AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

WorldOfSamsung2024
Med AI for All, vil Samsung bruge kunstig intelligens til at forbedre deres produkter (Foto: Samsung)

Jeg har haft fornøjelsen af at deltage i World of Samsung-eventen i Frankfurt. Her fik jeg muligheden for at se Samsungs 2024 lineup, der spænder bredt fra tv og AV til mobil, smarthome og hårde hvidevarer. Det er tydeligt, at Samsung fortsætter med at skubbe grænserne for teknologi og denne gang var AI det store omdrejningspunkt.

AI, eller kunstig intelligens, trækker stadig store overskrifter, og det er svært at åbne en nyhedsside uden at støde på artikler om OpenAI og deres konkurrenter. Samsung er da heller ikke gået stille med deres Galaxy AI, siden de tidligere på året viste de nye Galaxy S24-telefoner frem.

Samsungs tilgang til AI er at gøre den let tilgængelig, så brugerne får glæde af den uden egentlig at tænke over, at det er AI, der benyttes. Det gør de blandt andet på deres telefoner med Live Translate, der er en tovejs- og realtids stemme- og tekstoversættelse af telefonopkald.

Eller for eksempel med Note Assist-funktionen i Samsung Notes, der skaber AI-genererede mødereferater og skabeloner, som sikrer, at dine noter forbliver organiserede og strømlinede. Begge dele klares på telefonen og kræver ikke forbindelse til nettet.

Men Samsung vil ikke kun benytte kunstig intelligens på telefoner. Med visionen “AI for All” fokuserer de på, hvordan AI-teknologi giver bedre produktoplevelser fra Samsung.

Imponerende nyheder for både øjne og ører

WorldOfSamsung2024_Stue
Samsungs The Frame tv, var bare et af mange ved World of Samsung eventet (Foto: MereMobil.dk)

Samsung kan noget med skærme, og der var bestemt heller ikke mangel på fristelser i form af OLED, QLED og ikke mindst Micro LED tv, da jeg besøgte World of Samsung-eventen i Tyskland.

På tv-fronten benyttes AI blandt andet i de nye Neo QLED 8K-skærme, der drives af Samsungs nye NQ8 AI Gen 3-processor. Udover at byde på formidabel billedkvalitet, har Gen3-processoren en on-device AI-motor (NPU), der er to gange hurtigere end den tidligere Gen2-processor.

Det giver svært imponerende billedkvalitet og kan med AI Motion Enhancer Pro blandt andet glæde sportsentusiaster ved eksempelvis at sørge for, at fodbolden fremstår skarp gennem hele kampen. Den registrerer også automatisk, hvilken type sport der streames, og anvender den korrekte boldregistreringsmodel ved hjælp af AI deep learning-teknologi.

Jeg fik også et kig på det nye 114 tommer store Micro LED-tv, der ikke alene stjal opmærksomheden på grund af sin størrelse. Det gav også den dybe sorte farve, vi kender fra OLED, men med lysstyrken fra QLED.

Som en lille sjov feature kunne det på grund af panelets opbygning deles op og vise fire forskellige inputs samtidig; perfekt, hvis man har vennerne på besøg og skal spille Mario Kart. Men til en pris på over en million kroner, skal der også være lidt ekstra at komme efter.

Samsung har heller ikke glemt gamerne. Her bruges AI blandt andet til automatisk at genkende spiltitler og justere skærmen til den genre, man spiller. Jeg sidder typisk ikke og justerer min skærm til det spil, jeg har smidt på Xboxen. Men det var tydeligt at se en forskel, og kunne min skærm gøre det selv, siger jeg ikke nej tak.

På lydsiden var der fokus på den nye Music Frame. Ikke et revolutionerende koncept, men både en flot og vellydende trådløs højttaler.

Den smelter godt sammen med Samsungs The Frame-tv og kan selvfølgelig integreres i SmartThings. Den kan fungere som en uafhængig trådløs højttaler, eller den kan parres med et Samsung-tv og en soundbar via Q-Symphony-funktionen for at berige surround-sound oplevelsen.

AI holder øje med dit køleskab

WorldOfSamsung2024_Hvidevarer
Hvidevarer og støvsugere, drager også nytte af Samsungs AI (Foto: MereMobil.dk)

Samsung er mere end bare telefoner og skærme. De producerer både hvidevarer, robotstøvsugere og endda hospitalsudstyr. Med undtagelse af det sidste kan alt sammen integreres i dit smarthome via SmartThings.

Ligesom med tv og telefoner, bruges der også AI til at forbedre og effektivisere hvidevarerne i BESPOKE-serien.

Her er det det nye Family Hub Refrigerator, der blandt andet har fået AI Vision Inside. Det bruger et internt kamera og Vision AI-teknologi til automatisk at oprette og opdatere en liste over madvarer i køleskabet ved at identificere dem, når de bliver sat ind og taget ud af køleskabet.

På den måde kan det komme med forslag til opskrifter baseret på, hvad der er i køleskabet. Eller det kan minde dig om, at broccolien bagerst i køleskabet nu har ligget urørt i flere uger og nok skal bruges snarest.

Bespoke opvaskemaskinen har takket være en ny cirkulationspumpe og hjælp fra kunstig intelligens nu overgået minimumskravene til energieffektivitet i klasse A med op til 40 procent. Derudover bruger AI Wash-funktionen fem forskellige sensorer til at justere vaskeevnen for hver fyldning, hvilket skulle give en mere grundig og effektiv vask.

Robotstøvsugeren Bespoke Jet Bot Combo, der både kan støvsuge og vaske dit gulv, har også fået en AI-opgradering. Det kommer i form af opgraderet AI Object Recognition, der giver en udvidelse af antallet af objekter, den kan genkende, og gør, at den kan køre mere præcist. Oveni har den også AI Floor Detect, der kan registrere forskellige overflader og justere den nødvendige rengøringskraft.

Hele dit hjem er koblet sammen

WorldOfSamsung2024_gaming
Kunstig intelligens gør din skærm i stand til at genkende dit spil og justere sig til det (Foto: MereMobil.dk)

Alle nyhederne er smarte og nogle endda ret imponerende. Og det bliver ikke mindre imponerende af at det hele kan kobles sammen med Samsung SmartThings og man for eksempel kan holde øje med det fra sin telefon.

Som noget nyt kommer nogen Samsung tv også med indbygget SmartThings hub.

På den måde kan man også integrere andre producenters produkter i ens SmartThings hjem. Det giver for eksempel muligheden for at hvis du tænder dit tv, så rulles dine Ikea-gardiner ned, dine lamper fra Philips Hue dæmpes og robotstøvsugeren stopper rengøringen. Det er da smart.

Så alt i alt en spændende dag i Samsungs verden, der uden tvivl har givet et par punkter mere til min personlige ønskeseddel og en nysgerrighed på hvad de næste AI tiltag bliver.

LÆS MERE: AI-funktioner fra S24-serien kommer til andre Galaxy modeller

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Samsungs produktkatalog er med blandt andet telefoner, skærme, højtalere og ure temmelig omfattende. For nylig har de ved Mobile World Congress også fremvist en Galaxy Ring. En wearable, der formodentlig vil kunne måle hjerterytme, vejrtrækninger, skridt og søvn.

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
OnePlus klar med Eraser AI på udvalgte modeller

OnePlus er klar med AI-funktionen Eraser AI på udvalgte modeller og teaser for flere AI funktioner kommer i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram