Advarer om risiko for kamp ved ladestanderne

Der skal mere fart på, hvis ladeinfrastrukturen skal kunne følge med udviklingen i bilparken, hvor elbilerne fylder en betydelig del.

en elbil lades
De Danske Bilimportørers opråb til politikerne om laderet kan meget vel styrke tilgængeligheden af opladning. (Foto: De Danske Bilimportører/PR)

Der kommer flere og flere offentligt tilgængelige ladepunkter i Danmark, men på trods af det, bliver der flere og flere elbilister som skal deles om ladestanderne.

Det skriver interesseorganisationen De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Sagt med andre ord, så vil elbilister kunne opleve en større kamp om, at få adgang til et offentligt tilgængeligt ladepunkt.

De Danske Bilimportørers administrerende direktør, Mads Rørvig, er ikke just tilfreds på sine medlemmers vegne over udviklingen.

– “Opstillingen af ladestandere sker ikke lige så hurtigt, som den tidligere har gjort, og det er et problem, fordi andelen af elbiler i bilparken kun bliver større,” udtaler direktøren i pressemeddelelse og tilføjer:

– “Elbilsalget kommer ikke til at sænke tempoet, så det må opstillingen af ladestandere heller ikke.”

Problem for den grønne omstilling

Ved udgangen af marts var der ifølge De Danske Bilimportører 19.191 offentligt tilgængelige ladepunkter.

Det er en stigning på intet mindre end 73 procent sammenlignet med samme tidspunkt året før. Men selvom antallet af ladestandere er steget betydeligt, har de seneste måneders stigninger været markant mindre, end det generelt har været tilfældet sidste år.

Samtidig er antallet af elbiler de seneste 12 måneder steget med 77 procent. Dermed skal flere elbiler altså deles om hvert offentligt tilgængelige ladepunkt.

Og det kan blive et problem for den grønne omstilling af bilparken, mener Mads Rørvig. Han peger på, at efterspørgslen efter elbiler er stigende og at den nye politiske aftale om nulemissionszoner vil skubbe yderligere til udviklingen.

– “Det stiller store krav til den tilgængelige ladeinfrastruktur, som skal udrulles hurtigere, end det nu er tilfældet,” slår Mads Rørvig fast.

Han opfordrer til, at kommunerne intensiverer udbud og opstilling af nye ladestandere.

I efteråret fremsatte De Danske Bilimportører et forslag om laderet. Laderetten skal sikre, at ladeinfrastrukturen er tilgængelig for alle. Forslaget indeholder også en ikke uvæsentlig ret for elbilister i etageejendomme til kræve installation af ladestandere ved deres bolig.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Netop køen ved de offentligt tilgængelige ladepunkter kan vokse gevaldigt, hvis lysten til elbiler blandt firmabilisterne for alvor stiger. Sidste år valgte blot hver fjerde firmabilist en elbil. Læs mere om det her

Teslas Cybertruck på vej til Danmark

Den store meget anderledes model Cybertruck fra Tesla kommer til Danmark inden sommerferien.

(mere…)
Elbil-revolutionen lægger fabrikker øde hen

I Kina lægger elbilernes fremmarch bilfabrikker øde, mens de ansatte bliver færre på nye, effektive fabrikker.

(mere…)
Dansk energikæmpe sænker prisen på at lade elbilen

Har du tid, vil du fremover kunne spare penge ved, at lade din elbil på Norlys' normale ladestandere.

(mere…)
Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram