Kører du på ferie i elbil? Her er de gode råd

TIP: Skal du på kør-selv-ferie i elbil, så læs med her.

biler ved betalingsanlægget
Et godt råd er, at lade bilens navigation vise vej til opladning. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Sund & Bælt/PR)

I takt med, at flere og flere dansker sætter sig bag rattet i en elbil, så vil andelen af danskere, der tager på ferie i en elbil naturligvis også stige.

Således har Mobility Denmark, der indtil for nylig hed De Danske Bilimportører, kastet sig over en god håndfuld gode råd til kør-selv-ferien.

Udover nedensåtende råd, så lyder opfordringen fra interesseorganisationen, at elbilisterne skal omfavne pauserne.

– “Det kan tage noget tid at lade bilen, men på en lang køretur kan det være en kærkommen pause, hvor man får mulighed for at få en bid at spise og strække benene, inden turen går videre,” skriver Mobility Danmark blandt andet.

Det er således et ekko fra mange års opfordring fra blandt andre FDM om, at køre på ferie med en tommelfingerregel om maks to timers kørsel inden man tager en pause.

Seks gode råd til bilferien i en elbil

  1. Læg en plan: Planlæg din tur, inden du tager afsted: Læg en plan for, hvor og hvornår bilen skal oplades, så pauserne kan indlægges på de mest gavnlige tidspunkter.
  2. Bilens navigation kan vise vej til opladning: Lær bilens styresystem at kende. Elbilen vil typisk kunne fortælle, hvor det nærmeste ladepunkt er, og det er derfor en fordel at kende funktionerne i bilen, så de kan hjælpe én på turen.
  3. Apps kan gøre opladning nemmere: Der findes flere ladeapps, der er praktiske at have med på turen. Alt afhængig af hvilken ladeapp der er tale om, vil den også kunne vise, hvor nærmeste ladepunkt befinder sig, og samtidig oplyse om priser og gøre betalingen nemmere.
  4. Dræn ikke batteriet: Lad ikke batteriet komme under 10-20 procent af dets max kapacitet. Det giver en sikkerhed at have en god reserve, samtidig med at det skaber en fleksibilitet, at man evt. kan køre videre til næste ladeplads, hvis man støder på kø.
  5. De første 80 procent er mest effektive: Du kan undlade at lade bilen mere end 80 procent op. De sidste 20 procent tager lang tid at lade, og man kan derfor med fordel køre videre i stedet for at vente. På den måde får man flere, men kortere ladninger, modsat lidt færre, men noget længere ladepauser.
  6. Undersøg lademulighederne ved din destination: Det kan blive en udfordring, hvis der ikke er opladning på det hotel, feriehus eller den campingplads, hvor ferien skal holdes, og det er derfor en god idé at undersøge forholdene ved destinationen. Hvis du planlægger en overnatning undervejs på køreturen, kan du med fordel også undersøge, om der er ladeboks på dette sted, så bilen kan lade, mens du sover.

Har du tænkt på, hvor meget der kan gå galt med teknikken?

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

Apropos opladning. Ved du så, hvor længe batteriet i en elbil holder? Du kan få svaret her

Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram