Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

Temu logo

Jyllands Posten har shoppet på den populære app Temu og haft Forbrugerrådet Tænk med til at åbne pakkerne og komme med deres råd og vejledning til, hvad man skal passe på, når man shopper.

Temu-appen er blevet meget populær og fortsat en af de mest downloadede apps. Sloganet ”Shop like a billionaire” har virkelig ramt noget. Temu har spredt sig til omkring 50 lande siden den blev lanceret i september 2022. Temu ligner Aliexpress, Shein og Wish.

Temu har hovedkontor i Boston. Men i Europa foregår salget via Whaleco Technology Limited, der er indregistreret i Irland.

GUIDE: Urrem til Apple Watch – er billige remme gode?

Men du skal være påpasselig. Advarslen er kommet fra Dansk Erhverv og Forbrugerrådet Tænk i forhold til bestemte typer af varer. Det skriver Jyllands Posten.

Det skal nævnes, at Forbrugerrådet Tænk endnu ikke har lavet egne undersøgelser af varer fra Temu. I stedet benytter de undersøgelsen fra Altroconsumo, som er den italienske forbrugerorganisation.

Altroconsumo har foretaget en stikprøve på 28 produkter fra Temu, som inkluderer alt fra legetøj, kosmetik, styrthjelme og elektronik. De fandt fejl og mangler ved alle produkter.

En af de ting, som Jyllands Posten og Forbrugerrådet Tænk havde købt var en mobiloplader. Helt præcist en ”iPhone-oplader” til 36,40 kroner. Den var mærket ”High Quality” på pakken.

Et eksempel på uoriginale iPhone-opladere
Et eksempel på uoriginale iPhone-opladere

TIPHvad koster det når opladeren sidder i stikkontakten uden af oplade?

Her er Forbrugerrådet Tænk hurtige og sige, at der generelt er store problemer med mobilopladere, hvilket Sikkerhedsstyrelsen også har et stort fokus på.

LÆS MERE: Advarer: Opladere kan bryde i brand og give stød

Selvom de synes, at den indkøbte oplader egentlig ser ud til at være udmærket, så kan man ikke vide, hvordan den ser ud indeni. Og ofte lader mange op om natten, så der er altså en risiko.

Generelt advarer Forbrugerrådet Tænk mod, at man køber elektriske produkter for at undgå brandfare og risiko for elektrisk stød. Du kan se den fulde liste på Jyllands Posten over, hvad de anbefaler man undgår at købe på sider som Temu.

– “Siden starten i EU har Temu forbedret overvågnings- og kvalitetssystemerne og arbejdet sammen med sælgere for at opfylde EU-krav, herunder CE-mærkning. Ved rapporter om regelovertrædelser reageres hurtigt, og leverandører, der bryder kodeksen eller sælger produkter som ligger under standarderne, kan blive fjernet. Produkter, der ikke opfylder kravene, fjernes straks, inklusive dem, hvor Altroconsumo fandt mangler,” udtaler Temu i en kommentar til MereMobil.dk.

Panserglas til 22 kroner holder det?

Mere til historien

I januar 2023 var der 720 danske Google-søgninger på ”Temu”, hvilket i januar 2024 var steget til 165.000 søgninger.

Ny Temu-sag: Manipulerer kunderne

Kritikken vælter ind over Temu. Nu anklages den kinesiske platform for at manipulere kunderne.

(mere…)
Kritik af Temu fortsætter

Norsk minister opfordrer til, at forbrugerne andre steder end hos kinesiske Temu.

(mere…)
Temu er ekstrem populær – men pas på!

Nogle produkter kan være brandfarlige andre kan indeholde farlige kemikalier. Alligevel så flokkes danskerne om Temu.

(mere…)
Dansk e-handel oplever tilbagefald for første gang

Danskerne vogter over deres penge netop nu. I takt med alt stiger, så bruger danskerne færre penge, hvilket ses på e-handelen.

(mere…)
Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

(mere…)
Her er den bedste danske webshop

Vinderne er nu fundet i Årets E-handler, hvor der har været kapløb mellem nogle af Danmarks største webshops og mindre nichebutikker. Se vinderne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram