Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

Doktor læge smartphone
Fremadrettet vil du flere steder blive mindet om, at du skal huske at tage stilling til organdonation. (Foto: Pixabay)

Når du fremadrettet åbner din sundhedskort- og kørekort-app, så kan du blive mødt af en påmindelse om, at du skal huske at tage stilling til organdonation.

Det er et tiltag i en ny handlingsplan for organdonation, som regeringen har indgået aftale om med SF, De Konservative, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet. Det oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

LÆS MERE: Lægemangel gør plads til teknologien

Faktisk er det den første nationale handlingsplan i mere end 10 år og det skal altså give livet tilbage til flere alvorligt syge, som venter på et nyt organ. Der er i dag mere end 450 mennesker, som står på ventelisten. Sidste år mistede 28 personer livet, mens de ventede.

I den nye handlingsplan er også en række andre initiativer, men disse fortælles der ikke så meget konkret om i pressemeddelelsen.

Det er også planen, at der skal ses på muligheden for, at flere hospitaler kan udtage organer efter hjertedødskriteriet. Hvilket tre hospitaler, ifølge Ritzau, gør i dag.

LÆS MERE: Kunstig intelligens kan erstatte læger

Mere til historien

Foruden i Sundheds- og Kørekortsappen, så vil der også komme påmindelser andre steder, hvor borgerne er i kontakt med det offentlige. Det kan være i pop-up beskeder på Borger.dk og breve foruden de apps.

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram