Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

Xiaomi er klar med nye smartwatches, som hedder henholdsvis Xiaomi Watch S1 og Xiaomi Watch S1 Active (Foto: Xiaomi)
Xiaomi – her er modellerne Watch S1 og Xiaomi Watch S1 Active – viser tænder i kampen om wearables-markedet. (Foto: Xiaomi)

Rygteren om at Samsung ved sommerens præsentation af nye produkter vil offentliggøre et nyt og billigere smartwatch ser ud til at få mere foder.

Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Således skriver mediet GSMArena, at markedet for wearables voksede med hele 8,8 procent i første kvartal af 2024 sammenlignet med samme kvartal sidste år.

DUEL-TEST: Det bedste smartwatch til Android-telefoner

Det er derfor plausibelt, at Samsung vil ind og have en bid af den kage med det billigere smartwatch, som angiveligt skulle hedde Galaxy Watch FE.

Samtidig viser IDC’s Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, at årets første kvartal var det femte kvartal i træk, hvor forbrugerne foretrak billigere wearables – og dermed en faldende gennemsnitlig salgspris.

Ifølge Gsmarena siger IDC-analytikerne, at forbrugerne ikke finder meget mening i at bruge ekstra penge på premium-modeller, og for det meste holder sig til mellemklasse- og entry-level-enheder.

Samtidig forventes det at tingene kan ændre sig, når de ventede avancerede sensorer, der kan måle blodtryk eller glukose, kommer på markedet. Her vil premium-modellerne forventeligt igen få vind i sejlene.

Xiaomi viser tænder

Kampen om at være størst på markedet for wearables, som udover smartwatches også tæller hovedtelefoner, er fortsat en dyst mellem giganter. Apple er således fortsat klart størst, mens Xiaomi for alvor viser tænder. Over det seneste år er Xiaomi vokset med 44 procent og har lagt sig på en tredjeplads mellem Huawei og Samsung.

Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Andre producenter af wearables tager ifølge IDC en samlet markedsandel på 47 procent, hvilket er et procentpoint mere end for et år siden.

Apples føring kunne være mere markant end en markedsandel på 18 procent. Apple er nemlig på et år gået tilbage fra 24 procent af markedet. Tilbagegangen skyldes ifølge Gsmarena formentlig, at Apple ikke lancerer nye hovedtelefoner. AirPods 3. generation er således fra ​​2021, AirPods Pro 2. generation er fra slutningen af ​​2022 og AirPods Max er fra 2020.

Indiske Imagine Marketing og dets mærke BoAt Lifestyle er dark horse i dette ræs. Mærket er ikke særligt kendt på vores breddegrader, men her er det høretelefonerne der trækker læsset, mens mærkets smartwatches har tabt voldsomt.

Mere til historien

Apropos rygter om Samsung, så har der også været rygter om, at Samsung vil gå tilbage til den firkantede skærm på Galaxy Watch. Læs mere om det her

Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram