Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

Disney+ streaming
Abonnenter af streamingtjenesten Disney+ kan efter sommerferien se europæisk topfodbold, som en del af abonnementet hos Disney+. (Foto: MereMobil.dk)

Det er eksklusivt for Disney+ Danmark, men aftalen er nu klar.

Disney+ Danmark har nemlig sikret sig rettighederne til UEFA Europe League og UEFA Conference Leauge på Disney+ fra 2024/2025-sæsonen. Aftalen gælder frem til slutningen af 2026/2027 sæsonen.

LÆS MERE: Disney vil også stoppe konto-deling

-”Disse ligaer er de internationale fodboldturneringer med flest danske hold og flest danske spillere, og tilføjelsen af dem til Disney+ vil give vores kunder i Danmark et markant bredere tilbud. Vores mål er at have det bedste tilbud til de fans og fangrupper, som er passionerede om fodbold, mens vi på samme tid ønsker at udbrede turneringerne til et større publikum i Danmark og åbne dem op for en ny generation af fans og tilhængere,” udtaler Hans Van Rijn, adm. direktør, The Walt Disney Company Nordic & Baltic, i en pressemeddelelse.

Vi har tidligere skrevet, at store begivenheder med danske stjerner er et trækplaster, når det kommer til danskernes streamingforbrug. Så det er spændende om disse fodboldrettigheder vil give Disney+ større markedsandel herhjemme.

Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Det er TV 2, der har haft rettighederne til Europa League og Conference League fra 2021 til og med denne sæson. Det er uvist om de har forsøgt at forlænge uden held, skriver Bold.dk.

Den gode nyhed for kunderne er, at rettighederne ikke kommer til at kræve ekstra betaling. Meldingen er, at live-streaming vil være inkluderet for kunder uden ekstra betaling. Det er dog uvist om den generelle abonnementspris vil stige – hvis ikke med det samme, så på kort sigt.

Dermed kræver det et abonnement, som starter ved priser fra 49 kroner om måneden, at få adgang til næste i de to europæiske klubturneringer.

LÆS MERE: Netflix og Disney+ kvæler ikke dansk streaming

Mere til historien

Rettighederne til Champions League er fortsat i spil. Viaplay har haft rettighederne siden turneringsstart i 1992 og er fortsat med i opløbet. Den seneste periode har rettighederne kostet 450 millioner kroner per sæson. Der har dog i år været flere budrunder, så måske UEFA ikke længere kan få det samme for rettighederne.

Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Atter prisstigninger på TV 2 Play

Det er blevet dyrere for nye abonnenter på TV 2 Play på udvalgte pakker, men eksisterende kunder er ikke fredet.

(mere…)
Viaplay sætter hårdt ind mod kontodeling

Nu vil Viaplay også forsøge, at stoppe kontodeling med nye tiltag, som starter i juni.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram