Forbrugerrådet: 30 ud af 38 Temu-produkter er dumpet!

Handler du på Temu? Mange produkter overholder IKKE europæisk lovgivning. Ny dansk undersøgelse er klar.

en grafik med temu logo

Forbrugerrådet Tænk står bag en ny undersøgelse af produkter fra kinesiske Temu. Og her er det tydeligt, at produkterne i stort omfang ikke overholder den europæiske lovgivning, samt har alvorlige sikkerhedsbrister.

Vi har tidligere skrevet, at man skulle passe på med at købe opladere og andet elektronik på Temu.

LÆS MERE: Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Temu var dengang ude med nedenstående udtalelse til MereMobil.dk.

– “Siden starten i EU har Temu forbedret overvågnings- og kvalitetssystemerne og arbejdet sammen med sælgere for at opfylde EU-krav, herunder CE-mærkning. Ved rapporter om regelovertrædelser reageres hurtigt, og leverandører, der bryder kodeksen eller sælger produkter som, ligger under standarderne, kan blive fjernet. Produkter, der ikke opfylder kravene, fjernes straks, inklusive dem, hvor Altroconsumo fandt mangler”.

Nu har Forbrugerrådet Tænk set nærmere på 38 produkter fra Temu og 30 af disse dumpede testen. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

De produkter som dumpede tæller elektronik, børneprodukter, kosmetik, pleje- og rengøringsprodukter. De overholder ikke regler for sikkerhed og/eller mærkning.

Temu sælger livsfarlige opladere

Forbrugerrådet Tænk har i samråd med en ekstern ekspert undersøgt fire strømforsyninger / opladere, hvoraf to af disse har risiko for at give stød og over tid kan disse blive livsfarlige.

…“Du kan ikke se med det blotte øje, om der er fejl inde i strømforsyningerne. Vi har skilt dem ad og fået dem testet med professionelt udstyr, som man som almindelig forbruger ikke har adgang til, for at kunne konkludere, hvorvidt de er farlige. Og det er altså stød af livsfarlig styrke, du kan blive udsat for, hvis du er uheldig at få bestilt et af de produkter, der ikke lever op til standarderne,” sådan står der blandt andet i undersøgelsen fra Forbrugerrådet Tænk.

-”Det er et voldsomt resultat, at en så stor del af produkterne ikke overholder grundlæggende regler for forbrugerbeskyttelse. Når man som forbruger handler på en lovlig, dansksproget hjemmeside, bør man ikke være bekymret for ens sikkerhed og sundhed. Men vores undersøgelse – sammen med rækken af andre, lignende undersøgelser – viser med al tydelighed, at den bekymring er nødvendig. Det er en sag, som myndigheder og politikere bør tage meget alvorligt,” siger Esben Grønborg Geist, konstitueret direktør i Forbrugerrådet Tænk. 

LÆS MERE: Ny Temu-sag: Manipulerer kunderne

Denne undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk kommer kort efter, at de sydkoreanske sundhedsmyndigheder har fundet alt for høje mængder af giftige stoffer som bly, phthalater og formaldehyd i produkter fra Temu og konkurrenten Shein.

-”Vi mangler grundlæggende at give handelsplatforme som Temu, Shein, Wish og Amazon et såkaldt importøransvar i EU-lovgivningen, altså gøre platformene ansvarlige for produktsikkerheden ved de varer, de formidler til europæiske og danske forbrugere. Samtidig opfordrer vi myndigheder og politikere til at bruge de muligheder, som loven allerede giver dem i forhold til at slå ned på virksomheder, der igen og igen sælger usikre produkter til forbrugerne” siger Esben Grønborg Geist.

Du kan læse hele undersøgelsen her

Mere til historien

En undersøgelse foretaget af Epinion for Dansk Industri viser, at Temu nu er den næstmest besøgte webshop i Danmark – kun overgået af Zalando.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram