Told på kinesiske elbiler kan komme med tilbagevirkende kraft

En ny EU-told på elbiler, som er produceret i Kina, er angiveligt på vej – og måske den bliver med tilbagevirkende kraft.  

en bil på vejen
Der kom mere end en halv million nye elbiler i EU fra januar til maj. Det er en stigning på 50,5 procent sammenlignet med sidste år. På billedet ses en Volkswagen, som er produceret i EU og dermed ikke vil blive pålagt højere told. Foto: De Danske Bilimportører

EU-Kommissionen skulle angiveligt undersøge om der skal told på elbiler, der er produceret i Kina. Undersøgelsen skal fastslå om kinesiske bilproducenter konkurrerer på lige vilkår mod de europæiske.

Først i november ventes undersøgelsen afsluttet. Men EU kan indføre en midlertidig told allerede i juli måned. Det skriver Reuters.

LÆS MERE: Kineserne kan blive tvunget til at sætte prisen på elbiler op

Skal man tro Reuters, så vil EU dog allerede nu begynde toldregistrering af kinesiske elbiler, så de eventuelt kan pålægges toldsatser med tilbagevirkende kraft. Toldsatsen ventes måske at blive sat op til 20-25 procent fra de nuværende 10 procent. Det kan dermed betyde mærkbare prisstigninger på de kinesiske elbiler.

Importen af kinesiske elbiler er vokset enormt de seneste år og gået fra otte procent af det europæiske marked i 2023, mens det forventes at være fordoblet i 2025 og nå omkring 15 procent af markedet.

LÆS MERE: Skal, skal ikke: Er prisfesten på elbiler stoppet?

Det bliver spændende at se om det kun gælder kinesiske producenter eller det også vil gælde de producenter, som får produceret deres biler i Kina.

Du kan se dokumentet, som EU gør klar til registrering af kinesiske elbiler her.

Elbils-markedet har været “frem og tilbage” med priser det seneste år og det tyder altså ikke på, at det er slut endnu.

Mere til historien

Apple har droppet deres planer om, at udvikle en elbil – mens konkurrenten Xiaomi har fremvist deres bud på en til Mobile World Congress 2024.

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram