Danskerne har fået flere ladestandere per elbil

De danske elbilejere har ikke haft så mange tilgængelige, offentlige ladepunkter per elbil siden 2021.

en elbil lades
(Foto: De Danske Bilimportører/PR)

Kampen om en ladestander bliver lettere og lettere. Det viser nye tal fra Transportministeriet.

Antallet af ladepunkter er nemlig næsten fordoblet det seneste år. Samtidig har der – trods et fortsat stigende salg af elbiler – ikke været så mange tilgængelige ladepunkter per elbil siden 2021.

Ministeriets tal viser også, at det er nemmest at finde et ledigt, offentligt ladepunkt på Samsø. Her er der nemlig flest offentlige ladepunkter per 1.000 indbyggere. Også kommuner som Fanø, Høje Tåstrup og sågar befolkningstætte København er godt med, når det gælder kommuner hvor der er flest offentlige ladepunkter per 1.000 indbyggere.

Sammenlignes tallene fra første kvartal 2023 med tallene for samme kvartal i 2024, er antallet af ladepunkter gået fra 11.000 til 21.000, hvilket svarer til en stigning på 90 procent.

Zoomer man ind på, hvor mange elbiler der er per antal ladepunkt, er tallet nede på 10,7 elbil per ladepunkt, og den udvikling gælder ifølge Transportministeriet alle egne af landet.

– “Tallene understreger, at vi er godt på vej mod den grønne omstilling på vejene, og det er også virkelig gode nyheder for nuværende og kommende elbilejere, der nu har lettere adgang til opladning på farten,” udtaler transportminister Thomas Danielsen (V) i en pressemeddelelse.

I første kvartal af 2024 er ladeinfrastrukturen blevet udbygget i 95 procent af de danske kommuner. Den største stigning i antallet af ladepunker har fundet sted i Samsø Kommune efterfulgt af kommunerne Faxe, Nyborg, Herlev og Thisted.

Herlev, Faxe, Gentofte, Nyborg, Helsingør og Skanderborg er samtidig nye på top-20 over kommuner med flest ladepunkter per 1.000 indbyggere.

Tallene understreger også, at stigningen i antallet af ladestandere sker på tværs af landet, hvilket øger fleksibiliteten for bilister, der krydser landet i en elbil, konstaterer ministeriet i pressemeddelelsen.

Elbil? Skal. Skal ikke?

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

To ud af tre solgte biler i årets første fire måneder har el i drivlinjen. Og det sætter benzinsalget under pres. Læs mere om det her

Tesla skuffer fortsat med salget – særligt i Europa

Nedgangen i salget af biler fortsætter for Tesla, som i april solgte 32 procent færre biler end i marts.

(mere…)
Postnummeret afslører store forskelle i lysten til elbil

Danskernes holdninger til elbiler og opladning viser betydelige regionale forskelle i præferencer for deres næste bilkøb.

(mere…)
Ekspert: Elbiler ruster og skaber udfordringer

Elbiler ruster mindst lige så meget som fossilbiler, men elbilejerne tøver.

(mere…)
Så mange elbiler sælges der i din kommune

Elbilerne er nu udbredt på tværs af indkomstgrupper, viser tal fra Skatteministeriet. Se tallene her.

(mere…)
Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram