Dette kan du forvente af CarPlay på iOS 18

Mens bilfolket fortsat venter på næste generation af CarPlay, så er der nedtælling til iOS 18.

Apple giver smugkig på ny generation af Apple CarPlay til WWDC 2022 (Kilde: Screenshot fra WWDC 2022)
I forbindelse med Porsches præsentation af den nye Taycan kunne man få et blik på den nye generation af Apple CarPlay. (Kilde: Screenshot fra WWDC 2022)

Når Apple løfter sløret for iOS 18 om små to uger på techgigantens traditionsrige, årlige udviklerkonference WWDC, så vil der åbenbares nogle nye funktioner til CarPlay.

Det skriver Macrumors, som forventer, at en betaversion af iOS 18 vil blive tilgængelig for medlemmer af Apple Developer Program umiddelbart efter åbningstalen ved WWDC den 10. juni.

Mest interessant for iPhone-brugerne vil nok være den betaversion, som normalt slippes løs i juli. Her vil iPhone-brugere få mulighed for at teste de nye muligheder, som CarPlay giver for at bruge telefonens applikationer under kørsel.

Tre nye funktioner er dog frigivet og er således allerede tilgængelige på både iPhone og iPad. Det drejer sig om følgende funktioner:

  • Stemmekontrol som giver mulighed for at navigere i CarPlay og styre apps med tale.
  • Farvefiltre som vil gør CarPlay-grænsefladen visuelt nemmere at bruge for personer med farveblindhed.
  • Lydgenkendelse som gør det muligt for chauffører eller passagerer, der er døve eller hørehæmmede, at modtage notifikationer på CarPlay om kørselsrelaterede lyde, såsom bilhorn og sirener.

🚘 Her finder du et kæmpeudvalg af pærer, olier, bilpleje og alt du har behov for til din bil. Tjek udvalget af biltilbehør og priserne her Annoncelink Bemærk! Der er dag-til-dag levering og 365 dage returret.

Hvor er næste generation af CarPlay

Brugbarheden af de kommende funktioner i iOS 18 hænger dog lidt i bremsen. Det er således tæt på to år siden Apple præsenterede næste generation af CarPlay, men den nye generation er endnu ikke tilgængelig i nogen biler, konstaterer Macrumors.

– “Aston Martin og Porsche viste en forhåndsvisning af næste generations CarPlay-design i december, men Aston Martin har været tavs lige siden, og Porsche fortsætter med at lave biler uden næste generations CarPlay”, skriver Macrumors.

Apple oplyser dog på sin hjemmeside, at de første biler med næste generations CarPlay vil “ankomme i 2024”, og det virker sandsynligt, at næste generation af CarPlay kommer samtidig med iOS 18.

Den kommende CarPlay vil ifølge Apple have en højere integration med blandt andet bilernes klimastyring, FM-radio og instrumentering i det hele taget.

De nye CarPlay-funktioner vil med stor sandsynlighed blive frigivet til alle i september.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, viser en frisk undersøgelse. Læs mere om det her

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram