Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

Google er klar med en opdatering til Android Auto, som netop er frigivet til public betatestere (Kilde: Android Authority / Google)
Google er klar med en opdatering til Android Auto, som netop er frigivet til public betatestere (Kilde: Android Authority / Google)

En ny undersøgelse viser, at man skal passe på med brugen af Apple CarPlay eller Android Auto under kørslen.

Vi har ofte fået tudet ørene fulde med, at man skulle passe på med brug af mobiltelefonen – særligt hvis den var håndholdt. En ny undersøgelse viser nu, at både reaktionstid og køreadfærd svækkes ved brug af Android Auto og Apple CarPlay.

Det er Transport Research Foundation (TRF), som står bag undersøgelsen, der altså konkluderer brugen af Android Auto eller Apple CarPlay forlænger førerens reaktionstid, samt forringer køreevnerne og gør at forhindringer foran på vejen ikke ses.

TJEK nu om du betaler du for meget for din BILFORSIKRING. Her får du et tilbud med få kliks Annoncelink

Undersøgelse fra Transport Research Foundation (TRF)
Undersøgelse fra Transport Research Foundation (TRF)

Ud fra undersøgelsens resultat, så er det farligere at bruge infotainmentsystemerne, end ved at anvende en håndholdt mobil.

Ifølge undersøgelsen har en u-distraheret fører i gennemsnit en reaktionstid på 1 sekund, mens denne forlænges med 57 procent ved brug af Apple CarPlay eller Android Auto. Ved brug af håndholdt telefon forlænges tiden ”kun” med 46 procent, ifølge undersøgelsen.

I undersøgelsen er der målt og vurderet på: Reaktionstid, køreadfærd, øjne væk fra vejen og selvrapporteret præstation.

Undersøgelsen bygger dog ikke på så mange førere. Der deltog 20 Android-brugere og 20 Apple-brugere i forsøget, som hver gennemførte en 20 minutter lang køretur i en TRL’s DigiCar-simulator tre gange. Her udførte deltagerne forskellige opgaver f.eks. musik, navigation, SMS og opkald m.m.

Musik giver forlænget reaktionstid

Det var tydeligt for deltagerne, at når de valgte musik på Spotify via Android Auto eller Apple CarPlay, så blev reaktionstiden højere. Ligesom de også reagerede mindre på ting på vejen.

Dette underbygger også tidligere undersøgelser, som har vist, at det generelt er skidt for sikkerheden, når funktionerne gemmes væk i software. Tidligere var størstedelen af en bils funktioner en fysisk knap.

Tesla var den første bilproducent, som gik ”rent digitalt”. Men flere producenter er fulgt trop, hvilket angiveligt også sparer penge. Men det er altså også et skridt ned, hvis man tænker på sikkerheden.

Polestar 2 er en af de elbiler, som har meget manuel betjening

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

Både iOS og Android har en funktion, som hedder Forstyr Ikke under kørsel.

BYD Atto 3 har anhængertræk og gratis strøm

BYD imødekommer et ønske fra bilkøbere og er nu klar med aftageligt anhængertræk på Atto 3 samt gratis strøm.

(mere…)
Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Tesla er nu verdens mest solgte bil

Toyota har i mange år solidt været verdens mest solgte bil, men nu må de give titlen videre.

(mere…)
Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Fisker har indgivet konkursbegæring.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram