Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

en grafik
Er dit digitale liv bundet op på nogle af Googles tilbud, så kan du nu få hjælp af kunstig intelligens. (Grafik: Google/PR)

I de gode gamle dage var det ikke usædvanligt, at fotoalbummet kom frem, når familien var på besøg.

Så skulle der nemlig kigges billeder, grines og huskes på gode minder.

Sådan er det ofte ikke mere. For mange, og i hvert fald for undertegnede.

Siden billeder blev digitaliserede – og senere blev sendt op i skyen -, er der ikke blevet kigget på mange fotoalbums. Der er nemlig gået gedigen kludder i det. Billederne lå først i alverdens mapper på pc’en. I skyen ligger de der bare.

Googles hjælpende hånd

Nu hejser Google et flag og vil give en hjælpende hånd. Hjælpen kommer fra den alle sider kommende og fremadstormende kunstige intelligens – også bare kaldet AI.

Under overskriften “5 AI tools to help organize your digital life” giver Google fem værktøjer baseret på AI.

Og netop oprydning i dine mange billeder kan du nu få hjælp til. Hvis de vel at mærke er løftet op i Google Fotos oppe i skyen.

– “Google Fotos gemmer ikke kun dine billeder i skyen, den bruger kunstig intelligens til at organisere dem efter ting som mennesker, steder, rejser, mad, kæledyr – alle mulige ting – så du nemt kan søge og finde det, du leder efter senere”, skriver Google.

Google kan sågar med Photo Stacks rydde op dubletterne og unødvendige skærmbilleder. Photo Stacks kan med kunstig intelligens identificere og gruppere billeder der ligner hinanden og som er optaget i samme serie.

Styr på dine mails

Har du Googles mail Gmail, så kan du få en hjælpende hånd med at kategorisere mail. Gmails avancerede AI vil automatisk lære af dine handlinger og kategorisere fremtidige mails, hvilket vil gøre det nemmere for dig at holde styr på indbakken.

Gemini – din nye samtalepartner

Som et nyt krydderi på din digitale tilværelse kan du spille ping pong med Gemini, som er Googles AI-chatbot.

Gemini vil gerne hjælpe dig med, at lægge planer for for eksempel træningen op til dit næste halvmaraton eller inspirere dig til, hvor sommerferien kan gå hen.

Det kan også være helt basalt. Gemini skulle ifølge Google nemlig være en ørn til at planlægge noget så sexet som en omgang forårsrengøring eller bare en almindelig oprydning i skuret.

Organisatoren Gemini

Gemini kan også hjælpe dig med at planlægge og organisere direkte i Gmail, Docs, Slides, Sheets og Meet.

For eksempel kan Gemini udarbejde og svare på e-mails – uanset om du skriver en ansøgning eller vil sende en indbydelse ud til en sommerfest med alle vennerne.

Mere på vej – organisering af fanerne

Det sidste og femte værktøj kan for mange nok være en god hjælp. Det er dog endnu kun tilgængeligt i USA og er på engelsk, men det ventes snart til vores breddegrader.

Vi er mange (læs: blandt andre undertegnede) der er en klovn til at lukke faner. Måske skal man liiiige bruge den og den søgning lidt senere, og vups er browseren et virvar af faner.

Chrome har fået en ny funktion, som kan hjælpe dig med at “organisere lignende faner”.

Også her er det kunstig intelligens som vil foreslå og oprette fanegrupper for dig baseret på, hvad der i øjeblikket er åbent.

For at bruge værktøjet skal du åbne Chrome og vælge “Indstillinger” fra menuen med tre prikker og derefter vælge “Eksperimentel AI” – men altså først når værktøjet bliver tilgængeligt i Danmark.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Kunstig intelligens har tilsyneladende fået Samsung tilbage på førstepladsen i kampen om det globale smartphonemarked. Efter lanceringen af Galaxy S24-serien, som har nye AI-baserede funktioner, er Samsung nemlig atter nummer ét. Læs mere om det her

Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram