Store Apple-nyheder i aften – det forventer vi af WWDC 2024

I aften åbner WWDC. AI bliver nok det helt store emne. Her er overblikket med de forventede Apple-nyheder.

Apple WWDC 24

I dag starter Apples årlige udvikleruge. Dette er ugen, hvor udviklere har mulighed for at blive sat ind i de kommende opdateringer, og bruge de nye betaversioner til kommende udvikling.

OPDATERING: Se de seneste nyheder om iOS 18 og de andre opdateringer

Det er dog dagen i dag, der er mest interessant for offentligheden, da det er her, hvor selve keynotetalen bliver hold.

Hvis vi skal følge historikken, så er iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS rygtet. Og så selvfølgelig visionOS til Apple Vision Pro.

LÆS MERE: Apple på vej med ny Password-app

I år lader til at blive særdeles spændende, set i lyset af de mange AI-rygter, der har været.

Det er næsten helt sikkert, at eventet vil bære præg af kunstig intelligens (AI), og Apples indtag på markedet. Hvad der er mere usikkert, er, hvad WWDC 24 derudover vil indeholde.

I en personlig mening, så virker rygterne i år, til at være noget mere generelle, og med mange spredte rygter og ændrende rygter.

Jeg har alligevel prøvet at samle rygterne, så du kan være bedre klædt på til, hvad vi kan forvente af eventet i aften.

Har du undersøgt, om dit mobilabonnement er for dyrt? Tjek de aktuelle tilbud hos OiSTER her. Der er jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt Annoncelink

iOS 18 – en masse AI, men hvem får det?

Det ventes stærkt at iOS 18 bliver annonceret i aften, og nok også med den første udvikler-beta efter eventen.

MacRumors beskriver lanceringen som den største i flere år. Begreber som Apple Intelligence er ligeledes ventet.

De kommende AI-opdateringer vil blive kørt både på selve enheden (on-device), mens tungere opgaver vil være igennem skyen, hvor Apple nok også vil pege på en masse sikkerhed i netop deres løsning.

Siri kan måske blive acceptabel at bruge, i form af brugen Large Language Model (LLM), til at træne Siri.

Netop LLM bliver vigtigt, da det bygger på træning af en masse data, som i sidste ende kan skabe bedre kunstig intelligens.

Det betyder også, at Siri potentielt vil kunne blive mere naturlig og snakke med, og give den nye muligheder til at udføre opgaver eller kommandoer.

LÆS MERE: Apple indsamler netop nu kortdata i Danmark

Derudover får en række apps en form for AI integreret, som for mange nok vil bemærkes.

Safari vil få Intelligent Search, der vil kunne hjælpe med at finde nøgleelementer på en hjemmeside, eller et konkret emne i en tekst.

Den indbyggede mail-app får mulighed for Smart Replies, der foreslår et svar på en indkommende mail, mens Apple Music vil give mulighed for AI-genererede playlister, baseret på brugerens lytte-behov.

Fotos kan drage nytte af AI, ved at fjerne elementer i et billede. Dette er noget andre producenter allerede har været ude med.

Alt dette er naturligvis kun rygter, men noget som flere techmedier har beskrevet tidligere.

Samtidig rygtes det, at brugerne endelig vil kunne designe hvordan deres appikoner står opstillet på hjemmeskærmen. Som det er nu, kan man ikke bruge “tomme pladser”, som på Android.

Hvad med Apple og deres chatbot?

Umiddelbart er Apple ikke klar med en chatbot, som chatGPT eller Gemini. Dog er der alligevel lidt nyheder på dette punkt.

Rygterne har nemlig sværmet om at Apple skulle have undersøgt muligheden for et samarbejde med OpenAI eller Google.

Tilbage i maj, skulle en aftale med OpenAI næsten være på plads. Der har dog ikke været nogle officielle udmeldinger, men det er ventet at Apple og OpenAI indgår et samarbejde som kan blive annonceret ved dagens event.

RCS og andre kommende nyheder

Tilbage i efteråret 2023, annoncerede Apple at SMS-besked protokollen RCS ville komme til iPhone i 2024. Vi er snart halvvejs igennem året, og WWDC 2024 virker som en oplagt mulighed for nyheder om dette.

Muligheden for RCS betyder ikke et farvel til iMessage, men nærmere et bedre sammenspil mellem iOS og Android.

Udover iOS, så er der selvfølgelig også alle de andre styresystemer. Her vil en stor del af AI-nyhederne, nok også blive bragt på iPad og Mac. Det samme gør sig gældende med Siri på Apple TV og Apple Watch.

LÆS MERE: iPhone 16 Pro kan sætte rekord for tyndeste kant

Det plejer at være iOS, som er højeste prioritet. Nok også derfor er de fleste rygter centreret om netop iOS, men hvor en del også kan bruges på de andre platforme.

Snakken har også gået lidt på en fornyelse af HomePods og Apple TV, men det ser ikke ud som om, at vi skal forvente dette i dag ifølge Techradar.

Det nærmeste vi kommer på ny hardware, er rygtet om at Apple Vision Pro vil komme til flere lande. Heriblandt Tyskland.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Årets WWDC starter klokken 19 dansk tid, hvor MereMobil sidder klar med nyheder. Eventet kan streames igennem Apples website.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram