Roblox havde 13.000 pædofili-anmeldelser i 2023 

Det populære børnespil Roblox kunne sidste år indberette mere end 13.000 pædofili-sager.

Roblox (Foto: Roblox)
Roblox er populært for børn – og desværre også pædofile. (Foto: Roblox)

Har du børn i alderen 6 til 11 år, så kender du nok spillet Roblox. Det er i hvert fald ifølge rapporten ”Børns spillevaner 2020” det mest spillede spil blandt den aldersgruppe. 

Børn er alt for tidligt på sociale medier

Det populære spil Roblox, som særligt er populært blandt børn, indberettede sidste år mere end 13.000 sager om ”udnyttelse af børn” i 2023 alene i USA. Roblox indberettede sagerne til organisationen National Center for Missing and Exploited Children. Det skriver Ekstra Bladet

Generelt har Roblox også været anklaget for en del gennemårene f.eks. nøgenhed, virtuelle sexorgier og lignende. Kigger vi på spillerne på Roblox, så er cirka 40 procent af de daglige 77 millioner spillere under 13 år. 

Bekymrende spil er tilgængelige på Roblox

Desværre kan man sige, at det som tiltrækker børnene, også tiltrækker de pædofile. De 13.000 sager fra 2023 er en stigning på 3.000 sammenlignet med året før. Og 24 personer er desuden efterfølgende anholdt for grooming og seksuelt misbrug af mindreårige. Det skriver Gameindustry Biz

Roblox har ellers selv igennem næsten to årtier forsøgt at gøre platformen, som et af de mest trygge online-steder for brugerne. 

Mere til historien

Vi har tidligere skrevet om forskellige børnespil, som indsamlede en masse data og videregav denne. Du kan læse mere om det her.

2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online

Red Barnet og Trygfonden har fået udarbejdet en ny undersøgelse, som viser, at 2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online.

(mere…)
Teleselskab fraråder smartphones til børn

Et teleselskab fraråder nu smartphones til børn under 11 år grundet børn og unges massive brug af sociale medier.

(mere…)
Nyt smartwatch til børn

Et nyt smartwatch til børn har netop set dagens lys. Se specifikationer og pris på ZTE K1 Pro.

(mere…)
Første mobil? Forskel på tanke og realitet

Hvornår skal barnet have sin første mobil? Danskerne mener, at de skal være ældre end de reelt er.

(mere…)
Kampen mod børns skærmtid

Alle anbefalinger og undersøgelser viser, at for meget skærmtid ikke er godt – alligevel mener mange forældre, at deres børn har for meget skærmtid.

(mere…)
5 ting du skal tænke over før dit barns første mobil
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram