Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI’s ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

en bygning ved vand
Googles nye hovedkvarter designet af danske Bjarke Ingels og Thomas Heatherwick. (Foto: Google/Iwan Baan/PR)

Google står efter al sandsynlighed overfor den største ændring af, hvordan indtjeningen i søgeforretningen er skruet sammen.

Det fortæller kilder til avisen Financial Times.

Årsagen er, at ChatGPT fortsat okser der ud af, mens Googles pendant endnu ikke er på plads. Således kan ChatGPT meget vel true Googles reklameindtægter.

Ifølge Financial Times’ kilder udvikler Googles eksperter fortsat teknologien, men har endnu ikke en skråsikker plan for, hvornår den er moden nok til for alvor at slippe løs.

Googles succes – og indtjening – bygger, som bekendt, på reklamer på virksomhedens søgemaskine og tilkøbte internettjenester som YouTube og salg af apps via Google Play. Blandt meget andet.

Og det er KÆMPE forretning. Således voksede Googles moderselskab Alphabet også i det senest kendte regnskab. I fjerde kvartal 2023 steg omsætningen med 13 procent i forhold til samme kvartal året før. Dermed landede selskabet på en omsætning på godt 86 milliarder dollar, hvilket svarer til omkring 593 milliarder kroner. Og det var altså alene for sidste kvartal i 2023.

På baggrund af Financial Times’ artikel skriver Ritzau, at Googles traditionelle søgemaskine fortsat vil være gratis.

Søgemaskinen er uden sammenligning den mest anvendte i verden, men det er første gang, at Google overvejer at tage betaling fra brugere for kerneprodukter.

Analytikere vurderer, at betaling kan komme på tale, hvis – eller måske nærmere når – AI-løsninger skyder genvej til søgeresultater, og sender brugerne uden om en skov af reklamer.

Sker det, vil det ikke kun være Google, som kan blive presset. Også online-udgivere, som nærværende medie, er afhængige af Googles trafik på nettet og de reklamer der sender brugerne til deres hjemmeside.

Medmindre Google med ny AI-teknologi sender deres indhold direkte til brugerne, skriver Ritzau.

Konkurrencen Bing, fra Microsoft, kombinerer allerede AI-svar med søgeresultater og Bing fungerer faktisk langt bedre end sit rygte.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Med til historien er, at Google har sat AI-softwareprogrammet Gemini i søen. Det kan blandt andet rydde op i dine billeder og anvendes i Gmail. Læs mere om det her

Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Google I/O – disse nyheder forventer vi

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference. Du kan her blive klogere på, hvilke nyheder vi forventer.

(mere…)
Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Medier skal fodre ChatGPT – andre tager tilløb til et opgør

Endnu et stort mediehus har lavet aftaler med OpenAI, mens andre medier går rettens vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram