Android 4.4 KitKat skal gøre op med fragmenteringen

Android 4.4 KitKat har ikke så store krav til hardwaren, som tilfældet har været med tidligere Android-versioner. KitKat skal gøre op med fragmenteringen.

Android KitKat-figur uden for Googleplex

Android KitKat-figur uden for Googleplex

Den nyeste Android-version kan virke på både ældre og low-end telefoner, hvilket skal gøre denne udbredes hurtigere, og mere end historikken viser for de tidligere versioner.

Over halvdelen af Android-brugere har Jelly Bean

Da Google den 31. oktober præsenterede Android 4.4 KitKat fortalte de også, at denne version skal virke på de ældre Android-smartphones. Det skrev Forbes.com dengang.

Dermed tyder det på, at Google vil gøre op med den fragmentering, som Android-platformen lider af. Mobilmarkedet er fyldt med Android-telefoner, da Android har omkring 80 procent af smartphone-markedet, men det er langt fra de fleste telefoner, som understøtter den nyeste Android-version.

KitKat har mindre krav til hardwaren

Android 4.4 KitKat har modsat tidligere Android-versioner langt mindre krav til hardwaren. Faktisk kræver KitKat kun, at telefonerne har 512 MB RAM. Desuden er der reduceret på hukommelseskravet til de enkelte applikationer. Det skriver Mobilen.no.

Kort sagt skulle det være sådan, at alle grundfunktioner og systemapplikationer nu er trimmet, så de alle uden besvær kan fungere med en smartphone, som kun har 512 MB RAM.

– ”Det er et avanceret styresystem, der virker på meget avancerede mobiltelefoner, men det kan også virke på mindre avancerede telefoner. Det gør en stor forskel. Vi ønsker at nå den næste milliard mennesker med én version af Android,” siger Sundar Pichai, chef for Android, Chrome og applikationer i Google, til Forbes.com.

Det kan dog undre den nysgerrige læser, hvorfor Google så ikke understøtter den to år gamle Galaxy Nexus-telefon. Tech-mediet Engadget mener dog, at det kan være fordi telefonen har et chipset fra Texas Instruments.

Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat

Mere til historien

Det er spændende om Android kan få gjort op med fragmenteringen. De nyeste tal fra Open Signal viser, at der i år er spottet mere end 11.868 Android-enheder – sidste år var tallet 3.997 enheder. Open Signal mener også, at fragmenteringen kan være både en styrke og en svaghed for Android-platformen.

En af ulemperne ved fragmenteringen er, at det kan være svært for udviklerne at tilpasse applikationer til dem alle. Fordelen særligt for mobilkøbere er, at der er en masse billige smartphones tilgængelige. For Android er dette også en fordel, da de på den måde har fået fat i en stor del af markedet, og nu sidder på cirka 80 procent af smartphone-markedet.

Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Google klar med nye funktioner til Pixel

Google har frigivet deres seneste Pixel Feature Drop, som indeholder en masse nye funktioner.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram