Advarer om risiko for kamp ved ladestanderne

Der skal mere fart på, hvis ladeinfrastrukturen skal kunne følge med udviklingen i bilparken, hvor elbilerne fylder en betydelig del.

en elbil lades
De Danske Bilimportørers opråb til politikerne om laderet kan meget vel styrke tilgængeligheden af opladning. (Foto: De Danske Bilimportører/PR)

Der kommer flere og flere offentligt tilgængelige ladepunkter i Danmark, men på trods af det, bliver der flere og flere elbilister som skal deles om ladestanderne.

Det skriver interesseorganisationen De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Sagt med andre ord, så vil elbilister kunne opleve en større kamp om, at få adgang til et offentligt tilgængeligt ladepunkt.

De Danske Bilimportørers administrerende direktør, Mads Rørvig, er ikke just tilfreds på sine medlemmers vegne over udviklingen.

– “Opstillingen af ladestandere sker ikke lige så hurtigt, som den tidligere har gjort, og det er et problem, fordi andelen af elbiler i bilparken kun bliver større,” udtaler direktøren i pressemeddelelse og tilføjer:

– “Elbilsalget kommer ikke til at sænke tempoet, så det må opstillingen af ladestandere heller ikke.”

Problem for den grønne omstilling

Ved udgangen af marts var der ifølge De Danske Bilimportører 19.191 offentligt tilgængelige ladepunkter.

Det er en stigning på intet mindre end 73 procent sammenlignet med samme tidspunkt året før. Men selvom antallet af ladestandere er steget betydeligt, har de seneste måneders stigninger været markant mindre, end det generelt har været tilfældet sidste år.

Samtidig er antallet af elbiler de seneste 12 måneder steget med 77 procent. Dermed skal flere elbiler altså deles om hvert offentligt tilgængelige ladepunkt.

Og det kan blive et problem for den grønne omstilling af bilparken, mener Mads Rørvig. Han peger på, at efterspørgslen efter elbiler er stigende og at den nye politiske aftale om nulemissionszoner vil skubbe yderligere til udviklingen.

– “Det stiller store krav til den tilgængelige ladeinfrastruktur, som skal udrulles hurtigere, end det nu er tilfældet,” slår Mads Rørvig fast.

Han opfordrer til, at kommunerne intensiverer udbud og opstilling af nye ladestandere.

I efteråret fremsatte De Danske Bilimportører et forslag om laderet. Laderetten skal sikre, at ladeinfrastrukturen er tilgængelig for alle. Forslaget indeholder også en ikke uvæsentlig ret for elbilister i etageejendomme til kræve installation af ladestandere ved deres bolig.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Netop køen ved de offentligt tilgængelige ladepunkter kan vokse gevaldigt, hvis lysten til elbiler blandt firmabilisterne for alvor stiger. Sidste år valgte blot hver fjerde firmabilist en elbil. Læs mere om det her

Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Skoda Elroq lanceres senere i år

En ny elbils-model er på vej fra Skoda senere i år, som et billigere og mindre alternativ end Skoda Enyaq.

(mere…)
Samarbejde skal skaffe flere ellastbiler på de danske veje

Norlys og DFDS vil sammen sikre nye ladestationer til den tunge transport.

(mere…)
Xiaomi har stor succes med deres elbil

Den nye elbil SU7 fra Xiaomi har været på det kinesiske marked i én måned og indtager klart førstepladsen.

(mere…)
Danskerne har fået flere ladestandere per elbil

De danske elbilejere har ikke haft så mange tilgængelige, offentlige ladepunkter per elbil siden 2021.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram