Kvinder tæller kalorier og mænd måler puls
Vores smartphones bruges mere og mere som motivationsfaktor og ”hjælper” når vi skal være aktive. Eksempelvis i forbindelse med slankekuren i januar.
Det er næsten obligatorisk for de fleste, at januar er lig med slankekur. Mange har som nytårsfortsæt, at have et øget fokus på krop og sjæl.
Og vi bruger i stigende grad vores smartphones til at hjælpe med dette. Der findes en masse særligt udviklede applikationer og udstyr, som kan overvåge alt fra maxpuls til søvnmønstre.
– ”Vi har prøvet det før / vi ved præcis, hvad der sker / slankekur i januar og alt det der”. MC Einar sagde det meget præcist i sin jule-rap ’Jul det’ cool’ fra 1998: Når juleferien er slut, skal de ekstra kilo fra andestegen, gløggen og konfekten arbejdes af – og så er der ingen vej uden om motion og diæter.
– Jabra er klar med nye sport-headsets
Også på dette felt kan vores smartphones heldigvis give en hjælpende hånd – og ikke kun med træningsprogrammer og musik til øvelserne, men også monitorering af kalorieindtag og blodtryk.
– ”Brugen af sundheds-apps og såkaldte wearables som f.eks. aktivitetsarmbånd og smartwatches er stadig på et introduktionsstadie. Men vi forventer, at udbredelsen af digitale hjælpemidler, der måler vores sundhedstilstand, vil boome i 2017, på samme måde som fitness-apps og GPS-baserede løbe-apps har gjort det i de senere år,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.
Der er dog forskel på, hvordan de danske mænd og kvinder bruger de forskellige sundhedsfunktioner på mobiltelefonen.
Kigger man på tallene fra Telias undersøgelse, er apps til at kontrollere diæter mest udbredte herhjemme. Flere end hver tiende voksne dansker har således inden for det sidste år brugt en applikation til at holde styr på kalorieindtaget – vel at mærke dobbelt så mange kvinder som mænd.
Til gengæld har kun halvt så mange kvinder som mænd brugt mobilen eller et smartwatch til at måle maxpulsen.
– Særligt kvinder har mobilen med til fitness
Søvn, afslapning og mindfullness er også blevet nye fokus- og statusområder hos danskerne i 2016. Én ud af 12 har således inden for det seneste år brugt en app til at monitorere sit søvnmønster, og fire pct. har brugt mobilen til stressbekæmpelse eller meditation gennem terapeutiske apps.
TOP 5 – De populæreste sundheds-apps og wearables i 2016
- Diæter / kalorieoptælling
- Pulsmåler
- Søvnmønster
- Stressbekæmpelse/meditation
- Blodtryksmåler
Mere til historien
Du kan læse vores seneste anmeldelse af Samsung Gear S3, der også kan hjælpe dig med at holde styr på dit aktivitetsniveau.
Læs også: