Derfor handler vi ikke dagligvarer på nettet

Der er en lille stigning af danskere, som køber dagligvarer over nettet, men det er tydeligt, at dagligvarer endnu ikke er slået igennem.

Danskerne er flittige til at bruge deres Dankort på nettet, særligt når det kommer til køb af rejser og elektronik. Men det er de færreste, som har køber dagligvarer online – her foretrækkes de fysiske butikker fortsat. Det viser en undersøgelse fra Eniro Danmark.

Til trods for mange danskere har prøvet at handle dagligvarer på internettet, så er det langt fra størstedelen, som bliver fast kunde i e-supermarkederne. Undersøgelsen viser, at kun 7 procent af danskerne foretrækker at handle dagligvarer på nettet, mens langt de fleste – nemlig 90 procent – fortsat helst vil gå ned i det lokale supermarked.

En af grundene til, at shopping af dagligvarer online endnu ikke har slået igennem hos danskerne er formentlig, at de er nervøse for friskheden af varerne, samt mange svarer, de bliver inspireret af at handle ind i en fysisk butik.

- ”Danskerne er blandt dem i Europa, der handler mest på nettet. Men vores undersøgelse viser, at de færreste er trygge ved at købe dagligvarer på nettet. Netbutikkerne kan både spare folk for tid og penge i en stresset hverdag, men de har stadig et stykke vej til at overbevise danskerne om, at deres produkter er lige så gode som dem, man kan finde nede i det lokale supermarked,” siger Stefan Kercza, administrerende direktør hos Eniro Danmark.

Selvom det fortsat er de færreste danskere, som handler dagligvarer på nettet, så er tallet stigende – sidste år var det blot 3 procent af danskerne, som foretrak at handle på nettet. Måske dette tal stiger endnu mere efter, at online-dagligvarebutikken Nemlig.com har startet en priskrig mod landets discountkæder.

Mere til historien

Vi har produceret to podcasts om nethandlen i Danmark, som du bør høre. Udsendelserne handler om, hvad status er på dansk e-handel. Vi giver også mange tips til e-købmanden.

Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

(mere…)
Salget af foldbare vil næsten fordobles i år

Forventningerne til foldbare smartphones er stor i 2023. Der kom interessante modeller i 2022 der solgte godt. Analysefirma forventer tæt på en fordobling.

(mere…)
Xiaomi runder kæmpe milepæl

Xiaomi har netop afsløret, at de har solgt 72 mio. af Redmi Note i Indien siden 2014, men nu er en global milepæl nået.

(mere…)
Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram