Tesla har droppet den billige Model 2

Elon Musk vender ryggen til sin egen mission om, at producere overkommelige elbiler til masserne.

KORT UDGAVE
Tesla lukker ned for den ventede billige Model 2 og satser i stedet på selvkørende “robotaxis”. Dette skuffer mange, da Elon Musk tidligere har talt om Model 2. Ifølge Reuters mener Tesla, at konkurrencen inden for billige elbiler er for hård.
en elbil Tesla Model 2
Af mangel på et officielt billede af en Tesla Model 2 viser vi her en Model X. (Foto: Tesla/PR)

Mens Tesla endnu engang har sat priserne ned for at mindske lageret af Model Y-biler og SUV’er, så er endnu en artig nyhed sluppet ud fra den amerikanske elbilskæmpe.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters lukker Tesla nemlig ned for den ventede billige og nye Model 2 for, at satse på de selvkørende taxaer, de såkaldte “robotaxis”.

Set med danske øjne bliver nyheden nok mødt med ærgrelse på mindst to fronter:

For det første skuffelse over, at Teslas program ikke bliver udvidet med en ny model. Og endda en model, som Elon Musk har italesat adskillige gange.

For det andet, at argumentet fra Tesla, ifølge Reuters, er, at konkurrencen på markedet for billige elbiler er for hård til, at Tesla mener, at der ikke er penge i at tjene det billige segment.

Der er så andre der vil rive sig i håret, og det investorerne. Elon Musk har nemlig lovet, at Tesla ville begynde at bygge Model 2 i begyndelsen af 2025.

Ifølge Reuters var det investorernes forventning at Model 2 skulle få Tesla til vokse til en producent der var leveringsdygtig af elbiler produceret i stor skala til et betydeligt antal slutforbrugere.

Missionen der forsvandt

Elon Musks beslutning betyder også, at han opgiver et langvarigt mål, og som minimum udsætter det han ofte har betegnet som sin primære mission: At producere overkommelige elbiler til masserne.

Elon Musks har også sagt, at han ville fremstille luksusmodeller for at investere overskuddet i en “lavpris familiebil”.

Men måske er der forretningsmæssig fornuft i beslutningen. Kigger man på, hvad der i branchen forventes fra de kinesiske elbil-producenter, så vil forhandlernes vinduer blive fyldt op med billige elbiler i nærmeste fremtid – og fremover.

LÆS MERE: Tesla hænges ud af ankenævn

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Forleden kom det frem, at Tesla har oplevet den største nedgang i salget fra år til år. Således solgte Tesla i de første tre måneder af 2024 færre biler end forventet. Læs mere om det her

Samarbejde skal skaffe flere ellastbiler på de danske veje

Norlys og DFDS vil sammen sikre nye ladestationer til den tunge transport.

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Danskerne har fået flere ladestandere per elbil

De danske elbilejere har ikke haft så mange tilgængelige, offentlige ladepunkter per elbil siden 2021.

(mere…)
VW og Ford: Kunderne vil have hybridbiler

Det samlede salg af elbiler falder i Europa og resten af verden. Kunderne efterspørger opladnings-hybridbiler.

(mere…)
Salget af elbiler stiger igen i Danmark

I april 2023 steg salget af eldrevne biler med godt 14 procent. Ni ud af ti nordmænd køber elbil.

(mere…)
Stor opladeplads er fortsat lukket

Skal du krydse Fyn i din elbil, så vær opmærksom omkring Lillebælt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram