Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

En grafik
ChatGPT vil fremover kunne besvare brugernes spørgsmål med information fra artikler fra aviser som Le Monde, Die Welt og Financial Times. (Grafik: OpenAI/PR)

Selskabet bag ChatGPT, OpenAI, og den britiske avis Financial Times har indgået en aftale om, at avisens artikler skal bruges til at træne den populære chatbot ChatGPT.

Man kan så tillade sig at sige, at validiteten af den data, som ChatGPT trækker på fremover, ikke kun vil være styrket med 136 års solid data, men også med perspektiv og især historik.

Financial Times kommer således i selskab med den franske avis Le Monde og tyske Axel Springer Group (aviserne Bild og Die Welt m.fl., red.), som de seneste måneder også har indgået lignende aftaler med OpenAI.

Mens OpenAI med aftalerne begynder at hælde journalistisk bearbejdet materiale ned i den store gryde med kunstig intelligens, så er det sociale medie Reddit oppe i det røde felt.

Reddit mener, at AI-selskaber uden tilladelse høster data fra deres fora og overvejer derfor, at gå rettens vej.

Reddits vicedirektør Jen Wong siger ifølge Ekstra Bladet til avisen The Times, at Reddit producerer “en enorm mængde af frisk information hver dag, der bygger på menneskelige erfaringer”.

– “Vi er med på, at folk bruger vores data til lærings- og researchmæssige årsager til fordel for andre, men når det bliver kommercielt, er det noget andet,” siger Jen Wong.

Overvejelserne om sagsanlæg kan meget vel blive til virkelighed. Reddits topchef Steve Huffman har tidligere sagt til New York Times, at Reddits datasæt er for værdifuldt til at forære væk.

Netop New York Times sagsøgte i slutningen af sidste år OpenAI med en påstand om, at selskabet uden tilladelse har brugt “millioner” af avisens artikler til træning af ChatGPT.

The New York Times er blandt andet utilfreds med, at indhold kan være genereret på baggrund af artikler, der ellers kræver, at man abonnerer på avisen. Dermed mener mediet, at det går glip af både abonnenter og annoncekroner.

Ifølge The Financial Times holdt OpenAI, Google, Microsoft og Adobe allerede sidste år møder med ledere fra nyhedsudgivere, herunder News Corp, Axel Springer, The New York Times, The Guardian og FT for at diskutere problemer omkring deres AI-produkter. Præcist hvilke problemer det drejer sig om kommer mediet ikke ind på, men det må formodes, at diskussionen indeholder væsentlige elementer om ophav og rettigheder.

The Financial Times skriver også, det amerikanske massemedieselskab News Corps forhandler med AI-virksomheder om licenskontrakter, mens den canadiske mediekoncern Thomson Reuters har indgået en række aftaler med AI-virksomheder.

Mere til historien

Mens nogle af verdens største indholdsleverandører lægger arm med blandt andre OpenAI om betaling for, at deres indhold høstes, så er Google tilsyneladende så presset, at man over overvejer at tage betaling for søgninger. Læs mere om det her

Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
OnePlus klar med Eraser AI på udvalgte modeller

OnePlus er klar med AI-funktionen Eraser AI på udvalgte modeller og teaser for flere AI funktioner kommer i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram