”Sluk sammen” – i aften skal være uden skærm

I dag mellem kl. 18 og 20 er det tid til fokus, nær- og samvær med familien eller vennerne. Sluk sammen, lyder budskabet.

#SlukSammen (Kilde: Headspace Family)
#SlukSammen (Kilde: Headspace Family)

Kampagnen ”Sluk sammen”, som Headspace Family står bag, er et nyt samtaletilbud, som er rettet mod pårørende til unge, der har behov for støtte. 

Håbet er, at de skærmfri timer kan give en lille idé om, hvad det kan gøre ved trivslen at kigge op fra skærmen og tale med hinanden fremfor, at kigge ned i hver sin skærm.

LÆS MERE: Kampen mod børns skærmtid

Kampagnen kører generelt og er et led i noget større.

Headspace Family rulles også ud i fem kommuner som et pilotprojekt. De fem kommuner er: Helsingør, Guldborgsund, Aarhus, Holbæk og Faaborg-Midtfyns kommune, hvor det sker fra den 1. september 2024. Her starter rådgivningen. Målgruppen er de 12-25 årige, samt familie og pårørende.

LÆS MERE: Skærme kan påvirke den mentale sundhed og trivsel

Allerede i aften (tirsdag den 20. august, red) opfordres danskere altså til at lade skærme være skærme mellem kl. 18 og 20 i dag (20. august 2024).

I stedet opfordres det til, at familier spiller et brætspil, laver mad sammen, går en tur, leger i haven eller bare nyder stilheden.

Statistikker viser, at danske forældre i gennemsnit bruger mindre end 15 minutter om dagen på at tale med deres børn om andet end praktiske hverdagsting. 

Alt imens skærme fylder mere og mere falder trivslen ved de danske børn og unge. Så håbet er, at det måske kan ændres ved vi kigger hinanden i øjnene noget mere. 

Du kan finde lidt inspiration til samtaler med de unge på disse samtalekort fra Headspace.

LÆS MERE: Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Mere til historien

Omkring 7 ud af 10 unge føler, at de sjældent eller aldrig kan tale om deres bekymringer og følelser med deres forældre, lyder det fra Headspace. Og et ungt menneskes trivsel er ofte nært knyttet til dynamikken i hele familien. 

Læs også:
Børn har barske oplevelser bag skærmen

Dit næste tv: Skal du skifte nu?

PODCAST: Er det tiden til et nyt tv? OLED-skærm eller LCD? Hvad er bedst. Lyt med her før du udskifter din gamle tv-skærm.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram