Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

Samsung Galaxy Z Flip6
Samsung Galaxy Z Flip6 (Foto: MereMobil.dk)

Flip-formatet er absolut min favorit, indenfor de foldbare telefoner.

Jeg har derfor set ekstra meget frem til præsentationen af den nye Galaxy Z Flip6. Og det ser da også ud til at Samsung gør hvad de kan for at hamle op med konkurrenter, som Motorola og deres nyeste Motorola Razr 50 Ultra.

Samsung har ligesom Motorola gjort deres coverskærm mere brugbar, uden at du behøver åbne telefonen. Du kan blandt andet svare på beskeder, styre din musik eller tjekke op på dine Samsung Health opdateringer via det 3,4 tommer store AMOLED FlexWindow.

Opløsningen er på 720 x 748 pixels, med en opdateringshastighed på 60 Hz.

Hovedskærmen er en 6,7 tommer stor AMOLED bandit, med en adaptiv opdateringshastighed på op til 120Hz og en opløsning på 2640 x 1080 pixels.

I udfoldet tilstand har Galaxy Flip6 målene 71,9 x 165,1 x 6,9mm. Og sammenfoldet bliver den langt mere lommevenlig, med målene 71,9 x 85,1 x 14,9mm. Med en kampvægt på 187 gram, får du heller ikke problemer med at bære rundt på den hele dagen.

Se testen af Z Flip6 her

Android 14 og 7 års opdateringer

Der er igen stort fokus på AI fra Samsung. Og udover Galaxy AI er Googles Gemini app og Cirkle to search med Google, bagt ind smartphonens Android 14 software, med One UI 6.1.1 brugerfladen.

Og så er det da også værd at nævne de syv års Android-opdateringer, med tilhørende sikkerhedsopdateringer.

Samsung har været oppe på øverste hylde og hente den nyeste Snapdragon 8 Gen 3 processor, der sammen med 12 GB RAM skal sørge for at Z Flip 6 ikke kommer til at mangle kræfter, hverken i dagligdagen, eller når den presses.

Bemærk: I forhold til sidste år, så er RAM-mængden forøgt fra de daværende 8 GB.

Batteriet er på 4.000 mAh og kan oplades med op til 25 watt.

AI hjælp til bedre billeder

Kameradelen består af 10 MP selfiekamera, et 50 MP vidvinkel kamera med 2x optisk zoom og et 12 MP ultra vidvinkel kamera.

Kameradelen har naturligvis også modtaget den store AI-overhaling.

Det giver udover diverse redigeringsmuligheder efter du indfanget dit billede, også muligheden FlexCam.

FlexCam kan ved hjælp af autozoom, automatisk finde den bedste indramning til dit billede ved at registrere motivet og zoome ind og ud, før der foretages de nødvendige justeringer. Det lyder spændende og det skal blive interessant at se om det virker efter hensigten.

Ingen pristigninger

Samsung Galaxy Z Flip 6 kan købes i Danmark fra den 24. juli 2024 i farverne Silver Shadow, Yellow, Blue og Mint. Priserne bliver 9.499 kr. og 10.499 kr. for henholdsvis 256 GB og 512 GB udgaven.

Der er altså ingen prisstigninger på Z Flip-telefonerne i år, men de er stadig noget dyrere end Motorolas alternativ, Razr 50 Ultra der må ses som en direkte konkurrent.

Det skal blive spændende at se om Samsung Galaxy Z Flip6 er de ekstra sparepenge værd.

Samsung har også præsenteret Galaxy Z Fold6, som du kan læse om her.

Læs også vores anmeldelse af den nye Galaxy Z Flip6.

Her finder du prisoverblikket på 2024-modellerne.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Vil du læse mere om Motorola Razr 50 Ultra, der altså trumfer Z Flip6 på både pris og nogle specifikationer, kan du finde en mere dybdegående anmeldelse her.  

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring dumper i test hos iFixit

Galaxy Ring var den helt store stjerne ved Samsung Unpacked-event i juli, men den er netop dumpet i en test hos iFixit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram