Motorola Razr 50 Ultra har kun én fejl | Test

TEST: Flipdesignet på Motorola Razr 50 Ultra er lækkert, men telefonen har én fejl, du skal kende, før du køber.

Motorola Razr 50 Ultra
Flip-designet giver alternative muligheder for placeringen af telefonen, når der skal optages en video eller man deltager i en videosamtale (Foto: Motorola)

Motorola har skabt en ny klaptelefon, som på flere punkter er en kraftig opgradering af sidste års model, Razr 40 Ultra.

Jeg er glad for, at overfladebehandlingen af telefonen, i forhold til vand- og fugtbeskyttelse, nu er en regulær IP-certificering. Motorola Razr 50 Ultra har IPX8-certificering og tåler nedsænkning i ferskvand – op til én meters dybde i 30 minutter. Derudover er det blevet sværere for støv at trænge ind, men telefonen er ikke direkte støvbeskyttet.

Det er en stor fordel med IPX8, da en telefon med foldbar skærmteknologi trods alt stadig er mere “følsom” end de klassiske telefondesigns.

Motoren i telefonen er en lidt mindre kraftfuld version af chipsettet Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, der har fået et “s” indsat. Den hedder således “Snapdragon 8s Gen 3”.

Du vil aldrig bemærke, at ydelsen er reduceret, da Razr 50 Ultra har rigeligt overskud til daglig brug såvel som spil og krævende apps. Telefonen har 12 GB RAM.

Herunder kan du se benchmarkmålingerne for Motorola Razr 50 Ultra og OnePlus 12, hvor OnePlus-telefonen kører på Snapdragon 8 Gen 3.

Antutu3D MarkGB 1/2GB Open CL
Razr 50 Ultra1.118.9813.1001.789 / 4.1029.034
OnePlus 121.630.4024.763930/4.68713.691
GB = Geekbench

Skærmen har et problem

Hen ad vejen er det lykkedes Motorola at reducere skærmfoldens synlighed. Selvom det er lykkedes, ses der stadig en farveforskel i folden. Du kan også mærke den med fingeren, men også her er det forbedret gennem generationerne.

Frontskærmen er nu oppe på hele 4 tommer – altså et større skærmareal end hvad vi i sin tid så på den første iPhone. Det gør, at du kan foretage en meningsfuld betjening af telefonen uden at åbne klappen.

Min brugeroplevelse i praksis viser dog, hvor stor vanens magt er. Det er stadig alt for ofte, at jeg åbner telefonen i stedet for at tjekke frontskærmen. Her skal der arbejdes med at ændre ens rutiner. Den gode nyhed er, at alle apps i princippet kan køre på fronten.

Med alt det sagt, så er der dog ét problem, som egentlig er meget vigtigere: Skærmens lysstyrke. På papiret har Motorola Razr 50 Ultra bedre lysstyrke end Samsung Galaxy S24 Ultra (se videotest), men i praksis forholder det sig ikke sådan.

Specifikationslisten siger op til 3.000 nits for Motorola og 2.600 nits for Samsung. Jeg oplever dog, at lysstyrken reelt er i underkanten, når telefonen betjenes udenfor i sommersolen. Det bringer tankerne hen på, at producenterne fifler med disse tal – altså måler nits forskelligt. Dette kom der fokus på, da OnePlus blev lanceret. Læs historien her.

Heldigvis har GSMArena lavet en lysstyrketest. Denne viser, at Razr 50 Ultra har 1.245 nits mod 1.447 på S24 Ultra. Det er målt i autotilstand med 75 procent testmønster.

For mig er manglende lysstyrke telefonens største fejl – og vel sagtens også det eneste rigtige problem den har.

Det skal siges, at der er op til 165 Hz opdateringshastighed, og skærmteknologien opleves rigtig god. Så selve skærmen fejler ikke noget.

Motorola Razr 50 Ultra
Pressebillederne viser altid klaptelefoner uden folden – men den er der stadig, og den kan mærkes (Foto: Motorola)

En ret fin kameratelefon

Klaptelefoner har ikke altid de bedste kameraer, og Motorola Razr 50 Ultra har da heller ikke et “vanvittigt kamera”, men det gør, hvad du forventer og lidt mere til.

I de fleste normale situationer får du et godt billede, også når der er kontrastforhold mellem lyse og mørke områder. Portræt- og zoomlinsen gør det også ganske fint.

Du skal dog vide, at der ikke er ultra vidvinkellinse (0,5x) så de helt brede formater må du undvære. Det er kompromiset.

Herunder kan du se et udvalg af de billeder, som jeg har taget.

En sjov udnyttelse af den dobbelt skærm er i øvrigt, at den du tager et billede af, bagefter kan se billedet på skærmen, der vender mod personen. På grund af flipdesignet er det også let at tage billeder af sig selv, eller videoer.

Billeder taget med Motorola Razr 50 Ultra

Taget med Motorla Razr 50 Ultra
Standardlinse på Motorola Razr 50 Ultra
Taget med Motorla Razr 50 Ultra
2x zoom på Motorola Razr 50 Ultra

Batteri i to dage og oplader i salgspakken

Selvom batterikapaciteten kun er 4.000 mAh, har jeg aldrig følt, at jeg har manglet strøm i testperioden. Hen mod to dages driftstid har ikke været et problem.

Der understøttes 45 watts opladning, men der medfølger en oplader med hele 68 watts effekt.

Det er ikke den hurtigste opladning i verden, men det går fornuftigt. Batterikapaciteten er heller ikke så stor. Derfor opleves det hurtigere. Cirka 60 procents opladning på en halv time.

Trådløs opladning med op til 15 watt kræver, at telefonen ligger meget præcist. Og i min trådløse bilholder kan jeg ikke få den til at sidde rigtigt. Det handler om, at opladeområdet sidder på telefonens bund – den nederste klap.

Her skal du vide, at når man betaler med NFC-chippen, så er det også den nederste halvdel af telefonen, der anvendes. Det skal man også lige lære.

HVAD MED AI? Motorola har ikke en AI-funktionspakke, som f.eks. Samsung, men Motorola Razr 50 Ultra har Googles AI-egenskaber i Google Fotos og understøtter Google Gemini, som er erstatningen for Google Assistant.

Fantastisk lækkert design

Hvis du vil have en klaptelefon, så er Motorola Razr 50 Ultra den lækreste, du lige nu kan finde. Du undgår med garanti ikke at udbryde et lille ”wow”, når du åbner kassen.

Wow! … fordi Motorolas telefon er vanvittig lækker. Bagsidens lidt ru læderlignende overflade føles godt – og ja, ser godt ud. Det er i øvrigt ”vegansk læder”, som er et marketingsudtryk for et materiale, der er en kombination af f.eks. plastik-arter og andre materialer. Det føles som en blanding mellem læder og kork.

Wow! … på den dårlige måde – fordi kassen stinker af parfume. Det er noget Motorola har fundet på for at adskille sig fra konkurrenterne. Please! Brug lidt mindre!

Der medfølger et cover til telefonen, som kan hæftes på en skulderrem – der også medfølger. Ja. Så kan telefonen altså bæres som en håndtaske. Det har jeg dog aldrig set før.

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA RAZR 50 ULTRA: Motorola lover tre års systemopdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer på både Motorola Razr 50 Ultra og lillebroderen Razr 50.

Konklusion: Den kan du godt være bekendt!

Jeg er stadig kritisk overfor formfaktoren i fold-, flip- og klaptelefoner. Du sparer ikke noget på størrelsen i forhold til en traditionel telefon. Den fylder bare anderledes.

Du får her en rigtig flot telefon, som tilmed er mere skrøbelig – og endda rigtig dyr. Den vejledende pris er 8.999 kroner. Det er den nordiske variant med 12 GB RAM og 512 GB lagerplads.

Mit største problem ved telefonen er skærmens lysstyrke. Lyden, designet, opladning, batteriforbrug og selv kameraet er ganske glimrende skruet sammen. Sekundært er prisen høj.

Måske kan du prøve at tjekke forgængeren Razr 40 Ultra, hvis du vil prøve klapkonceptet af. Her kan du måske finde en skarpere pris.

Konkurrenten til Motorola Razr 50 Ultra er Samsung Galaxy Z Flip5, hvor der snart er den opdaterede variant, Z Flip6, på vej. Her skal du dog ikke forvente, at priserne bliver mere spiselige.

Motorola Razr 50 Ultra er en telefon, som du godt kan være bekendt at gå rundt med – og som jeg tror, du bliver glad for, når du har vænnet dig til at åbne og lukke skærmen hele tiden.

Motorola har også en billigere variant kaldt Motorola Razr 50. Den kan du læse mere om her.

5 ud af 6 stjerner.

Her kan du tjekke dagspriserne på Razr 50 Ultra.

Aktuelle priser på Motorola Razr 50 Ultra

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Razt 50 Ultra.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Mega flot designet – lækker bagside
  • Skærmkvaliteten er god
  • God ydelse og batteritid
  • Trådløs opladning er understøttet
  • Kablet oplader medfølger
  • Cover og bærerem i salgspakken
  • Godkendt kamera
  • Stor RAM-mængde og meget lagerplads
  • Ikke ret meget bloatware – Android opleves ”ren”
  • Stor frontskærm hvor alle apps kan køre
  • God IP-certificering

Lidt at tænke over

  • Skærmens lysstyrke er udfordret i kraftig sollys
  • Skærmfolden kan mærkes er dog mindre tydelig end tidligere
  • Skærmfolden kan ses
  • Kameraet har ingen ultra vidvinkellinse
  • Prisen er høj

Mere til historien

Samtidigt med lanceringen af de nye klaptelefoner har Motorola også lanceret en ny G-serie telefon. Motorola Moto G85 kommer til at koste 2.799 kroner i Danmark.

Motorola Razr 50 Ultra
Motorola lancerer telefoner i ”årets farve”

2025 er endnu ikke i gang, men Motorola er klar med to modeller i en helt ny farve – som er ”Årets farve 2025”. 

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Motorola lader dig afprøve nye Moto AI-features

Motorola har netop lanceret et beta-program, hvor de inviterer brugerne til at afprøve de nyeste AI-funktioner.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram