iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

Apple Pay
Det er i skrivende stund kun Danske Bank, som lader kunderne betale med Dankort i Apple Pay på Co-brandede betalingskort, mens øvrige banker benytter Visa eller Mastercard delen. (Foto: Apple)

Der har tidligere været mange skriverier om, at Apple Pay satte dankortet under pres, da det kun er Danske Bank, som lader brugerne betale med dette.

Dankortet er det billigste betalingskort at benytte, når det kommer til gebyrer.

Den enkelte forbruger mærker det ikke direkte, men butikkerne har større omkostninger til gebyrer, når kunderne benytter udenlandske kort til betaling.

Apple Pay sætter Dankort under pres

Det har også forlydt, at der var lange udsigter til, at andre end kunder hos Danske Bank ville kunne bruge dankortet til mobilbetalinger i Apple Pay.

Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Men nu har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen offentliggjort en vejledning, der gør det muligt for butikker og banker, at ”styre” co-brandede betalingskort, som er betalingskort, der består af Dankort og enten Visa eller Mastercard.

-”Forretningerne og kortholdere skal have adgang til at prioritere et bestemt betalingsvaremærke eller en bestemt betalingsapplikation ved at installere et automatisk prioriteret valg på salgsstedet. Det skal dog være muligt at omgøre dette valg for hver enkelt transaktion,” lyder det i vejledningen.

Med andre ord: Myndighederne minder bankerne og udbydere af betalingskort om, at hvis et kort er co-branded, så SKAL forbrugeren i købsøjeblikket kunne vælge, hvilket kort, der skal benyttes.

Nets, der står bag Dankortet, har i flere år kæmpet for at få Dankort til Apple Pay og Google Pay. Og de udenlandske betalingskort har taget markedsandele fra Nets – fordi danskerne i større og større grad bruger mobiltelefonen til at betale med.

Hvis vejledningen ikke hjælper til med, at flere banker snart understøtter Dankort i Apple Pay, så har Nets stillet et krav til bankerne om, at de senest skal understøtte det i 2025. Nordea har tidligere meldt ud, at de åbner for dankortet i slutningen af 2024.

Mere til historien

iPhone-brugere kan også se frem til, at MobilePay snart vil kunne benytte NFC-chippen i iPhones og derved kunne bruges til mobilbetaling flere steder. MobilePay har ikke oplyst, hvornår de forventer at understøtte kontaktløs betaling.

Læs også:
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

(mere…)
Apple Pay sætter Dankort under pres

Brugen af Dankort er faldet med 27 procent siden sidste år. Kun én dansk bank har tilknyttet Dankort til Apple Pay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram