Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

Samsung Galaxy Ring 2024
Her er silver og black versionerne af Galaxy Ring. Den fås også i guld (Foto: MereMobil.dk)

Årets mest spændende og innovative nyhed fra Samsung er uden tvivl Galaxy Ring, som blev præsenteret ved et stort anlagt sommerevent i Paris.

Kort fortalt er ringen en smartenhed med en række sensorer, der blandt andet kan spore bevægelse, puls og temperatur.

Sammen med appen Samsung Health kan Galaxy Ring give dig indsigt i, hvordan du har sovet, eller sende en notifikation, hvis din hjerterytme pludselig stiger eller falder uden varsel.

Galaxy Ring fungerer desuden som en motions- og sportstrackingenhed, hvor data fra din løbe-, gå- eller cykeltur registreres af ringen. Dermed behøver du ikke nødvendigvis have et smartwatch på, mens du dyrker motion.

Sådan er Galaxy Ring

Galaxy Ring findes i ni forskellige størrelser og tre farver: sort, sølv og guld.

Jeg prøvede ringen ved præsentationen, og jeg må sige to ting, som overraskede mig.

Ringen er utrolig enkel og pæn. Den ligner ikke en gadget, men er præcis så diskret, at den kan bæres af alle uden at vække opsigt.

Dernæst vægten. Den vejer fra 2,3 til 3,0 gram alt efter størrelsen. I praksis føles det som ingenting – altså virkelig let.

Når den sidder på fingeren, glemmer man ret hurtigt, at den er på.

Det er uklart, om overfladen i titanium kan bruges til indgravering, så man kunne personliggøre ringen. I hvert fald har Samsung ikke kunnet svare mig på, om dette er muligt.

Spændende perspektiv

Jeg synes, det er interessant at have en dims, som kan give ret brugbare oplysninger om mit motionsmønster, søvn og måske helbredsmæssige ting. Hidtil har vi skullet gå med et smartwatch for at opnå dette.

Ure som Galaxy Watch eller Apple Watch er sådan set fede nok, men lad os være ærlige. Det er langt fra alle, som synes om designet.

Jeg tror, Galaxy Ring kan nå ud til den målgruppe, som egentlig gerne vil spore f.eks. motionen, men som ikke gider gå med et smartwatch.

Måske har de et rigtigt ur og/eller et armbånd, som de hellere vil have på. I den sammenhæng er Galaxy Ring en spændende nyskabelse, der kan holde op til syv dage uden opladning, ifølge specifikationerne.

Det skal siges, at hvis Galaxy Ring bruges sammen med et Galaxy Watch, bliver datapunkterne endnu mere præcise.

LÆS MERE: Her er Samsung Galaxy Z Fold6

Første indtryk af Galaxy Ring

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Ikke til Danmark, endnu

Lige nu starter Samsung med at lancere Galaxy Ring i få lande. I forhold til Danmark, og Skandinavien generelt, er vi ikke på listen endnu.

Hvornår vi får Galaxy Ring til Danmark, er uklart, men mit gæt er, at vi nok får en dato ved den næste store Samsung-lancering i starten af 2025, hvor Galaxy S25-serien forventes.

Prisen bliver interessant. Den internationale pris er 400-449 euro – altså 3.000 til 3.400 kroner – uden afgifter.

Spørgsmålet er, hvor mange der er villige til at betale så mange penge for en tech-ring, som en dag er umoderne og ender i elektronikskrot på genbrugspladsen.

Læs i øvrigt om den nye Galaxy Z Flip6.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Galaxy Ring har et batteri med en kapacitet fra 18 til 23,5 mAh, alt efter størrelsen. Den oplader 40 procent på en halv time. Der er indbygget accelerometer, PPG og hudtemperaturmåler.

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring dumper i test hos iFixit

Galaxy Ring var den helt store stjerne ved Samsung Unpacked-event i juli, men den er netop dumpet i en test hos iFixit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram