligner, at der er tale om en mellem-klasse telefon. Den fungerer uden problemer, både når det kommer til mail, SMS, Facebook, opkald, internetbrowser, Google Maps m.v.

Batteriet i Desire 500 er på 1.800 mAh, og det er et af de største problemer, jeg har haft med telefonen under testperioden. Med mit brug så er det simpelthen for lidt, men den har også haft to mailkonti, Facebook, Twitter m.v., samt det hele kørende med push-beskeder. Det har i alt sin enkelthed betydet, at jeg ikke har kunne holde batteri fra jeg står op til jeg går i seng.

Dog vil jeg mene, at den målgruppe telefonen henvender sig til, sagtens vil kunne have batteri mindst en hel dag – med mindre der evt. spilles meget på telefonen eller ses meget video.

Kameraet er godkendt

Kameraet i HTC Desire 500 på 8 megapixels tager ganske hæderlige billeder, når man tager prisen på telefonen med i bedømmelsen. På Desire 500 benyttes HTCs UltraPixels ikke, som tilfældet er på HTC One og One Mini.

Opløsningen er på 3264 x 2448 pixels, og den kan optage video i HD-kvaliteten 720p.

Frontkameraet på 1,6 megapixels og er også godkendt til det formål, som de fleste benytter frontkameraer til, men hverken mere eller mindre kan der siges om det.

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

HTC Zoe – super fed funktion

Til trods for det prisniveau, som HTC Desire 500 befinder sig i, så får man meget med for pengene.

BlinkFeed og HTC Zoe er nogle af de funktioner, som for alvor tiltaler mig ved denne telefon. Med Sense 5 (og nyere versioner) er HTC Sense blevet noget, som jeg ser positivt på. De tidligere versioner har aldrig tiltalt mig synderligt – ej heller det modsatte, de har blot været der.

HTC Zoe funktionen er bestemt også noget, som konkurrenterne kan finde gode idéer i. Selv kedelige billeder bliver vakt til live. Funktionen gør helt automatisk, at billederne bliver lavet til et lille diasshow/video, hvor der er musik til – her kan du selv skifte musik.

Test: Lavpris-mobil fra Kine er en designperle

Konklusion

HTC Desire 500 er en rigtig god telefon, det er der bestemt ingen tvivl om. Det er også en telefon hvor man får meget for pengene. Den koster netop nu omkring 1.800 kroner uden abonnement hos flere forhandlere – og køber man den hos et af teleselskaberne, så har vi set den til 25 kroner om måneden på afbetalingsordning.

Så er man ikke en, som ønsker at have diverse synkroniseringer aktiveret, så har man en rigtig god telefon til en helt fair pris. Har man derimod mails, Facebook m.v. synkroniseret, så vil man lynhurtigt blive træt af, at telefonen ikke kan holde batteri en hel dag. Jeg har med mit brug oplevet flere gange, at den allerede ved fyraften, har været tæt på at mangle batteri.

HTC Desire 500 er en mellem-klasse telefon, som tilbyder nogle af de smarte funktioner man tidligere ikke forventede af en telefon til under 2.000 kroner – her tænker jeg særligt på HTC BlinkFeed og HTC Zoe. Disse to funktioner har jeg nydt godt af i testperioden – særligt BlinkFeed-funktionen er vanedannende, hvor man lige får øje på nyheder, som man ellers ikke havde set.

Samlet set så er HTC Desire 500 et rigtig godt køb til de, der ikke har brug for at være online 24/7  – eller ikke har noget imod opladeren skal med overalt.

Derimod egner HTC Desire 500 sig efter min mening til de, som ikke vil betale ret meget for en smartphone, men alligevel vil have en masse. Kigger man på Desire 500, så er der virkelig meget telefon for pengene – særligt hvis man sammenligner med Desire C eller eksempelvis Samsung Galaxy Trend. Desire 500 giver mig langt flere ”high-end” feel funktioner.

Både HTC Desire C og Samsung Galaxy Trend koster begge omkring eller lige over 1.000 kroner uden abonnement. Men efter min mening, så er der rigtig meget mere telefon for pengene med HTC Desire 500.

Efter telefonen har været min trofaste ven den sidste halvanden uge, så vil jeg sige, at det er en god og fornuftig telefon – og det er batteriet der trækker telefonens karakter ned. Selvom jeg normalt er vant til 4G LTE, så har det ikke været savnet med HTC Desire 500.

HTC Desire 500 ender på 5 ud af 6 stjerner.

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

Plus

– Understøtter MicroSD
– BlinkFeed
– Processor

Minus

– Intern hukommelse
– Skærmopløsningen
– Manglende 4G

Læs også
Flere mobil-anmeldelser

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

HTC Desire 500 (Foto: HTC)

Mere til historien

HTC præsenterede den første Desire-model tilbage i starten af 2010 – helt præcis blev den annonceret den 16. februar, og kom på markedet i første halvår.

HTC Desire var en utrolig populær telefon og HTCs egen version af Google Nexus One. Til trods for One-serien, har HTC valgt fortsat, at beholde Desire-navnet i deres produktsortiment.

Du kan læse mere om HTC Desire 500 på HTCs hjemmeside.

HTC Desire 500
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram