Slipper Volvo uden om ny straftold?

Svenske Volvos planer om at producere personbiler på europæisk grund kan betyde, at prisen på EX30 holdes i ro.

En elbil i produktion
Volvo åbner produktion af elbiler i Gent i Belgien. (Foto: Volvo/PR)

Set i lyset af, at EU allerede fra næste måned indfører en straftold på import af biler produceret i Kina, kan det vise sig at være en god beslutning, at Geely Holding Group har besluttet at flytte en del af produktionen til Belgien.

Siden 2010 har svenske Volvo med deres personbiler været en del af den kinesiske multinationale Geely Holding Group. Og netop importører af Geely-biler rammes med 20 procent ekstra told.

Straftolden udgør helt op mod 38,1 procent. Det gælder blandt andet biler fra producenten SAIC.

Biler fra BYD slipper med en ekstratold på 17,4 procent, mens importører af netop Geely-biler skal betale 20 procent oven i købsprisen.

Med beslutningen om ikke kun at producere EX30 i den kinesiske millionby Zhangjiakou, men også i belgiske Gent, slipper Geely og dermed Volvo for straftold. Dermed må det også forventes, at prisen på den populære mindste SUV, EX30, kan holdes på det nuværende niveau.

Overvejer du at sælge din bil, så du har lidt ekstra penge til en ny – måske elbil – så kan du her få 3 tilbud på din brugte bil inden for 24 timer. Du skal blot udfylde denne formular fra Bedste Bil Pris Annoncelink

Volvo har hovedkvarter i Göteborg, og med produktion i Belgien afspejles også Volvos ambition om, i så vid udstrækning som muligt, at bygge biler dér, hvor de skal sælges.

Mere til historien

Fornylig måtte Volvo “tilbagekalde” 72.000 eksemplarer af elbilen EX30. Bilerne kunne været behæftet med en fejl, der gjorde at speedometeret ikke blev vist. Læs mere om det her

Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram