Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Jeg blev så glad, da jeg fik præsenteret Sony Xperia 1 VI. Endelig tog Sony nogle rigtige skridt, så de kom lidt mere på omgangshøjde med konkurrenterne.

Jeg var glad for, at Sony endelig havde droppet 4K-opløsningen i skærmen, som udelukkende bidrog til forøget batteriforbrug – men faktisk også en lavere lysstyrke.

Der er kommet styr på varmeudviklingen fra Qualcomm-processoren, og endelig blev skærmlysstyrken forøget. Alt sammen rigtig fint.

Nu skal vi lige huske, at den vejledende pris er 9.999 kroner, så mine forventninger er store.

Skuffer på kameraet

Sony er storleverandør af kamerateknologi til konkurrenternes produkter, og de producerer selv fremragende “ægte” kameraer og objektiver. Desværre gør de ikke meget ud af kameraet i deres Xperia-telefoner.

Sonys billeder er farvemæssigt nok mere korrekte end hos konkurrenterne, men også kedelige.

Mange brugere foretrækker billeder, der ser flotte ud, uden at de skal efterredigeres. Jeg tror, at de fleste brede mobilkøbere er ligeglade med, om deres billeder er konkurrent kalibreret fototeknisk. Det skal bare se fedt ud – og i den oplevede kvalitet fra Xperia 1 VI er konkurrenterne bedre.

Desuden har kameraet i Xperia 1 VI en tendens til at overeksponere lyse områder, hvilket kan få en blå himmel til at forsvinde. Dette problem har eksisteret i årevis på Xperia.

Jeg synes heller ikke, at kameraet åbner hurtigt nok, og videooptagelserne er heller ikke imponerende, selvom hardwaren har potentiale.

Fremgang på opdateringer

Hvor Sony tidligere kun har tilbudt to års Android-opdateringer på deres MEGET dyre telefon, gives der denne gang et år ekstra – altså i alt tre år. Sikkerhedsplatformen opdateres i fire år.

Det er en forbedring i forhold til tidligere, men der er stadig langt op til kommende EU-krav, der fra sommeren 2025 pålægger mobilproducenterne at opdatere telefonerne i fem år. Opdateringsperioden regnes fra, produktet er taget af markedet.

LÆS MERE: Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Fingeraftrykssensoren i powerknappen virker godt, men du får ikke mulighed for ansigtsoplåsning. Dog er der positive aspekter som den dedikerede kameraknap, et 3,5 mm jackstik og IP65/68-certificeringen mod vand og støv.

Sony får normalt ros fra mig, men denne gang lander jeg på 4 ud af 6 stjerner. Min konklusion er, at du kun skal købe Sony Xperia 1 VI, hvis du specifikt vil have en Sony og en Android-telefon, som ikke er kinesisk eller koreansk.

Her kan du læse flere af mine konklusioner om Sony Xperia 1 VI.

Mere til historien

Xperia 1 VI kommer stadig med Sonys eksklusive apps som MusicPro og VideoPro. Her kan du se min demo af, hvad MusicPro kan.

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Køb ikke en GPS-robotplæneklipper før du har set dette

VIDEOGUIDE: Jeg har testet Husqvarnas GPS-model og Segway Navimow. Her er konklusionen.

(mere…)
Dreame X40 Ultra test | Støvsuger og vasker også i hjørnerne

TEST: Dreame X40 Ultra efterlader gulvet skinnende rent. Selv mine kræsne fødder elsker resultatet. Læs min test og få mine oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram