Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

to personer ved to biler - elbil fossilbil
Stigende brændstofpriser har gjort det dyrere at tage på kør-selv-ferie i en benzin- eller dieselbil sammenlignet, mens priskrig på elbiler har medført det modsatte for elbiler. (Foto: AURA/PR)

Danskerne er futtet afsted på ferie i biler pakket med børn og badedyr.

Og mens ferien for mange nydes under sydens sol, så kan nogle snuppe en ekstra is eller to i varmen. Det er dem, som allerede har skiftet fossilbilen ud med en elbil.

261.474 elbiler med et nogenlunde tilsvarende antal elbilister bag rattet kan nemlig med friske udregninger fra Spar Nord og Bilbasen hygge sig med, at en ferie i elbil er klart billigst.

Eksempler på ferier i elbiler

En klassisk kør-selv-ferie for danskerne går til Gardasøen i Italien. Med startdestination i Aarhus koster turen frem og tilbage cirka 13.134 kroner i en benzinbil, mens det i en dieselbil koster 12.943 kroner. Tilsvarende koster turen 9.066 kroner i en elbil, hvilket er omtrent 4.000 kroner billigere.

Går turen fra København til den franske riviera koster det i benzinbil cirka 15.536 kroner og 15.321 kroner i en dieselbil. Elbilsejerne kan gøre det næsten 4.500 kroner billigere og lander ifølge beregningerne på cirka 10.962 kroner.

Undersøgelsen viser også, at det for ejerne af både benzin- og dieselbiler generelt er blevet dyrere at køre på ferie i år sammenlignet med 2023. Omvendt kan elbilsejerne glæde sig over, at det er blevet billigere.

Det er blevet dyrere

Sammenligner man priserne i 2024 med priserne sidste år, så koster en køretur fra Aarhus til Istrien i Kroatien i år 14.781 kroner i en benzinbil og 14.567 kroner i en dieselbil, hvilket er en stigning på henholdsvis 1.838 kroner og 1.958 kroner.

Anderledes ser det ud for en elbil, hvor en tilsvarende køretur i 2024 koster 10.233 kroner til sammenligning med 10.669 kroner i 2023.

– “Derudover er en væsentlig del af totalomkostningerne ved kør-selv-ferien opladning af bilen, og her er der gode muligheder for at oplade til fornuftige priser sammenlignet med især lynladningspriserne i Danmark. Det skyldes, at der i øjeblikket er en priskrig i gang mellem de store udbydere af lynladning i Europa, forklarer Jan Lang fra Bilbasen.

Han tilføjer, at det dog er vigtigt, at man benytter sig af de store aktører, der har gennemsigtige priser, og samtidig undlader tilfældig lynladning, hvor priserne varierer, og kan risikere at betale markant overpris.

Spar Nord og Bilbasen oplyser, at der i beregningerne af TCO (Total Cost of Ownership) blandt andet er taget udgangspunkt i de 10 mest solgte nye biler og de 10 mest solgte brugte biler i Danmark fra januar til og med maj 2024.

🚘 Her finder du et kæmpeudvalg af pærer, olier, bilpleje og alt du har behov for til din bil. Tjek udvalget af biltilbehør og priserne her Annoncelink Bemærk! Der er dag-til-dag levering og 365 dage returret.

79 procent flere elbiler

Ved udgangen af juni fandtes der i Danmark 261.474 elbiler, hvilket er 79 procent flere end i juni 2023. Det skriver interesseorganisationen Mobility Denmark i en pressemeddelelse.

Samtidig konstaterer Mobility Denmark, at antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter i Danmark i samme periode er vokset til 23.895.

Således er antallet af ladepunkter vokset mere end elbilbestanden, og det betyder, at færre elbiler skal deles om hvert ladepunkt. Ergo vil der i snit være kortere ventetid ved ladestanderne.

Det er ikke uden betydning, hvis man vælger at holde sin ferie Danmark.

Her er elbilen du skal prøvekøre

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

Har du planlagt kør-selv-ferie i elbil, så kan du få nogle gode råd her

Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
BYD vil undgå EU-told – flytter en del af produktionen

Den kinesiske elbilsproducent BYD har underskrevet en aftale om, at flytte en del af produktionen til en ny bilfabrik i Tyrkiet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram