Film og serier forsvinder fra streamingtjenester

DEL 3: Har du oplevet dette? Du er i gang med en serie, og pludselig er den væk. Ud af det blå er den fjernet eller flyttet til en anden tjeneste.

Nokia Streaming Box 8000
Indhold på streamingtjenester flytter rundt eller forsvinder helt (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du har prøvet at følge med i en serie på en streamingtjeneste, og den pludselig forsvinder, så kender du nok den ærgerlige og frustrerende følelse.

Eller hvis du er i gang med en film, og efterfølgeren kun er tilgængelig på en anden tjeneste, som du ikke abonnerer på. Det kan skabe mange frustrationer.

Vi har taget et kig på en række film og serier for at se, hvad udviklingen har været på dem hos de forskellige streamingtjenester.

INFO: Denne artikel er en del af vores dækning om ulovlig streaming og piratkopiering. Her finder du tidligere artikler for denne dækning.

10 film og serier der har ændret sig

TitelProblemet
Reservoir Dogs– Fjernet fra Netflix
– Kan kun lejes eller købes
The Godfather– Findes på Netflix i 4K
– Findes på Viaplay i HD
The Godfather Part 2– Findes på Viaplay i HD
Broen / The Bridge (Serie)– Fjernet fra Netflix
– Kan kun lejes eller købes hos få tjenester
The Alienist (Serie)– Fjernet fra Netflix
– Rykket til SkyShowTime
The Square– Fjernet fra Netflix
– Kan findes på Filmstriben
Charles Tante– Fjernet fra Nordisk Film+
– Kan kun lejes eller købes hos få tjenester
Sesame Street (Serie)– Fjernet fra HBO Max
– Kan hverken streames, købes eller lejes
The Office: Superfan (Serie)– Findes kun på Peacock og kan ikke ses i Danmark
The Bonfire of Destiny (Serie)Kan hverken streames, købes eller lejes
Listen er tjekket for dansk tilgængelighed den 22. august 2024.

Kigger vi på uddraget, er det tydeligt at se, at film og serier flytter fra tjeneste til tjeneste. Nogle af disse eksempler er sket for noget tid siden, men den store fortælling er, at du ikke kan regne med det indhold, som tjenesterne har.

Personligt synes jeg, at The Godfather er et godt eksempel på netop dette. Hvis du gerne vil streame den i 4K, er det på Netflix, du skal se den. Men ønsker du at se “Part II”, er du nødt til at hoppe over på Viaplay, som i øvrigt kun viser den i HD.

Streamingmarkedet er derfor en stor rodebunke med film og serier, der overlapper hinanden eller kun har dele af produktet.

LÆS MERE: Viaplay klar med Premium-pakke

Tilbage i 2022 så vi, at en stor satsning på HBO Max, den danske produktion ”Kamikaze”, pludselig forsvandt fra tjenesten. Senere blev den tilgængelig på TV 2 Play.

HAR DU EKSEMPLER? Skriv MEGET gerne en kommentar, hvis du har oplevet at en serie / film er forsvundet eller flyttet.

Du ejer ikke produktet

Blot fordi du abonnerer på en tjeneste, betyder det ikke, at det indhold, der var tilgængeligt, da du tegnede abonnement, ikke kan fjernes. Det kan tvinge dig over på en ny tjeneste, hvis indholdet bliver tilgængeligt der.

En tanke kunne være, at man bare kunne købe de forskellige film og serier på en streamingtjeneste. Og det kan være en glimrende løsning, hvis ikke det var fordi, at du stadigvæk ikke ejer “rettighederne” til titlerne.

Hvis vi ser på Apples Media Services Terms and Conditions, så står der følgende:

“Purchased Content will generally remain available for you to download, redownload, or otherwise access from Apple. Though it is unlikely, subsequent to your purchase, Content may be removed from the Services (for instance, because the provider removed it) and become unavailable for further download or access from Apple. To ensure your ability to continue enjoying Content, we encourage you to download all purchased Content to a device in your possession and to back it up.”

Her fortæller Apple, at købte produkter sandsynligvis ikke vil blive fjernet, men at det kan ske, at de bliver utilgængelige for download eller streaming hos Apple. Apple opfordrer derfor til at downloade købt indhold, hvis det en dag skulle blive fjernet.  

Derudover er det ikke alle film og serier, som kan købes samme sted; derfor kan man være nødsaget til at have købte film spredt ud på forskellige platforme.

LÆS MERE: Disney+ hæver priserne med op til 25 procent

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Har du oplevet, at en film eller serie, du var i gang med, er blevet fjernet? Del gerne din oplevelse med os i kommentarfeltet.

CBB Mobil udvider streaming med intropris

CBB Mix er en stor succes og nu udvides det samt gøres mere fleksibelt for kunderne.

(mere…)
Streaming i 4K? Du bliver snydt!

DEL 4: Meget indhold er "4K"-mærket, men kvaliteten er langt fra altid særlig god. Presser dårlig streamingkvalitet forbrugerne ud i pirateri?

(mere…)
Find din fodbold på streaming: Listen du mangler

GUIDE: Her er overblikket over hvilke streamingtjenester der viser dine yndlingsligaer og -turneringer.

(mere…)
Har du TV 2 Play fra dit teleselskab så mister du indhold

Har du et TV 2 Play-abonnement via f.eks. et teleselskab, så forsvinder muligheden for at se en række programmer.

(mere…)
Viaplay klar med Premium-pakke

Viaplay udvider kataloget med en ny Premium-pakke, samtidig beholder de Viaplay Total. Her er ændringerne.

(mere…)
Ulovlig streaming: Dansk tjeneste skaffer dig alt

DEL 2: Streaming og download af film og serier er ret udbredt. Vi dykker ned i en dansk tjeneste som skaffer dig alt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram