Dette kan du forvente af CarPlay på iOS 18

Mens bilfolket fortsat venter på næste generation af CarPlay, så er der nedtælling til iOS 18.

Apple giver smugkig på ny generation af Apple CarPlay til WWDC 2022 (Kilde: Screenshot fra WWDC 2022)
I forbindelse med Porsches præsentation af den nye Taycan kunne man få et blik på den nye generation af Apple CarPlay. (Kilde: Screenshot fra WWDC 2022)

Når Apple løfter sløret for iOS 18 om små to uger på techgigantens traditionsrige, årlige udviklerkonference WWDC, så vil der åbenbares nogle nye funktioner til CarPlay.

Det skriver Macrumors, som forventer, at en betaversion af iOS 18 vil blive tilgængelig for medlemmer af Apple Developer Program umiddelbart efter åbningstalen ved WWDC den 10. juni.

Mest interessant for iPhone-brugerne vil nok være den betaversion, som normalt slippes løs i juli. Her vil iPhone-brugere få mulighed for at teste de nye muligheder, som CarPlay giver for at bruge telefonens applikationer under kørsel.

Tre nye funktioner er dog frigivet og er således allerede tilgængelige på både iPhone og iPad. Det drejer sig om følgende funktioner:

  • Stemmekontrol som giver mulighed for at navigere i CarPlay og styre apps med tale.
  • Farvefiltre som vil gør CarPlay-grænsefladen visuelt nemmere at bruge for personer med farveblindhed.
  • Lydgenkendelse som gør det muligt for chauffører eller passagerer, der er døve eller hørehæmmede, at modtage notifikationer på CarPlay om kørselsrelaterede lyde, såsom bilhorn og sirener.

🚙 FORKÆL DIN BIL med et stort udvalg af tilbehør, der kan forøge køreglæden. Fra rengøring over fodmåtter til automatiske p-skiver. Oplev udvalget af biltilbehør nu Annoncelink

Hvor er næste generation af CarPlay

Brugbarheden af de kommende funktioner i iOS 18 hænger dog lidt i bremsen. Det er således tæt på to år siden Apple præsenterede næste generation af CarPlay, men den nye generation er endnu ikke tilgængelig i nogen biler, konstaterer Macrumors.

– “Aston Martin og Porsche viste en forhåndsvisning af næste generations CarPlay-design i december, men Aston Martin har været tavs lige siden, og Porsche fortsætter med at lave biler uden næste generations CarPlay”, skriver Macrumors.

Apple oplyser dog på sin hjemmeside, at de første biler med næste generations CarPlay vil “ankomme i 2024”, og det virker sandsynligt, at næste generation af CarPlay kommer samtidig med iOS 18.

Den kommende CarPlay vil ifølge Apple have en højere integration med blandt andet bilernes klimastyring, FM-radio og instrumentering i det hele taget.

De nye CarPlay-funktioner vil med stor sandsynlighed blive frigivet til alle i september.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, viser en frisk undersøgelse. Læs mere om det her

BYD Atto 3 har anhængertræk og gratis strøm

BYD imødekommer et ønske fra bilkøbere og er nu klar med aftageligt anhængertræk på Atto 3 samt gratis strøm.

(mere…)
Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Tesla er nu verdens mest solgte bil

Toyota har i mange år solidt været verdens mest solgte bil, men nu må de give titlen videre.

(mere…)
Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Fisker har indgivet konkursbegæring.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram