Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

Google er klar med en opdatering til Android Auto, som netop er frigivet til public betatestere (Kilde: Android Authority / Google)
Google er klar med en opdatering til Android Auto, som netop er frigivet til public betatestere (Kilde: Android Authority / Google)

En ny undersøgelse viser, at man skal passe på med brugen af Apple CarPlay eller Android Auto under kørslen.

Vi har ofte fået tudet ørene fulde med, at man skulle passe på med brug af mobiltelefonen – særligt hvis den var håndholdt. En ny undersøgelse viser nu, at både reaktionstid og køreadfærd svækkes ved brug af Android Auto og Apple CarPlay.

Det er Transport Research Foundation (TRF), som står bag undersøgelsen, der altså konkluderer brugen af Android Auto eller Apple CarPlay forlænger førerens reaktionstid, samt forringer køreevnerne og gør at forhindringer foran på vejen ikke ses.

TJEK nu om du betaler du for meget for din BILFORSIKRING. Her får du et tilbud med få kliks Annoncelink

Undersøgelse fra Transport Research Foundation (TRF)
Undersøgelse fra Transport Research Foundation (TRF)

Ud fra undersøgelsens resultat, så er det farligere at bruge infotainmentsystemerne, end ved at anvende en håndholdt mobil.

Ifølge undersøgelsen har en u-distraheret fører i gennemsnit en reaktionstid på 1 sekund, mens denne forlænges med 57 procent ved brug af Apple CarPlay eller Android Auto. Ved brug af håndholdt telefon forlænges tiden ”kun” med 46 procent, ifølge undersøgelsen.

I undersøgelsen er der målt og vurderet på: Reaktionstid, køreadfærd, øjne væk fra vejen og selvrapporteret præstation.

Undersøgelsen bygger dog ikke på så mange førere. Der deltog 20 Android-brugere og 20 Apple-brugere i forsøget, som hver gennemførte en 20 minutter lang køretur i en TRL’s DigiCar-simulator tre gange. Her udførte deltagerne forskellige opgaver f.eks. musik, navigation, SMS og opkald m.m.

Musik giver forlænget reaktionstid

Det var tydeligt for deltagerne, at når de valgte musik på Spotify via Android Auto eller Apple CarPlay, så blev reaktionstiden højere. Ligesom de også reagerede mindre på ting på vejen.

Dette underbygger også tidligere undersøgelser, som har vist, at det generelt er skidt for sikkerheden, når funktionerne gemmes væk i software. Tidligere var størstedelen af en bils funktioner en fysisk knap.

Tesla var den første bilproducent, som gik ”rent digitalt”. Men flere producenter er fulgt trop, hvilket angiveligt også sparer penge. Men det er altså også et skridt ned, hvis man tænker på sikkerheden.

Polestar 2 er en af de elbiler, som har meget manuel betjening

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

Både iOS og Android har en funktion, som hedder Forstyr Ikke under kørsel.

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram